Lietotu automašīnu iegāde no Vācijas un citām ES valstīm.

0

Globālā pandēmija ir pamudinājusi daudzus iegādāties vai vismaz sākt domāt par savu automašīnu, kas ne tikai nodrošinātu ceļojuma komfortu, bet arī garantētu lielāku drošību. Daži vēlas jaunu automašīnu, bet citi interesējas par lietotas automašīnas pirkšanas formalitātēm no Vācijas un citām ES valstīm. Tādējādi šajā rakstā sniegtas atbildes uz vissvarīgākajiem jautājumiem, t.i. kā nopirkt lietotas automašīnas no Vācijas, kā reģistrēt automašīnu, kādas izmaksas visbiežāk rodas (pērkot automašīnu no Vācijas, PVN ir vai nav piemērojams) un, protams, kā nopirkt automašīnu no Vācijas par vislabāko cenu.

Kas ir lietota automašīna?

Daži cilvēki nepareizi izprot jēdzienu “lietota automašīna“, pielīdzinot to vecam, bojātam vai vienkārši nesakoptam transportlīdzeklim. Pašlaik lietota auto statusu transportlīdzeklis iegūst, kad tas tiek pārdots vairāk nekā sešus mēnešus pēc tā nodošanas ekspluatācijā vai kad tas ir nobraucis vairāk nekā 6000 km. Lietoti auto no Vācijas Latvijā ir ļoti pieprasīti, jo tiek uzskatīts, ka automašīnas no Vācijas ir par vislabākajām cenām un ar vislabāko kvalitāti.

Lietotie automobiļi no Vācijas arī MASCUS ir ļoti pieprasīti pircēju vidū. Automobiļu ražotāji, piemēram, Audi, BMW, Volkswagen, Porsche un citi gadiem ir bijuši popularitātes virsotnē pircēju vidū. Un tā, iespējams, nav nejaušība. Piemēram, BMW automašīnas no Vācijas ir pieprasītas ne tikai dēļ izciliem dzinējiem, uzticamu šasiju, bet arī dēļ pievilcīga interjeru un komforta, piemēram, kruīza kontroli, navigācijas sistēmu, parkošanās sensoriem, ādas sēdekļiem un daudz ko citu.

Iepriekš nosauktās automašīnu markas ir tikai daži piemēri no lietototu automašīnu klāsta, kas izlikti pārdošanā MASCUS: mikroautobusu, autobusu, preču furgoni un citas lietotās automašīnas, kas publicētas portālā ir ne tikai no Vācijas, bet arī no citām ES valstīm. Ikviens var atrast atbilstošu tehniku atbilstošu vajadzībām un vēlmēm.

Lietotu autu auto iegāde no Vācijas un citām Es valstīm. Mascus Latvija blogs.

Vācijā iegādātu lietotu automašīnu reģistrācija un citas formalitātes.

Auto iegāde no Vācijas vai citas ES valsts, pircējam prasa būt uzmanīgam, veicot dokumentācijas pareizu sakārtošanu. Automašīnas īpašniekam tā vispirms ir jāreģistrē, lai cita persona varētu to iegādāties. Pirkšanas-pārdošanas process tiek legalizēts ar līgumu, un pēc tam jaunais automašīnas īpašnieks saņem tehnisko pasi un citus automašīnas dokumentus (tehniskās apskates dokumenti; izplūdes gāzu emisijas kontroles sistēmas apstiprinājums transportlīdzekļiem ar iekšdedzes motoru, dokumenti, kas pierāda klātbūtni un darbību utt.). Šie dokumenti kopā ar līgumu, civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un personu apliecinošu dokumentu būs nepieciešami tranzīta dokumentu un transportlīdzekļu numuru izsniegšanai. Automašīnas pirkšanai no Vācijas ir jāzina vēl dažas formalitātes. Piemēram, automašīnām uz ES ceļiem jābūt apdrošinātai ar civiltiesisko atbildību. Apdrošināšanas menedžeris jāinformē par automašīnas transportēšanu uz citu ES valsti. Īsākais iespējamais apdrošināšanas polises termiņš ir 15 dienas, un tā cena ir atkarīga no atsevišķu apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumiem, nosacījumiem un citiem aspektiem. Civilā apdrošināšana būs nepieciešama arī tad, kad automašīna būs reģistrēta. Tikai tad, kad transportlīdzeklis ir apdrošināts, to var reģistrēt tuvākajā CSDD filiālē.

PVN ir svarīgs aspekts, pērkot automašīnu no Vācijas.

Tiem, kas nolēmuši pasūtīt auto no Vācijas vai citas ES valsts, vajadzētu arī apskatīt PVN noteikumus, jo šis nodoklis var sastādīt ievērojamu daļu no kopējām pirkuma izmaksām. Katrs gadījums var būt atšķirīgs.

1. gadījums. Kad lietotu automašīnu iegādājas fiziska persona, kas nav PVN maksātāja un neveic saimniecisko darbību, PVN netiek aprēķināts par nopirkto automašīnu.

2. gadījums. Kad lietotu automašīnu ES valstī pārdod PVN maksātājs un to iegādājas Latvijas PVN maksātājs (piemēram, uzņēmums), šāda iegāde tiek aplikta ar PVN, un pircējam jāaprēķina ar pārdošanas PVN no pirktās automašīnas ar nodokli apliekamās vērtības, izmantojot standarta PVN likmi. PVN par lietotas automašīnas iegādi var atskaitīt, ja lietotu automašīnu paredzēts pārdot vai iznomāt.

3. gadījums. Kad lietotu automašīnu iegādājas nodokļa maksātājs, kurš nav reģistrēts PVN maksātājs Latvijā un veic saimniecisko darbību, PVN par šādas automašīnas pārdošanu nav jāaprēķina. Ir arī ļoti svarīgi zināt, ka, ja kalendārajā gadā iegādāto automašīnu vērtība pārsniedza 14 000 eiro, tad tiek aprēķināts PVN. Piemēram, uzņēmumā 2020. gadā. automašīnas tika iegādātas no Vācijas. 2020. gada maijā uzņēmums nopirka automašīnu par 6000 eiro, bet novembrī no turienes nopirka automašīnu par 9000 eiro. Līdz ar to gada laikā uzņēmums iegādājās automašīnas par 15 000 eiro, tāpēc jāaprēķina PVN likme.

4. gadījums. Kad Latvijas pircējs iegādājas lietotu automašīnu no kādas ES valsts personas, kura nav PVN maksātājs, PVN nodokļa saistības netiek piemērotas.

Ja jums ir kādi jautājumi par lietotas automašīnas aplikšanu ar nodokli no Vācijas vai citas ES valsts, vienmēr varat konsultēties ar noteiktām iestādēm vai citām kompetentām personām, jo katrs gadījums ir vērtējams atsevišķi.

Automašīnas no Vācijas par vislabākajām cenām.

Nepieciešamība pēc labākās cenas ir svarīga katram pircējam, tāpēc MASCUS publicētie lietotu auto sludinājumi ir ar plašu cenu amplitūdu, lai katrs pircējs varētu atrast sev vēlamo. MASCUS publicētie sludinājumi tiek pārbaudīti un tas jūs var pasargāt no krāpšanas iespējas, tomēr mēs vienmēr iesakām pircējiem neveikt maksājumu pirms nav pilnīgas pārliecības par darījuma drošību.

Veiksmīgus pirkumus ar MASCUS!

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt