Kā izvēlēties sev atbilstošāko mini ekskavatoru.

0

Mini ekskavatora veiktiespēja ir ļoti līdzīga standarta ekskavatoram, taču galvenā atšķirība ir tā, ka mini ekskavatori ir maza un kompakta mašīna, kas paredzēta darbam nelielos būvniecības objektos vai projektos.

Mini ekskavatoru uzbūve nav sarežģītāka par citām būvniecības mašīnām. Galvenās sastāvdaļas ir šasija, kāpurķēdes vai riteņi, stieņi, spainis (kauss) un kabīne, kas uzstādīti uz rotējošas pamatnes. Lielākā daļa no šīm pamatnēm var griezties par 360 grādiem. Mini ekskavatoriem var būt arī papildu detaļas – piederumi, kas vēl vairāk palielina iekārtas funkcionalitāti.

Mini ekskavatori ir sadalīti noteiktās svara kategorijās, kuru minimālais darba svars ir aptuveni 4,535 kg un minimālais svars ir 8 165 kg. Šādu ekskavatoru kausu izmēri var būt no 30 līdz 60 cm. Daudzi ražotāji savus mini ekskavatorus raksturo kā ārkārtīgi kompaktus, kas spēj izbraukt pat caur durvīm.

Lielākā daļa mini ekskavatoru tiek izmantoti vienkāršiem darbiem, dažādu materiālu apstrādei, celmu noņemšanai, celtniecībai vai ainavu veidošanai. Pateicoties tehniskajām īpašībām, mini ekskavatorus bieži izmanto arī āra peldbaseinu uzstādīšanai, kanalizācijas līniju remontam vai ceļu darbiem.

Jauni vai lietoti mini ekskavatori? Būtībā šī izvēle ir atkarīga no finansiālajām iespējām. Ja tas ir ierobežotas vai ja ekskavators ir vajadzīgs tikai gadījuma rakstura maziem darbiem, tad lietoti mini ekskavatori ir lieliski piemēroti.

Kā izvēlēties savam darbam piemērotāko ekskavatoru? Labākais veids, kā atrast un iegādāties savam darbam piemērotu ekskavatoru, ir paredzēt veicamā darba raksturu. Precīzi zinot, kādas ekskavatora funkcijas būs nepieciešamas, būs vieglāk izlemt, kurš ekskavators ir vajadzīgs. MASCUS klāstā ir lietoti ekskavatori no tādiem pazīstamiem ražotājiem kā JCB, Hyundai, Komatsu un daudziem citiem.

Izvēlēties mini ekskavatoru vai standarta ekskavatoru?

Gan mini ekskavatoriem, gan standarta ekskavatoriem ir savs lietošanas laiks un vieta. Citiem vārdiem sakot, mini ekskavatori ir piemēroti vienam darba veidam, bet standarta ekskavatori – citam. Vienmēr ir svarīgi izvēlēties aprīkojuma veidu, pamatojoties uz darba vajadzībām, nevis personīgajām vēlmēm, jo ​​tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt, ka darbs tiek veikts efektīvi un produktīvi. Mini ekskavatori jāizvēlas, ņemot vērā to svarīgākās īpašības: izmēru, svaru un funkcionalitāti.

1. Mazāka, vieglāka tehnika. Mini ekskavatori ir mazāki un vieglāki, kas nozīmē, ka tie samazina spiedienu uz zemi, neatstājot dziļus nospiedumus. Tāpat kā standarta ekskavatori arī mini ekskavatori var būt kāpurķēžu vai riteņu, un tie jāizvēlas atkarībā no darba veida un reljefa.

2. Īpaši piemērots ierobežota izmēra vietām. Nelielie mini ekskavatoru izmēri ir popularizējuši to izmantošanu intensīvas satiksmes vietās vai strādājot citu iekārtu tuvumā. Tās var ne tikai viegli izbraukt cauri šaurām telpām, bet arī viegli transportēt no vienas darba vietas uz otru.

3. Funkcionalitāte. Tā kā mini ekskavatorus parasti izmanto mazāk intensīvam darbam nekā standarta ekskavatorus, tiem ir ilgāks kalpošanas laiks. Kopā ar dažādiem piederumiem var izmantot gan standarta ekskavatorus, gan mini ekskavatorus.

Kāpēc ir vērts izvēlēties lietotu mini ekskavatoru?

Lietoti mini ekskavatori ir lētāki, taču to dizains un funkcijas bieži vien nav sliktāki par jauniem ekskavatoriem. Pirms ekskavatora iegādes jāpievērš uzmanība vairākiem aspektiem.

Kabīne. Mini ekskavatora kabīne tika modernizēta ļoti ilgu laiku, līdz tā kļuva piemērota ne tikai darbiem, kas veicami ātri, bet arī tādiem, kur operators pavada kabīnē garas darba stundas. Jaunāki mini ekskavatori ir veidoti ar lielākām kabīnēm un regulējamiem sēdekļiem, lai padarītu darba veikšanu vēl ērtāku. Viena no ļoti svarīgām kabīnes sastāvdaļām ir sēdeklis. Tas var būt ar jostasvietas balstu, regulējams, apsildāms un tam ir citas funkcijas, kas palielina komfortu un līdz ar to arī darba efektivitāti. Labi pazīstamu ražotāju ekskavatoru kabīnes ir aprīkotas arī ar ergonomiskām vadības ierīcēm, regulējamiem logiem, vējstikliem lieliskai redzamībai un pat klimata kontroli.

Dzinēji. Mini ekskavatoriem parasti ir dīzeļdzinēji. Šādu ekskavatoru jauda ir līdz 70 ZS. Jaunāka modeļa ekskavatoru dzinēji atbilst jaunākajiem EPA standartiem. Šādi dzinēji nodrošina uzlabotas funkcijas, lielāku degvielas patēriņa efektivitāti un videi draudzīgumu.

Hidraulika un piederumi. Mašīnas efektivitāti nosaka uzlabotās sistēmas, kas var nodrošināt lielāku spiedienu un līdz ar to arī optimālu eļļas plūsmas izmantošanu. Dažiem ražotāju modeļiem var izmantot atbilstošus iestatījumus, lai operators varētu iepriekš iestatīt hidraulisko plūsmas ātrumu.

Mini ekskavatoru piederumi var būt ļoti dažādi: asmens, urbis, satvērējs un citi. Visus šos piederumus – un vēl citus – var iznomāt vai iegādāties lietotus, tādā veidā ietaupot naudu.

Populārākie mini ekskavatori.

Šajā tirgū ir daudz spēlētāju – Case, Caterpillar, Doosan, Hitachi, Hyundai, JCB, John Deere, Komatsu, Kubota, New Holland, Sany, Volvo, Wacker Neuson, Yanmar un daudzi citi.

Caterpillar mini ekskavatori

Caterpillar tika dibināts 1925. un šobrīd tiek uzskatīts par vispazīstamāko smagās tehnikas un iekārtu zīmolu. Tas ir viens no lielākajiem smagās tehnikas ražošanas uzņēmumiem pasaulē.

Visbiežāk iegādātie Caterpillar produkti ir mini ekskavatori ar darba svaru aptuveni 5200 kg un jaudu 40 ZS. Tie ir vidējās klases kompaktie ekskavatori, kurus var aprīkot ar dažādiem piederumiem, lai palīdzētu visos darba posmos.

Hyundai mini ekskavatori

Korejas uzņēmums Hyundai savu darbību uzsāka 1967. gadā. un tikai desmit gadus vēlāk izstrādāja pirmo vieglo automašīnu un nedaudz vēlāk tirgū ieviesa citu aprīkojumu, piemēram, mini ekskavatoru. Hyundai mini ekskavatori ir moderni, efektīvi un ārkārtīgi rentabli ne tikai laika un pūļu ziņā, bet arī finanšu resursu ziņā.

JCB mini ekskavatori

JCB ražo dažādus ekskavatoru veidus un modeļus. Mini ekskavatori ir kompakti un veidoti tā, lai nodrošinātu komfortu, vieglu darbību, uzticamību, vienmērīgu servisu un augstu veiktspēju. Šīs ir būtiskas iezīmes, kuras JBC cenšas iekļaut savā aprīkojumā un tehnikā. Šie ekskavatori nodrošina precīzu vadību un ērtu darba vietu operatoram, vieglu transportēšanu un ideālu piemērotību darbam iekštelpās.

Komatsu mini ekskavatori

Šis japāņu uzņēmums sāka darbību 1931. gadā, ieviešot lauksaimniecības traktorus. Laika gaitā uzņēmums ir paplašinājis savu klāstu, piedāvājot tirgū dažāda veida ekskavatorus, buldozerus un citu celtniecības un ceļu būves tehniku. Savas 100 gadu jubilejas laikā Komatsu ir paplašinājies, iekļaujot 22 Komatsu rūpnīcas visā pasaulē.

Hitachi mini ekskavatori

Hitachi ir pārdevis vairāk nekā 2,5 miljonus ekskavatoru visā pasaulē. Pašlaik tie ražo vairāk nekā 30 dažādu modeļu ekskavatorus, t.i. g. kāpurķēžu un riteņu ekskavatori, rakšanas, celtniecības un ražošanas darbiem piemēroti ekskavatori utt. Hitachi mini ekskavatori ir maza, bet jaudīga mašīna, kas var noderēt jebkurā darba vietā.

Doosan mini ekskavatori

 Doosan sāka savu darbību 1896. gadā, ieviešot tirgū dažādas celtniecības iekārtas un mašīnas. Populārākais Doosan produkts ir kāpurķēžu ekskavatori un mini ekskavatori ar daudziem dažādiem modeļiem. Šo modeļu izvēle ir atkarīga no katra cilvēka personīgajām vajadzībām un plānotā darba.

Mascus atradīsiet arī tādu zīmolu ekskavatoru zīmolus kā Sany, Bobcat un daudzus citus.. Turklāt MASCUS piedāvātie ekskavatoru zīmoli rada lielu interesi ne tikai Latvijā, bet arī Austrumeiropas un Rietumeiropas valstīs. Tas liecina, ka šī tehnika ir uzticama un novērtēta. Mascus blogā varat arī lasīt rakstu par “Pieprasītākajiem ekskavatoru veidiem Mascus”.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt