Kabīnes ar komfortu

0

Kad pirmo reizi tika prezentēta “Globetrotter” kabīne, “Volvo” plānoja gadā pārdot dažus simtus šādu kabīņu. Taču “Globetrotter” kabīnes kļuva tirgū tik ļoti pieprasītas, ka pašlaik – 30 gadus vēlāk – 90 procentiem visām jaunajām “Volvo FH” kravas automašīnām ir šāda kabīne. Un tāpat kā pirmsākumos “Globetrotter” pamatfilozofija ir garantēt autovadītāja vides un kabīnes komfortu.

“Globetrotter” kabīne tika izgatavota, lai padarītu drošākus garo distanču pārvadājumus. Septiņdesmitajos gados stabili pieauga pārvadājumu apjoms no Rietumeiropas uz Austrumeiropu. Braucieni ilga vairākas diennaktis, un bieži vien vienā kravas automašīnā brauca divi vai vairāki autovadītāji, kuri strādāja maiņās. Vienīgie iespējamie papildu vietas risinājumi kabīnēs bieži vien bija saliekamas plastmasas konstrukcijas, kas bija nedrošas. Tāpēc “Volvo” nolēma paaugstināt drošību un komfortu kabīnēs.
Parādās modernās kabīnes
Astoņdesmitajos gados “Volvo” bija pirmais uzņēmums, kas ieviesa inovatīvu kravas automašīnu kabīņu attīstības koncepciju. Kabīne tika veidota nevis automašīnai, bet gan tās autovadītājam. “Volvo” kabīņu uzlabošanas projekta ietvaros tika uzkonstruēts kabīnes makets, ar kura palīdzību dažādās pasaules autoizstādēs tika pētītas autovadītāju sēdpozīcijas.

Jaunās kabīnes izveides procesā piedalījās vairāk nekā 2000 autovadītāju, kuri izmēģināja kabīnes maketu un pēc tam dalījās iespaidos par dažādiem kravas automašīnas aspektiem. 1993. gadā pēc vienpadsmit gadus ilgas izstrādājuma attīstības jaunā “Globetrotter” kabīne vienlaikus ar jauno “Volvo FH” kravas automašīnu sēriju parādījās pārdošanā.

“Neapšaubāmi gadu gaitā “Globetrotter” kabīne ir nodrošinājusi lielu daļu “Volvo” panākumu. Drošība vienmēr ir bijusi viena no mūsu prioritātēm, un tā ir uzskatāms piemērs tam, kā mūsu darbs pie drošības uzlabošanas ir rezultatīvs,” saka Klāss Nilsons (Claes Nilsson), “Volvo Trucks” Eiropas nodaļas prezidents.

 

No tā laika “Globetrotter” kabīne nepārtraukti ir uzlabota un attīstīta. 1996. gadā “Volvo” prezentēja “Globetrotter XL” – pasaulē pirmo kravas automašīnu ar 193 cm augstu kabīnes iekšieni. 2002. gadā tā tika papildināta ar jaunu mērinstrumentu paneli un jauna veida sēdekļiem, bet 2008. gadā – ar jaunu audio un video sistēmu. Vienlaikus tika ieviesti arī tādi jauni elementi kā salokāma gulta ar daudzveidīgiem regulējumiem un kā papildaprīkojums – grozāms pasažiera sēdeklis.

Arī smagās un speciālās tehnikas interneta tirgus vietnē Mascus Latvija, ir atrodams ļoti plašs kravas automašīnu piedāvājums no visas pasaules.

Foto avots: Volvo Trucks

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt