Teleskopisko pacēlāju populārākās markas un modeļi Eiropas lietotas celtniecības tehnikas tirgū.

0

Pateicoties teleskopisko pacēlāju konstrukcijai, tas būs piemērots darbam lielā augstumā. Jaunu un lietotu teleskopisko pacēlāju piedāvājums tirgū šobrīd ir ļoti plašs. Mēs piedāvājam aplūkot 4 populārākos teleskopisko pacēlāju zīmolus Eiropā, kas pieejami Mascus.

Teleskopisko pacēlāju priekšrocības.

Teleskopiskie pacēlāji, parasti ir aprīkoti ar grozu, kas palīdz atvieglot darbu augstumā grūti aizsniedzamās vietās. Grozu iespējams kustināt gan vertikāli, gan horizontāli. Strēles pacēlāji no citiem groza pacēlājiem atšķiras ar spēju tos vadīt no groza dažādās augstuma pozīcijās, vienlaicīgi nodrošinot to kustību. Patiecoties teleskopiskajai strēlei, kuru var pielāgot darbam dažādos augstumos, šī tehnika ir labi piemērota darbam lielākos augstumos un piedāvā lielas iespējas ar salīdzinoši nelieliem izmēriem un svaru.

Šie pacēlāji ir aprīkoti ar iekšdedzes dzinēju vai elektrisko dzinēju. Ar elektrību darbināmas iekārtas galvenokārt izmanto telpās, jo tās neizdala dūmus un nerada troksni, taču ar dīzeļdzinēju darbināmus modeļus biežāk izmanto lielākajai daļai būvdarbu, piemēram, pie ēkām, tērauda konstrukciju montāžas vai ar augstsprieguma līnijām.

Genie teleskopiskie pacēlāji.

1996. gadā dibinātais amerikāņu zīmols Genie jau no pašiem pirmsākumiem ir specializējies pacēlāju ražošanas jomā. 2002. gadā uzņēmums kļuva par daļu no koncerna Terex, vēl vairāk nostiprinot savas pozīcijas tirgū. Genie teleskopiskie pacēlāji ir vienas no populārākajām šāda veida iekārtām pasaulē. Tie īpaši izceļas ar savu lielo darba jaudu.

Populārākais šī zīmola modelis vietnē Mascus ir Genie S65 – ar dīzeļdzinēju darbināms teleskopiskais pacēlājs uz riteņiem. Mašīnas maksimālais darba augstums ir 21,80 m, sānu izvirzījums 17,10 m un platformas celtspēja 227 kg. Populārs nozarē ir arī Genie S85 teleskopiskais pacēlājs. Tā celtspēja sasniedz 227 kg, darba augstums un sānu sasniedzamība ir attiecīgi 27,91 m un 23,32 m. Tāpat kā mazākajam modelim, arī šim ir platforma, ko var hidrauliski pagriezt no -80°/+80°.

JLG teleskopiskie pacēlāji.

Līdzās Genie, JLG ir otrs lielākais ASV teleskopisko pacēlāju ražotājs, kas ražo arī cita veida strēles pacēlājus, teleskopiskos pacēlājus un citas iekārtas darbam augstumā. JLG teleskopiskie pacēlāji ir pazīstami ar savu labo veiktspēju, tostarp celtspēju un izturīgo un uzticamo konstrukciju.

Ar dīzeļdzinēju darbināmais JLG 660 ir visizplatītākais šī ražotāja modelis Eiropas tirgū. Iekārtas darba augstums ir 20,02 m, sānu attālums 17,4 m un platformas celtspēja 249,48 kg.

Tirgū popularitāti ir ieguvuši arī lielāki modeļi, piemēram, JLG 860. Tā ir teleskopiskā strēle ar sānu sasniedzamību 22,86 m, maksimālo augstumu 26,21 m un celtspēju 226,80 kg.

Haulotte teleskopiskie pacēlāji.

No Eiropas uzņēmumu ražotajām mašīnām spēcīgākās pozīcijas tirgū ir Haulotte teleskopiskajiem pacēlājiem. Francijas uzņēmums ar gandrīz 100 gadu ilgu vēsturi ir trešais lielākais pacēlāju ražotājs pasaulē. Šī zīmola teleskopiskie iekrāvēji piedāvā plašu modeļu klāstu, inovatīvus tehniskos risinājumus un labas īpašības darbam dažādās vietās.

Viens no visplašāk tirgū pieejamiem modeļiem ir kompaktais Haulotte H16 (augstums 16,1 m, sānu izvirzījums 12,3 m, celtspēja 250 kg). Lietotāji ir iecienījuši arī Haulotte H23 teleskopiskos pacēlājus. Iekārtas celtspēja ir 230 kg, augstums 22,5 m un sānu sasniedzamība 18,3 m. Abi minētie Haulotte teleskopisko strēles pacēlāju modeļi ir pieejami arī dubultās pacelšanas variantos.

Aichi teleskopiskie pacēlāji.

Eiropā šīs mašīnas no japāņu zīmola Aichi, kas dibināts 1962. gadā ir populāras. Aichi teleskopiskie pacēlāji izceļas ar savu veiktspēju, izturību un spēju strādāt sarežģītā apvidū.

Starp populārākajiem zīmola teleskopiskajiem pacēlājiem ir modeļi, kas aprīkoti ar kāpurķēžu piedziņu, piemēram, Aichi SR182. Iekārtas galvenie parametri ir šādi: maksimālais sasniedzamais augstums 16,5 m, augstums 20 m; celtspēja 250 kg. Netrūkst piedāvājumu arī kompaktākam un modernākam Aichi SR12 kāpurķēžu teleskopiskajam pacēlājam. Arī šīs mašīnas celtspēja ir 250 kg, bet tās augstums ir 12 m, bet sānu izvirzījums – 11 m.

Cita veida pacēlāji, kas pieejami Mascus.

Mascus pieejami arī cita veida pacēlāji, kas būs noderīgi, lai veiktu darbus droši un efektīvi. Apskatiet arī sludinājumus sadaļās:

Šķērveida pacēlāji – nodrošina maksimālu stabilitāti ar salīdzinoši augstu vertikālo pacelšanas augstumu (bez horizontāla pagarinājuma);

Strēles pacēlāji – ļauj sasniegt pat grūti aizsniedzamas vietas, jo strēle nodrošina lielisku manevrētspēju, pateicoties vairākiem savienojumiem;

Vertikālie pacēlāji – pateicoties to kompaktajam izmēram, šie vertikālie pacēlāji var darboties šaurās vietās, piemēram, gaiteņos vai ejās starp plauktiem.

Atcerieties, ka Mascus Latvija nav šīs tehnikas tirgotājs. Lai iegūtu vairāk informācijas par tehniku, lūdzu, sazinieties ar pārdevēju.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt