Mežizstrādes traktoru zīmoli portālā MASCUS.

0

Mežsaimniecībai un gudrai meža apsaimniekošanai un kopšanai ir liela nozīme ne tikai privatam meža īpašniekam, bet arī valstij kopumā. Mežsaimniecības speciālisti nodarbojas ar apmežošanu un koku audzēšanu, koksnes ieguvi, biotopu aizsardzību un atjaunošanu. Katrai mežā veiktajai darbībai ir svarīga nozīme meža tālākajā attīstībā. Šī iemesla dēļ uzņēmumi, kas sniedz mežsaimniecības pakalpojumus, tiek aicināti darbu veikšanai izvēlēties atbilstošu un specializētu tehniku.

MASCUS sadarbojas ar pasaulē atzītu mežizstrādes tehnikas zīmolu tirgotājiem, tāpēc pārskatot piedāvājumu, atradīsiet tehniku, jūsu vēlmēm.

Izvēloties traktoru dažādu darbu veikšanai mežā, svarīgi ņemt vērā, ka tā specifikācijās ir norādīts mežsaimniecības darbiem piemērots mērķis. Galvenie aspekti un funkcijas, kurām jāpievērš uzmanība ir četru riteņu piedziņu, lielas riepas un zema diapazona pārnesumu sistēmu. Šīs funkcijas nodrošinās visas iespējas braukšanai pa sarežģītu reljefu. Svarīgs faktors ir jaudīgs un tajā pašā laikā pietiekami ekonomisks dzinējs, pateicoties kuram smagu kravu pārvadāšana neradīs neērtības. Kā arī jāņem vērā rezerves daļu pieejamība tirgū konkrētam meža tehnikas modelim.

Izvēloties traktoru mežsaimniecības darbiem, ir jāņem vērā drošība. Gan maziem, gan lieliem traktoriem ar aizsargtīklu, lai aizsargātu operatoru no krītošiem zariem vai akmeņiem. Ieteicams arī, lai traktoram būtu paneļi, lai aizsargātu neaizsargātās daļas un radiatoru no akmeņiem, zariem un citiem iespējamiem bojājumiem. Strādājot mežā, ir svarīgi aizsargāt augsni. Šī iemesla dēļ ir ieteicams iegādāties traktorus ar slīdēšanas funkciju. Skideri ir īapši piemēroti, lai pasargātu augsni un veiktu kvalitatīvu darbu.

Ja esat nolēmis iegādāties lietotu traktoru, noskaidrojiet, kādas ir tā priekšrocības un trūkumi. Tāpat tiem, kuri plāno iegādāties traktoru, ieteicams apdomāt visus darbus, ko vēlēsieties veik.

Mini meža traktori, kam raksturīgs viegls svars, var izrādīties piemērots risinājums, ja plānojat ar tiem vest malku. Mazāki traktori ir viena no populārākajām pircēju izvēlēm, kas veic lauksaimniecības darbus un pārvadā vieglos baļķus. Šādi traktori bieži ir pilnpiedziņas un sver no 750 kilogramiem līdz 1,2 tonnām. Šo mazāka izmēra traktoru celtspēja ir no 450 līdz 550 kilogramiem. Taču, ja nākotnes plānos ir liela diametra un liela svara baļķu transportēšana, šajā gadījumā izvēlētais mazais traktors nepildīs tam uzticētos darbus. Tādi ražotāji kā John Deere un Valtra piedāvā izcilus gan mini traktoru, gan standarta meža traktoru modeļus.

Portālā Mascus publicēta dažāda mežizstrādes tehnika, tai skaitā šķeldotāji. Mascus publicēti Caterpillar šķeldotāji, John Deere šķeldotāji, Timberjack šķeldotāji, Tigercat šķeldotāji, kā arī atrodami citu zīmolu piedāvājumi no visas pasaules.  Aprakstu par citu populāru zīmolu šķeldotājiem, kas publicēti Mascus atradīsiet mūsu bloga rakstā “Koksnes šķeldotāji, kas publicēti Mascus”.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt