Lietoti šķērveida pacēlāji. Kam jāpievērš uzmanība, plānojot pirkumu?

0

Lietoti pacēlāji labā tehniskā stāvoklī var būt lētāka alternatīva jaunām mašīnām. Vēlamies pastāstīt, kas jāatceras, izvēloties šķērveida pacēlāju. Piedziņas veids, celtspēja, pacelšanas augstums un citi parametri, papildu aprīkojums, detaļu pieejamība un papildu izmaksas ir tikai daži no svarīgākajiem faktoriem. Iepazīstināsim arī ar populārākajiem šķērveida pacēlāju zīmoliem un modeļiem Eiropas otrreizējā tirgū.

Ar ko šķērveida pacēlājs atšķiras no citiem pacēlāju veidiem?

Šķērveida pacēlāja konstrukcija ir sakrustota kā šķēres, kas iztaisnojas, kad darba platforma tiek pacelta. Šī konstrukcija nodrošina vislielāko stabilitāti un visaugstāko celtspēju no visiem liftu veidiem.

Šķēres lifts izceļas arī ar to, ka tas ir kompakts ņemot vērā salīdzinoši lielo platformas laukumu un pacelšanas augstumu, kas var būt no dažiem līdz vairākiem metriem.

Pašgājējs šķērveida pacēlājs – ar elektrību vai dīzeļdzinēju?

Lielākā daļa tirgū pieejamo šķērveida pacēlāju ir pašgājēji, t. i., aprīkoti ar elektrisko vai dīzeļdzinēju piedziņu. Elektriskos modeļus var izmantot uz mazāk sarežģītām, bruģētām virsmām, tostarp iekštelpās (piemēram, montāžas, uzstādīšanas un tīrīšanas darbiem). Kompaktākās šāda tipa iekārtas tiek izmantotas tikai telpās.

Savukārt šķēres pacēlāju ar iekšdedzes dzinēju, parasti dīzeļdzinēju, var izmantot tikai ārpus telpām (piemēram, būvdarbiem, konstrukciju montāžai vai fasāžu krāsošanai). Pateicoties tā 4 riteņu piedziņai, lielākai jaudai un lielumam, kā arī papildu stabilizācijai, tas var sevi pierādīt arī sarežģītākā apvidū.

Šķērveida pacēlāju specifikācija.

Papildus piedziņas veidam šķērveida pacēlājam būtiski parametri ir celtspēja un maksimālais pacelšanas augstums. Celtspēja ietekmē darba veidu, ko var veikt ar mašīnu, jo tā nosaka, kādi instrumenti un materiāli un cik daudz darbinieku var atrasties uz darba platformas. Savukārt maksimālais pacelšanas augstums ir atbilstoši jāpielāgo darba vietai un raksturam.

Svarīgi ir arī citi faktori, tostarp:

  • platformas izmēri un pagarināmo platformu esamība – tie ietekmē darba komfortu un lifta funkcionalitāti;
  • iekārtas svars un izmērs – tie ir svarīgi, jo īpaši attiecībā uz iekārtas transportēšanu un uzglabāšanu, kā arī tās manevrēšanas ērtumu;
  • riteņu un riepu izmērs – īpaši svarīgs aprīkojuma transportēšanai un uzglabāšanai, kā arī tā manevrēšanas ērtumam;
  • riteņu un riepu izmērs – pielāgots virsmai (piemēram, nelieli riteņi bez marķējuma ir ideāli piemēroti lietošanai iekštelpās, bet lielāki riteņi ar visurgājēju riepām – nelīdzenai lietošanai ārā).

Papildu aprīkojums šķērveida pacēlājam.

Pacēlējiem ir iespēja pievienot dažādu papildu aprīkojumu, kas paplašina veicamo darbu sarakstu un atvieglo to izpildes iespējas. Zemāk norādīti daži no papildu aprīkojumu veidiem, ko

  • saspiestā gaisa šļūtene pneimatiskajiem instrumentiem;
  • kontaktdakšas un kontaktligzdas, kas ļauj izmantot elektriskos instrumentus bez pagarinātāja;
  • prožektori darba zonas apgaismošanai;
  • stroboskopiski brīdinājuma lukturi;
  • komplekti santehniķiem un elektriķiem uz platformas (var ietvert, piemēram, cauruļu/ šļūteņu statīvus, tā saukto elektriķa koku, cauruļu skavu vai materiālu stiprinājumu);
  • bioloģiski noārdāma hidrauliskā eļļa (izvēles iespēja, kas nepieciešama, ja mašīna darbojas pārtikas ražošanas zonā).

Kam pievērst uzmanību, iegādājoties lietotu šķērveida pacēlāju.

Iegādājoties lietotu pacēlāju mēs iesakām pievērst uzmanību vairākām būtiskām lietām, kas vēlāk var ietekmēt darbu izpildi, kā arī samazināt papildus remontam. Zemāk esam uzskaitījuši būtiskāko, kam pievērst uzmanību:

  • iekārtas konstrukcijai, tostarp šķērēm (cita starpā, iespējamām plaisām un šuvēm);
  • elektriskā strēles pacēlāja akumulatoru nolietojumam;
  • krāsojumam un rūsai (jo īpaši atbalsta konstrukcijā, kurai ir grūtāk pieejamas vietas);
  • riepu stāvoklis (svarīgi galvenokārt dīzeļmotoriem, kas paredzēti darbam bezceļa apstākļos).

Eiropas tirgū populārākie šķērveida pacēlāji, kas publicēti Mascus.

Mascus v jūs atradīsiet daudz un dažādus šķērveida pacēlājus – lielākoties lietotus, taču dažkārt arī jaunus – no daudziem tirgū labi zināmiem ražotājiem. Populārākie šo iekārtu zīmoli, kas publicēti Mascus ir Genie, JLG, Haulotte un Skyjack. Visbiežāk sastopamie šo ražotāju modeļi ir aprīkoti ar elektrisko dzinēju.

Genie šķērveida pacēlāji.
Amerikāņu zīmols Genie jau gandrīz 60 gadus ražo visā pasaulē novērtētas pacelšanas iekārtas. Šī zīmola iekārtas ir pazīstamas ar savu inovāciju, stabilitāti, drošību un lietošanas ērtumu. Populārākie Genie šķērveida pacēlāji ir šādi modeļi:

  • Genie GS 1930 (maksimālais darba augstums: 7,8 m, maksimālā celtspēja: 227 kg);
  • Genie GS 3246 (maksimālais darba augstums: 11,75 m, maksimālā kravnesība: 317 kg).

JLG šķērveida pacēlāji.
JLG šķērveida pacēlāji, vēl viens amerikāņu gigants, ieņem spēcīgu pozīciju Eiropas lietoto pacēlāju tirgū. Šī ražotāja iekārtas īpaši izceļas ar savu izturību, veiktspēju un akumulatoru ilgo darbības laiku. Lietoti pacēlāji ir īpaši populāri:

  • JLG 3246 (maksimālā kravnesība: 320 kg, maksimālais darba augstums: 11,68 m);
  • JLG 1930 (maksimālā celtspēja: 230 kg, maksimālais darba augstums: 7,72 m).

Haulotte šķērveida pacēlājs.
Francijas uzņēmums Haulotte pastāv jau 100 gadus un ir trešais lielākais pacēlāju un platformu ražotājs pasaulē. Lietotiem Haulotte šķērveida pacēlājiem ir raksturīga ļoti laba veiktspēja, pamatīga izgatavošana un stabilitāte. Masucus bieži tiek reklamēti šādi modeļi:

Skyjack šķērveida pacēlāji.
Skyjack pacēlāji pastāv kopš 1985. gada un tagad pieder Kanādas Linamar Corporation – ir ļoti populāri daudzās Eiropas valstīs. Šī ražotāja mašīnas raksturo uzticamība, vienkārša ekspluatācija un ilgs detaļu kalpošanas laiks. Biežāk sastopamie lietotie Skyjack šķērveida pacēlāji Mascus ir šādi:

  • Skyjack SJ III 3219 (maksimālā celtspēja: 227 kg, maksimālais darba augstums: 7,8 m);
  • Skyjack SJ 6832 (maksimālā celtspēja: 454 kg, maksimālais darba augstums: 11,75 m; modelis pieejams gan ar dīzeļdzinēju, gan elektromotoru).

Mascus atradīset plašāko pacēlājtehnikas piedāvājumu no visas pasaules. Atcerieties, ka Mascus nav šīs tehnikas tirgotājs, lai uzzinātu vairāk par tehniku, jums jāatver konkrētais sludinājums un jāsazinās ar pārdevēju.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt