Kemperis vai dzīvojamais treileris- kuru izvēlēties? Tas ir galvenais jautājums visiem ceļošanas entuziastiem.

0

Katru gadu pieaug to cilvēku skaits, kuri brīvdienas pavada ceļojot ar kemperiem vai dzīvojamiem treileriem. Neatkarība, brīvība, ceļošanas ērtums un daudzi citi ieguvumi pārliecina cilvēkus šādā veidā pavadīt brīvdienas. Ik vienu, kas ir “jauniņais” šajā atpūtas veidā urda jautājums, ko tad labāk izvēlēties savam braucienam- kemperi vai treileri?

Atbildes noteikti būs atšķirīgas, un katrai pusei būs spēcīgi argumenti par labu viņu izvēlei. Godīgi jāatzīst, ka uz šo jautājumu nevar viennozīmīgi atbildēt. Daudz kas ir atkarīgs no cerībām, ceļojuma formas un budžeta. Tikai to visu pārdomājot, jūs varat izlemt, kas būs piemērotāks tieši jums. Lai uzzinātu galvenās atšķirības un iespējas, ko piedāvā dzīvojamie vagoniņi un kemperi, pārlasiet informāciju, ko esam apkopojuši.

Kemperis vai dzīvojamais treileris – mobilitāte un dzīvošana.

Gan kemperis, gan dzīvojamais treileris ir ražoti, lai pavadītu atvaļinājumu, neuztraucoties par cenām viesnīcās vai laikapstākļiem. Jebkurā laikā varat piestāt, kur vēlaties, lai izbaudītu skatu, atpūstos no ceļa un jau dotie tālāk ilgi neuzkavējoties vienā vietā.

Šajā kontekstā abi transportlīdzekļi nodrošina mobilitāti. Tomēr, atkarībā no atpūtas veida, viens vai otrs būs labāks. Piemēram, dodoties uz vienu vietu un pavadot 2-3 nedēļas vienā kempingā, dzīvojamais treileris būs pietiekami praktisks un parocīgs. Jums būs gana daudz laika gan atpūtai, gan apkārtnes izpētei. Tomēr, ja atvaļinājums nav tik nekustīgs un atpūtnieki ceļojuma laikā plāno pārvietoties no vienas vietas uz otru un viņiem nav pilnībā noteiktas pieturvietas vai naktsmītnes, kemperis ir labāka izvēle. Jūs varat noorganizēt nakšņošanu jebkur – ārkārtas gadījumā, pat autostāvvietā pie šosejas vai pilsētas centrā.

Ceļojuma ērtības – dzīvojamais treileris vai kemperis?

Sākuma noteikti varētu likties sarežģīti vadīt šāda veida transporta līdzekļus. Tomēr jūs varat ātri iegūt praksi un bez problēmām pārvarēt daudzus kilometrus. Jāatceras, ka lielāka uzmanība noteikti būs jāpievērš manevrēšanai, un dažviet ar automašīnu ar piekabi vispār nevarēs braukt. Jums jābūt uzmanīgam arī ceļojot pa kalniem – ne katrs pasažieris ar papildu balastu var pārvarēt kalnu reljefu. Lai vadītu dzīvojamo treileri, kuras pilna masa ir līdz 3,5 tonnām, nav nepieciešamas papildu atļaujas – pietiek ar B kategorijas vadītāja apliecību. Tomēr tā izmēru un īpašās formas dēļ braukšanai noteikti būs nepieciešama zināma prakse – it īpaši, ja manevrējat autostāvvietās vai citās šaurās vietās. Ir vērts atcerēties, ka treileru jauda parasti tiek pielāgota tā svaram, tāpēc ceļošana lielā augstumā vai  kalnainos apvidos tam nevajadzētu radīt problēmas – taču daudz kas šajā gadījumā ir atkarīgs no vadītāja prasmēm un transportlīdzekļa modeļa.

Cena un ekspluatācijas izmaksas – kas ir lētāk, dzīvojamais treileris vai kemperis?

Ja brīvo līdzekļu nav ļoti daudz, tad pareizākais būtu izvēlēties lietotu dzīvojamo treileri. Pats par sevi tas ir daudz lētāks nekā pats vienkāršākais kemperis, kā arī apdrošināšanas un iespējamo remontu izmaksas ir salīdzinoši zemas. Protams, cena ir ļoti atkarīga no modeļa, jo lietoti treileri ir gan vienkārši 20, 30, pat 40 gadus veci modeļi, gan luksusa, gandrīz jauni transportlīdzekļi. Pērkot vecākus, nav vērts apskatīt gadu, bet drīzāk stāvokli. Daudzi dzīvojamie treileri lietoti neatkarīgi no viņu vecuma tiek turēti ideālā stāvoklī. Neskatoties uz ne visai moderno aprīkojumu, tiem vienkārši būs nepueciešama “atsvaidzināšana” un varēsiet doties ceļā.

Kempingi noteikti ir dārgāki. Kemperus ražo arī pasaulē zināmi smagās tehnikas ražotāji- Mercedes Benz, Fiat, Renault, Volkswagen un citi. Jāņem vērā, ka kemperu cena ir daudz augstāka kā treileriem. Vēl kā papildus izmaksas būs jāpieskaita obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana un ekspluatācijas izmaksas. Kemperiem parasti ir izturīgi dīzeļdzinēji, tāpēc  pietiek ar regulāru apkopi un tas kalpos ilgi. Ir vērts atcerēties, ka jauni un labi aprīkoti kemperi bieži vien ir pat dārgāki nekā luksusa vai sporta automašīnas. Dažkārt tiek iegādāts “parasts” kempers un pārvērsts gandrīz vai par māju uz riteņiem. Tomēr šādām pārmaiņām ir vajadzīgas  prasmes un daudz laika, ja vēlaties to izdarīt pats, vai, visbeidzot, lielas investīcijas, ja vēlaties, kādu algot, lai veiktu uzlabojumus.

Iegādāties kemperi vai dzīvojamo treileri.

Nav iespējams pateikt, kas ir labāks – dzīvojamais treileris vai kemperis. Abiem transportlīdzekļiem ir savas neapstrīdamās priekšrocības. Treileris ir lētāks, un, tiklīdz tas sasniedz galamērķi, ļauj ērti izmantot automašīnu savām vajadzībām, bez paša treilera, kas būtiski samazinās kopējās degvielas izmaksas ceļojuma laikā. kemperis noteikti ir mobilāks un daudzpusīgāks, bet tajā pašā laikā daudz dārgākas. Ikvienam ir jāanalizē savas finansiālās iespējas, kā arī brīvdienu pavadīšanas veids, lai pieņemtu pareizo lēmumu. Mascus piedāvā plašu lietotu kemperu un dzīvojamo treileru izvēli no visas Eiropas. Ir vērts rūpīgi pārskatīt piedāvājumus, lai pieņemtu galīgo lēmumu.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt