CAT kāpurķēžu, riteņu un mini ekskavatori portālā Mascus.

0

Būvniecības tehnikas nozares līderis Caterpillar piedāvā plašu ekskavatoru klāstu. Amerikāņu uzņēmumam Caterpillar ir gandrīz 100 gadu ilga vēsture, un tas ir viens no lielākajiem celtniecības tehnikas ražotājiem pasaulē. Uzņēmums ir līderis arī ekskavatoru segmentā, un šai tehnikai ir ārkārtīgi spēcīgas pozīcijas lietotas tehnikas tirgū ne tikai dzimtajā ASV, bet arī Eiropā. Vieni no populārākajiem CAT ekskavatoriem ir kāpurķēžu ekskavatori, jo tie izmantojami vietas, kur svarīga ir laba saķere ar segumu, kā otri pirktākie tirgū ir Caterpillar riteņu ekskavatori, kas ir ātrāki un vieglāk manevrējami.

Ekskavatori tiek iedalīti kategorijās, ņemot vērā to svaru. Iedalījums mēdz būt dažāds, piemēram, Mascus, tas ir sekojošs: Caterpillar mini ekskavatori, t. i., modeļi līdz 7 t, un Caterpillar vidējie ekskavatori no 7 t līdz 12 t. Jāatzīmē, ka CAT ražo ne tikai šo divu klašu tehniku, šim ražotājam ir ļoti plašs tehnikas klāsts: krautnētāji, veltņi, buldozeri, iekrāvēji un cita veida tehnika.

Caterpillar populārākie modeļi – kāpurķēžu ekskavatori un to īpašības.

Pateicoties platajām, masīvajām kāpurķēdēm, tehnikas svars tiek labāk sadalīts pa virsmu, padarot kāpurķēžu ekskavatorus spējīgus strādāt pat uz ļoti sarežģīta seguma. Tāpēc tie ir piemēroti smilšainam, purvainam un pārmitram vai akmeņainam apvidum, kā arī viegli pārvar tādus šķēršļus, pat šķembu kaudzes. Viens no kāpurķēžu tehnikas trūkumiem ir tas, ka ar to nevar braukt pa koplietošanas ceļiem.

Caterpillar zīmola iekārtas ir izturīgi kāpurķēžu ekskavatori, kas ir uzticami un izturīgi pret mehāniskiem bojājumiem. Šajās mašīnās veiksmīgi apvienota rakšanas veiktspēja, precīzs darbs un zemas ekspluatācijas izmaksas. CAT kāpurķēžu ekskavatori ir pazīstami arī ar savām inovatīvajām tehnoloģijām (piemēram, Cat Grade atvieglo reljefa profilēšanu, savukārt Lift Assist un E-fence Assist palīdz droši pārvietot kravas un manevrēt ar mašīnu.

Vieni no populārākajiem lietotajiem Caterpillar modeļiem Mascus ir vidēja izmēra kāpurķēžu ekskavatori, īpaši:

CAT 320 (darba svars 22000 kg vai 22600 kg, maksimālais rakšanas dziļums 6720 mm, lietderīgā jauda 109 kW vai 128,5 kW);
CAT 323 (darba svars 25000 kg, maksimālais rakšanas dziļums 6730 mm, lietderīgā jauda 128,5 kW).

Caterpillar riteņu ekskavatori.

Atšķirībā no CAT kāpurķēžu ekskavatoriem, riteņu ekskavatoriem ir nepieciešama līdzenāka un blīvāka virsma, lai tie varētu efektīvi pārvietoties. Taču jāatzīmē, ka šie ekskavatori ir ar labāku manevrēšanas spēju, ar šo tehniku būs vieglāk pārvietoties būvlaukumā, kā arī riteņu ekskavatoriem ir atļauts pārvietoties pa valsts ceļiem, ja vien nepārsniedz maksimālo pieļaujamo slodzi uz ceļa.

Caterpillar riteņu ekskavatori izceļas ar labi noregulētiem dzinējiem un precīzu materiālu apstrādi. Tā kā tie ir izturīgi, tiem ir arī pagarināti apkopes intervāli, kas samazina tehniskās apkopes izmaksas.

Riteņu ekskavatori ar vislielāko piedāvājumu skaitu Mascus platformā ir Caterpillar M315 un Caterpillar M313. Pirmais modelis var rakt līdz 5460 mm dziļumā, tam ir 110 kW dzinējs un 18 000 kg svars. Otrais minētais CAT riteņu ekskavators piedāvā rakšanas dziļumu līdz 3410 mm, tā svars ir 13700 kg un dzinēja jauda 98 kW. Abas mašīnas var braukt ar ātrumu līdz 35 km/h.

Caterpillar mini ekskavatori.

Mini ekskavatori ir kāpurķēžu tehnika, un pateicoties to ārkārtīgi kompaktajiem izmēriem, piemīt ļoti liela manevrētspēja. Tas labi noderēs vieglāku uzdevumu veikšanai grūti pieejamās vietās, kā arī šis ekskavators ir ļoti daudzfunkcionāls, pateicoties plašam papildaprīkojuma klāstam.

CAT mini ekskavatori izceļas ar augstu rakšanas veiktspēju un izturību. Tiem ir arī precīzas vadības ierīces un ērta kabīne ar gaisa kondicionieri, kas ne vienmēr ir pieejama šajā tirgus segmentā. Populārākie modeļi ir:

Caterpillar 302 (svars: 2262 kg vai 3050 kg, rakšanas dziļums 2570/2710 mm, jauda 15,7 kW vai 17,6 kW);
Caterpillar 301 (svars: 1775 kg līdz 2029 kg, rakšanas dziļums 2540/2570 mm, jauda 15,7 kW).

Caterpillar vidēja lieluma ekskavatori.

Vidēja lieluma ekskavatori ar darba svaru no 7 līdz 12 tonnām ir starpposms starp mini ekskavatoriem un smagākām mašīnām, kas sver desmit vai vairāk tonnu. Tie apvieno salīdzinoši lielu manevrētspēju ar lielāku rakšanas dziļumu un kausa ietilpību nekā mini ekskavatori.

Caterpillar vidēja lieluma ekskavatori Caterpillar cita starpā ir pazīstami ar savu augsto produktivitāti un tehnoloģijām, kas palielina drošību un uzlabo būvlaukuma profilēšanas darbus. Populārākā šīs kategorijas mašīna ir CAT 308 modelis, kas aprīkots ar 51,8 kW motoru. Atkarībā no varianta šie ekskavatori piedāvā 3815 mm vai 4643 mm rakšanas dziļumu un sver 9105 kg vai 9245 kg.

Neatkarīgi no tā, kādiem darbiem paredzēta CAT tehnika, tā savu uzdevumu veiks ātri un kvalitatīvi. Ienāciet Mascus Latvija un atrodiet savu CAT ekskavatoru. Atcerieties, ka Mascus nav šīs tehnikas tirgotājs. Lai iegūtu vairāk informācijas par tehniku, atveriet sludinājumu un sazinieties ar pārdevēju.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt