Pārskats par populārāko mežizstrādes tehniku portālā MASCUS.

0

Kuram ražotājam un kādiem zīmoliem ir vērts pievērst uzmanību, izvēloties mežsaimniecības tehniku? Tās ir pirmās domas, kas nāk prāta meža tehnikas pircējam. Tomēr ne mazāk svarīgi ir tas, kādas funkcijas mašīna veic, kādi tehniskie parametri tai ir un kādi darba rezultāti ir sagaidāmi. Lai atvieglotu izvēli, esam izveidojuši pārskatu par mežizstrādes tehniku, kas publicēta MASCUS- mēs iepazīstinām ar dažādiem mežizstrādes tehnikas tipiem, Iespējām, kā arī iepazīstināsim ar populārākajiem mežizstrādes aprīkojuma ražotājiem un visaugstāk novērtētajiem zīmoliem.

Mežizstrādes tehnika: harvesteri, forvarderi, koksnes šķeldotāji un citas iekārtas, kas publicētas MASCUS.

Piedāvājam apskatīt dažus no mežizstrādes tehnikas veidiem.

Lietoti forvarderi: šī ir tehnika, kas paredzēta apaļkoku iekraušanai un izvešanai no meža. Šī tehnika ir koksnes transportēšanai paredzēta mašīna, kas aprīkota ar speciālu platformu kokmateriālu pārvadāšanai un manipulatoru, ko izmanto kokmateriālu iekraušanai un izkraušanai. Ja šādus kokvedējus izmanto bez piekabes, tie izceļas ar lielisku manevrēšanas spēju un funkcionalitāti (piemēroti braukšanai pa betona ceļiem, grants ceļiem, meža ceļiem utt.). Dažreiz plānoto meža darbu veikšanai pietiek ar meža kravas automašīnas puspiekabi, kas ļauj ērti transportēt kokmateriālus, šķeldu un otrreizējās izejvielas. Iegādājoties kokvedēju, ir vērts apsvērt ar to veicamo meža darbu raksturu un apjomu, kādi ceļi tiks izmantoti galvenokārt un kādos attālumos (garos vai īsākos). MASCUS publicēti forvarderi no tādiem zīmoliem kā John Deere, Komatsu, Ponsse, Timberjack, Valmet, kā arī daudzi citi pasaulē pazīstamu zīmolu forvarderi.

Lietoti harvesteri: mežizstrādes harvesteri ir tehnika, kas tiek efektīvi izmantota līdzenā vai vidēji stāvā reljefā meža izciršanai. Ļoti stāviem kalniem vai atsevišķu koku nociršanai dažās valstīs joprojām priekšroka tiek dota cilvēkiem, kuri strādā ar motorzāģiem. Ziemeļeiropā mazos un manevrējamos harvesterus izmanto meža retināšanas darbos, manuālo ciršanu parasti izmanto tikai ekstremālos apstākļos, kur piekļuve ar tehniku nav iespējama. Meža izciršanas darbu veikšana, izmantojot tehniku, viena no priekšrocībā ir drošība, jo tehnikas vadītājs atrodās kabīnē, kas viņu var pasargāt. Protams arī jāpiemien, ka ar tehniku iespējams izcirst un izvest lielu daudzumu kokmateriālu. Meža harvesteri ir kā visurgājēji, kas ir aprīkoti gan ar parastiem riteņiem, gan ar ķēžu riteņiem, kā arī tirgū pieejami “staigājošie” harvesteri, kas palīdz veikt darbus īpaši neērtās cirsmās. MASCUS LATVIJA lapā atradīsiet ļoti plašu harvesteru klāstu no populārākajiem zīmoliem: John Deere, Eco Log, Ponsse, Komatsu un citi.

Lietoti koksnes šķeldotāji: Jenz, TP, Teknamotorun citi šķeldotāji tiek iedalīti pēc veida un jaudas. Piemēram, elektrisko šķeldotāju jauda var būt līdz 2500 W, savukārt tehnikai  ar iekšdedzes motoru  jauda var sasniegt līdz 5000 W. Motora jauda arī nosaka to, kādus zarus tehnika varēs sasmalcināt. Standarta modeļi sasmalcina zarus apmēram 60 mm diametrā, taču labi pazīstami ražotāji piedāvā arī efektīvāku aprīkojumu. Ir vērts pievērst uzmanību arī šēkldotāja groza ietilpībai, jo lielāks būs grozs, jo vairāk varēsiet sasmalcināt.

Bez lietotas mežizstrādes tehnikas, MASCUS varat atrast arī rezerves daļas. Gadījumā, ja mežizstrādes tehnika sabojājas, ne vienmēr ir vislabākā un finansiāli izdevīgāk iegādāties jaunu iekārtu, dažreiz pietiek ar to, ka tiek nomainītas rezerves daļas, piemēram, ķēdes, sliedes, hidraulika un citas rezerves daļas, kas paredzētas mežizstrādes tehnikai plašā sortimentā atrodamas MASCUS.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt