Betona un akmens drupinātāji.

0

Drupinātāji ir mašīnas, kas paredzētas lielāku un mazāku ļoti cietu materiālu smalcināšanai. Šīs iekārtas tiek izmantotas ne tikai karjeros un ceļu būves nozarē, bet arī pēc ēku nojaukšanas. Tā kā betona un armatūras konstrukcija ir ārkārtīgi izturīga, to izmanto visu veidu ēku būvniecībā un infrastruktūrā. Pēc ēkas nojaukšanas, tā vietā, lai visu šo vērtīgo materiālu nosūtītu uz atkritumu poligoniem uzņēmumi, kas strādā ēku demontāžas jomā ar drupinātāju palīdzību šos it kā nevajadzīgos “atkritumus” var pārvērst par vērtīgu galaproduktu, ko var izmantot citos projektos.

Pareizi izvēlēti betona un akmens drupinātāji var lieliski veikt darbu pat ļoti ekstremālos darba apstākļos

Tirgū ir virkne ražotāju, kas piedāvā kvalitatīvu drupināšanas tehniku – Rubble Master, Fabo, JBS, Kinglink, Kleemann, Liming, McCloskey, Mets, Minyu, PowerScreen, Sandvik, Svedala, Terex, White Lai, Metso un citi. Protams, pirms akmens drupināšanas iekārtas iegādes ir jāizvērtē, kurš no zīmoliem būs vispiemērotākais tieši jūsu darba izpildei.

Žokļveida akmens un betona drupinātāji.

Šo drupinātāju darbības princips ir ļoti vienkāršs, tie sasmalcina materiālu starp diviem vertikāli novietotiem “žokļiem”, kas ir konusveida, lai arī maza izmēra akmens vai betona gabali tiktu sasmalcināti. Spararats darbina žokļus, kas atveras un aizveras. Spēja apstrādāt īpaši cietus un abrazīvus materiālus, spēja vienlaikus apstrādāt lielu apjomu drupināmā materiāla un zemākas ekspluatācijas izmaksas ir žokļveida drupinātāju priekšrocības.

Triecienveida akmens un betona drupinātāji.

Šis drupinātājs  ir izmantojams dažādos darbos, tai skaitā akmeņu drupināšanai karjeros (kaļķakmens, dolomīts, grants uc..) un būvgružu otrreizējai pārstrādei (betons, ķieģeļu gruveši, bitumena materiāli ceļu rekonstrukcijā). Ja žokļveida drupinātāji izmanto kompresiju, lai sadalītu betonu, trieciena drupinātāji izmanto triecienu (kā norāda to nosaukums). Materiāls tiek ievadīts drupināšanas kamerā, kurā atrodas smags rotors, kas griežas ar lielu apgriezienu skaitu. Rotoram ir “pūšanas stieņi” vai “āmuri”, kas ietriec smalcināmo materiālu, izraisot tā sadalīšanos, un tālāk lielā ātrumā dzen to pret trieciena aizkaru sienu, lai vēl vairāk sasmalcinot materiālu.

Konusveida akmens un betona drupinātāji.

Šie drupinātāji retāk tiek izmantoti, lai veikti materiālu otreizējo pārstrādi. To drupināšanas kamera ir konuss. Kad akmeņi virzās uz leju pa konusa pamatni, tie tiek saspiesti starp divām iekšējām starplikām – vienu, kas ir fiksēta, un otru, kas ir kustīga. Konusveida drupinātājus vislabāk izmantot drupinot ļoti cietus, abrazīvus akmeņus.

Ne vienmēr nepieciešams iegādāties jaunu drupinātāju, ir vērts apsvērt domu par lietotas tehnikas iegādi. Lai atrastu sev nepieciešamo drupināšanas iekārtu piedāvājam pārlūkot Mascus Latvija sadaļu „Būvniecība“-„Drupināšanas, šķirošanas un pārstrādes iekārtas“- „Drupinātāji“.  Ņemiet vērā, ka Mascus Latvija nav šīs tehnikas tirgotājs, lai uzzinātu vairāk par konkrēto drupināšanas iekārtu jums jāsazinās ar pārdevēju.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt