Dažādi piekabju veidi kravu transportēšanai, kas publicēti MASCUS.

0

Pasaule ir kļuvusi par milzīgu savstarpēji savienotu preču un produktu (materiālu, izejvielu utt.) tīklu, kas ir nepārtrauktā kustībā, jo preces tiek pārvadāts no vienas vietas uz otru. Veicot transportēšanu ir jāpārliecinās, ka krava tiek transportēta droši un ievērojot visas prasības, ņemot vērā pārvadājamo preci. Tam, protams, nepieciešams specializēts aprīkojums, un viena no populārākajām iespējām, ko izmanto ir lietota piekabe vai treileris. Saskaņā ar pasaules statistiku kravas automašīnas kopš 2015. gada ir pārvadājušas pārvadāja vidēji 50 % no visām kravām.

Šo rakstu ir vērts izlasīt, ja vēlaties uzzināt vairāk par dažādiem piekabju veidiem, kā tos optimāli izmantot un kā pielāgot katra individuālajām vajadzībām.

Kas jāņem vērā, izvēloties iegādāties lietotu piekabi?

Piekabju galvenais uzdevums ir dažādu kravu pārvadāšana. Tās nav aprīkotas ar priekšējo asi, līdz ar to tās paredzētas piestiprināt kravas mašīnām, traktoriem, vieglajām automašīnās, kā arī citai tehnikai. MASCUS publicētas lietotas piekabes no tādiem ražotājiem kā: SCMITZ CARGOBULL, FLIEGL, KRONE un citi.

Tālāk piedāvājam iepazīties ar informāciju, kādu tieši piekabi izvēlēties, ņemot vērā konkrētās vajadzības.

Lietota piekabe: kuru veidu izvēlēties?

Piekabes var klasificēt ļoti dažādi, atkarībā no dažādiem aspektiem – to mērķa, kravnesības, asu skaita utt. Tāpēc pirms izvēlēsieties piekabi, jāņem vērā nepieciešamība- kas tieši tiks pārvadāts.

PIEKABES IEDALA: vieglo automašīnu piekabes, kravas automašīnu piekabes, pasažieru piekabes, tandēmi. Vieglo automašīnu piekabēs ir iespēja pārvadāt diezgan iespaidīgu kravu (pilna masa drīkst sasniegt 750kg). Šādas piekabes var būt ar tentu vai bez tā, kā arī tā var būt vienasu, divasu vai piekabe- autovedējs. Kravas automašīnu poekabes galvenā atšķirība ir ass skaits un izvietojums. Tiek iedalītas divasu, trīsasu, četrasu un cēntrālasu piekabes. Divasu piekabe būs paredzēta vieglākām kravām, savukārt trīsasu un četrasu piekabe jau ļaus nogādāt apjomīgu kravu.

Ja esat kaut reizi interesējušies par piekabēm, tad esat pamanījuši, ka atkarībā no to konstrukcijas un funkcijām, kuras tās veic, piekabes var būt pilnīgi atšķirīgas. Dažas piekabes veic tikai transportēšanas funkciju, citas tiek izmantotas augu kopšanai un aizsardzībai, augsnes apstrādei, lopbarības sagatavošanai, bet citas var veikt arī ražošanas funkcijas. Piekabju ražotāji uzskata, ka dažas piekabes ir universālas, jo tās vienlaikus var veikt vairākas funkcijas.

Lielāko daļu pircēji izvēlās  tās piekabes un puspiekabes, kas veic  beramo, šķidro un lielgabarīta kravu pārvadāšanas darbus. MASCUS tirgotāji pārdod piekabes no dažādām kategorijām, tāpēc mēs iepazīstinām ar populārākajām piekabēm un optimālāko veidu, kā tās izmantot.

Piekabes pašizgāzēji. Šāda veida piekabes plaši tiek pielietotas kā celtniecības nozarē, tā lauksaimniecībā. Piemēram, lai pārvadātu granti, melnzemi, graudus u.c. Šādu lietotu piekabju celtspēja ir no 10 līdz 19 tonnām un jauda no 11 līdz 21,6 m3, bet piekabes ietilpību var palielināt, piestiprinot īpašus pārklājumus. Efektīvai un drošai ekspluatācijai piekabes piekare ir ļoti svarīga. Pašizgāzēja piekabes var aprīkot gan ar vienkāršu, gan ar atsperu balstiekārtu.  MASCUS sadaļā „Piekabes pašizgāzēji“ atradīsiet ļoti plašu piedāvājumu klāstu no visas pasaules.

Mazgabarīta treileri (vieglās piekabes). Mieži vien šīs piekabes ir piestiprināmas arī vieglajām automašīnām un tāpēc parasti tiek izmantotas vieglāku celtniecības, komunālo vajadzību, vai lauksaimniecības kravu vešanai. Piekabes ietilpība var būt 3,5–10 tonnas un tilpums 2,7–6,9 m3, piekabes izmēri un piekrautās piekabes svars ir samērā mazi, tāpēc nav grūti uzturēt piekabes manevrēšanas iespējas, pat ierobežotās teritorijās.  MASCUS pārdod treileri  lietotāji no visas Eiropas, kas pircējām ļaus izdarīt izvēli, ņemot vērā pārvadājamās kravas specifiku.

Auto pārvadāšanas treileri. Populārākās ir divu veidu piekabes – divu un trīs asu (atšķirība ir  kravnesībā). Parasti šādu piekabju platformas augstums no zemes ir mazāks par 1 m. Šo piekabju lietotāji atzīmē, ka lielākā priekšrocība ir tā, ka ar šo lietoto piekabi ir iespējams pārvietoties pa koplietošanas ceļiem bez ierobežojumiem. MASCUS pieejami lietoti auto pārvadāšanas treileri par dažādām cenām.

Autoisternas. Cisternas tiek izmantotas, lai pārvadātu šķidras vai gāzveida kravas. Cisternas, kuras paredzētas gāveida kravas pārvadšanai ir aprīkotas ar nopietnām drošības sistēmām, lai nekādā gadījumā nepieļautu gāzes noplūdi.  Autocisternām, kā piekabēm, ir atsevišķa klasifikācija, t.i. atbilstoši tvertnes atrašanās vietai, savienojumam ar transportlīdzekli un kravas specifikai. Šādu piekabju tilpums var sasniegt līdz 30 tūkstošiem litru.  Ja vēlaties pirkt lietotu autocisternu, ienāciet MASCUS un apskatiet sludinājumus.

Dzīvnieku transportēšanas piekabes. Parasti šādu piekabju garums svārstās no 4,3 līdz 8 metriem. Šāda veida piekabi var viegli sadalīt divās vai trīs daļās, izmantojot īpašas starpsienas. Pazīstami ražotāji ražo dzīvnieku pārvadāšanas piekabes ar papildu durvīm priekšā, noņemamu PVC brezentu, un grīda ir izklāta ar metāla pretslīdes paneļiem. Parasti šis piekabes ir ar zemo grīdu, īpašām trepēm, lai atvieglotu dzīvnieka iekļūšanu un izkļūšanu no piekabes. Atkarībā no izvēlētā modeļa piekabes jumtu un sānu paneļus var noņemt, tad šī piekabe kļūst funkcionālāka un to var izmantot ne tikai dzīvnieku pārvadāšanai, bet arī citiem pārvadāšanas darbiem.  MASCUS atradīsiet lietotas dzīvnieku transportēšanas piekabes no visas Eiropas.

Neatkarīgi no tā, kāda veida kravu plānojat pārvadāt, kāds no šiem piekabju veidiem, iespējams, lieliski atbildīs jūsu vajadzībām. Katra piekabe ir izgatavota tā, lai tā vislabāk atbilstu jūsu vajadzībām MASCUS lietotāji pārdod piekabes, kuras ir vērts iegādāties!

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt