Ekskavatori-iekrāvēji. Iepazīstieties ar populārākajiem zīmoliem Eiropas tirgū.

0

Lai atrastu savām vajadzībām piemērotu ekskavatoru- iekrāvēju, ir pievērst uzmanību sekojošiem faktoriem: Kādiem darbiem mašīna tiks izmantota? Kādā apvidū tā visbiežāk strādās? Kāds papildus aprīkojums būs nepieciešami ekskavatoram- iekrāvējam? Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs izvēlēties ekskavatora-iekrāvēja aprīkojumu ar atbilstošām funkcijām un parametriem.

Īpaši svarīgi būs šādi faktori:

  • mašīnas masa, izmēri un jauda;
  • vadības sistēma, piedziņas veids un riteņu izmērs;
  • sasniedzamība un maksimālais rakšanas dziļums;
  • standarta darba rīki un dažādi stiprinājumi, ar kuriem mašīna var strādāt;
  • tehnoloģijas, kas uzlabo ekskavatora-iekrāvēja funkcionalitāti un produktivitāti;
  • servisa un rezerves daļu pieejamība.

Lietotu ekskavatoru iekrāvēju cena ir ievērojami zemāka nekā jaunas tehnikas cena. Tie var būt ļoti izdevīgs ieguldījums, ja vien tie ir labā darba kārtībā. Pirms apsverat lietota ekskavatora-iekrāvēja iegādi, pievērsiet īpašu uzmanību:

  • Dzinējs un transmisija (vienmērīga pārnesumu pārslēgšana un nekādi traucējoši trokšņi vai jaudas kritumi dzinēja darbības laikā vai kļūdu ziņojumi);
  • šasija (par problēmu var liecināt jebkādas plaisas un remonta pazīmes, piemēram, neoriģinālas šuves, kā arī noplūdes);
  • ritošajai daļai un riepām (ekskavatora-iekrāvēja darbībai uz lauka jābūt vienmērīgai, un riteņiem jādarbojas ar vienmērīgu jaudu. Ir vērts novērtēt arī riepu stāvokli, tostarp protektora dziļumu un citas nodiluma pazīmes, piemēram, plaisas vai nedabiskas izliekas);
  • hidrauliskā sistēma (hidrauliskā sūkņa un cilindru darbība, šļūteņu un blīvējumu stāvoklis);
  • stiprinājumi (darbarīku darbspēja un bojājumi vai nolietojuma pazīmes).

Eiropas tirgū populārākie lietotu ekskavatoru-iekrāvēju zīmoli.

Lielbritānijas uzņēmums JCB 1953. gadā laida klajā pirmo ekskavatora-iekrāvēja mašīnu pasaulē. Vairāk nekā 70 gadus vēlāk lietotie JCB ekskavatori-iekrāvēji ir visvairāk pārdošanā izliktā šāda veida tehnika Eiropā vietnē Mascus Latvija. Šī zīmola mašīnas izceļas ar inovatīviem tehnoloģiskiem risinājumiem un ļoti augstu veiktspēju un daudzpusību.

Populārākais pēcpārdošanas tirgus modelis ir JCB 3CX. Iekārta ECO versijā sver 8600 kg, tai ir 75 ZS dzinējs un maksimālais rakšanas dziļums ir 5,97 m. Liela interese ir arī par lielāku JCB 4CX ekskavatora-iekrāvēja versiju (kopējais svars: 9350 kg, 110 ZS dzinējs, rakšanas dziļums 5,88 m).

Caterpillar ekskavatori- iekrāvēji arī ir viens no tehnikas veidiem, kas īpaši pieprasīti lietotas smagās un speciālās tehnikas tirgū.. Šis amerikāņu uzņēmums ir lielākais celtniecības tehnikas ražotājs pasaulē. Caterpillar ekskavatori-iekrāvēji ir izturīgas un uzticamas iekārtas ar labu veiktspēju un salīdzinoši mazu degvielas patēriņu.

Mascus atrodams plašs šādu Caterpillar ekskavatoru- iekrāvēju modeļi:

  • Caterpillar 428, kas ir 8270 kg smaga mašīna ar rakšanas dziļumu līdz 5,7 m un 75, 95 un 101 ZS dzinējiem.
  • Caterpillar 432. Ekskavatora-iekrāvēja dzinēji ir 101 ZS vai 111,5 ZS, tas var rakt līdz 5,628 m dziļumā un sver 8469 kg.

Populārāko ekskavatoru- iekrāvēju lielo trijnieku Eiropā noslēdz New Holland. Šī ražotāja tehnika tiek uzskatīta par efektīvu, drošu un ērtu operatoram. Kā vieni no populārākajiem Mascus vietnē New Holland modeļi ir:

New Holland B 115 ar rakšanas dziļumu līdz 5,76 m, kā arī 115 ZS dzinēju un 9300 kg svaru. Savukārt New Holland LB 115 ir minētā modeļa vecākās paaudzes modelis, kas ražots līdz 2007. gadam. Šī ekskavatora-iekrāvēja specifikācijas ir šādas: dzinēja jauda 109,5 ZS, svars 8700 kg un rakšanas dziļums līdz 5,77 m.

Mūsu sarakstu noslēdz lietotie Case ekskavatori– iekrāvēji – zīmols, kas, tāpat kā New Holland, ir daļa no itāļu-amerikāņu CNH Industrial grupas. Šīm mašīnām ir ļoti laba veiktspēja savā klasē, plašas un ergonomiskas kabīnes, kā arī īpaši izturīgas rezerves daļas.

Mascus vietnē visvairāk sludinājumu ir par šādiem Case zīmola ekskavatora-iekrāvēja modeļiem:

  • Case 580 piedāvā maksimālo rakšanas dziļumu 5,514 m, 112 ZS dzinēju un 9970 kg svaru;
  • Case 695 ir 5,965 m rakšanas dziļums, 119 ZS dzinējs un 9970 kg svars.

Mascus Latvija būvtehnikas kategorijā ietilpst dažāda veida smagā tehnika: ekskavatori, pacēlāji/krāni, pašizgāzēji, ceļu būves tehnika, buldozeri un cita tehnika, kas būs noderīga būvniecības veikšanai.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt