Bomag veltņu veidi – to funkcijas, priekšrocības un pielietojums.

0

Veltņi ir neaizstājama celtniecības tehnika gan ceļu būvdarbiem, gan dažāda veida zemes darbiem. Mēs piedāvājam iepazīties ar visbiežāk izmantoto veltņu veidiem no Bomag, kas ir viens no pasaulē vadošajiem šīs tehnikas ražotājiem. Pastāstīsim par aprīkojuma priekšrocībām un populārākajiem katra tipa veltņu modeļiem.

Veltņu veidi un to iedalījums.

Veltņi tiek iedalīti pēc dažādiem kritērijiem, piemēram, pēc to mijiedarbības ar zemi, asu un veltņu skaita, vārpstu elastības un formas, rāmja konstrukcijas vai, visbeidzot, svara un citiem kritērijiem. Svarīgākie ceļa veltņu veidi ar dažādiem darbības mehānismiem ir šādi:

*statiskie veltņi (darbojas uz zemi ar savu svaru, sablīvējot augsni nelielā dziļumā);
*trieciena veltņi (visretāk izmantotie, spēka iedarbību veicina brīvi krītoši atsvari);
*vibrācijas veltņi (visbiežāk izmantotie, iedarbību pastiprina vibratori, kas rada vibrāciju, kura tiek pārnesta uz darba veltņiem).
Konstrukcijas ziņā visbiežāk izmanto divu asu veltņus ar nekustīgiem vai šarnīrveida rāmjiem. Mašīnas parasti ir aprīkotas ar vienu vai diviem tērauda veltņiem. Ir arī veltņi ar gumijas riteņiem, ar riteņu rindām cieto veltņu vietā, un kombinētie modeļi. Arī iekārtu svars var ievērojami atšķirties, piemēram, Bomag veltņu svars ir no 1500 kg līdz pat 26300 kg.

Populārākie Bomag veltņi vietnē Mascus.

Vācijas uzņēmumam Bomag ir vairāk nekā 60 gadu pieredze vibrācijas veltņu un citu blīvēšanas, asfalta un zemes rakšanas iekārtu ražošanā. Lietoti Bomag veltņi ir ļoti iecienīti klientu vidū. Šo mašīnu daudzās priekšrocības ir efektivitāte ikdienas lietošanā, uzticamība, darba komforts un mūsdienīgi tehnoloģiskie risinājumi. Mascus atradīsiet sludinājumus par divvalču grunts veltņiem, vienvalču grunts veltņiem, kā arī pneimatiskiem un kombinētiem veltņiem.

Bomag lielās klases asfalta tandēma veltņi.

Lielās klases asfalta tandēma veltņi (6.5 – 13.0t un vairāk) piemēroti asfalta blīvēšanai uz lielajām automaģistrālēm un valsts mēroga ceļiem, ceļu remonta un uzturēšanas un jaunu ceļu būves darbos, atpūtas un sporta laukumu blīvēšanai, kā arī apakškārtu un pretsala aizsardzības slāņu blīvēšanai, speciālo automaģistrāļu un autostāvvietu segumu blīvēšanai.

Bomag mazās klases asfalta veltņi.

Mazās klases asfalta veltņi  (līdz 5 t) ir piemēroti asfalta blīvēšanai uz automaģistrālēm un valsts ceļiem, ceļu remonta un uzturēšanas un jaunu ceļu būves darbos, atpūtas un sporta laukumu blīvēšanai, apakškārtu un pretsala aizsardzības slāņu blīvēšanai, speciālo automaģistrāļu un autostāvvietu segumu blīvēšanai. Bomag veltņus 3 līdz 4 t kategorijā var izmantot kā smago veltņu palīgveltņus.

Bomag kombinētie veltņi.

Ar kombinētajiem veltņiem tiek veikta asfalta blietēšana maza mēroga automaģistrāļu celtniecībā un tie tiek izmantoti tā uzturēšanas projektos, kā arī veidojot piebraucamos ceļus, sporta un atpūtas zonas, automašīnu novietošanas parkus un citus lielus un mazus projektus.

Citi Bomag veltņi un cita šī zīmola celtniecības tehnika.

Mascus vietnē var atrast ne tikai iepriekš minētos Bomag ceļa veltņu veidus. Platformā pieejami arī piekabināmie vibroveltņi un citu Bomag veltņu sludinājumi. Ir pieejams arī plašs citu Bomag celtniecības tehnikas klāsts. Piemēram, ir pieejamas Bomag blīvēšanas iekārtas un šī zīmola asfaltēšanas mašīnas, kā arī sludinājumi atkritumu, pārstrādes un karjeru iekārtu kategorijā.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par būvniecības tehniku, lasiet mūsu bloga rakstus: “Ekskavatoru veidi smagās un speciālās tehnikas tirgus vietnē MASCUS”, “Kam pievērst uzmanību, iegādājoties betonēšanas iekārtas.” un citus.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt