Vispieprasītākie ekskavatoru zīmoli lietotas tehnikas tirgū 2020. gada pirmajā pusē.

0

Ekskavatori ir vispopulārākā celtniecības tehnika portālā Mascus. Šobrīd pārdošanā vairāk kā 27 000 ekskavatoru no visas pasaules, tai skaitā Latvijas. 2020. gadā līdz maija beigām pircēji nosūtīja gandrīz 40 000 e-pasta pieprasījumu par dažāda veida lietotu ekskavatoru pirkšanu. 33% no kopējā nosūtīto pieprasījumu skaita par būvniecības tehniku ir pieprasījumi tieši par ekskavatoriem.

Mascus piedāvā dažāda veida un izmēra ekskavatoru izvēli, kas ir piemēroti konkrētiem darbiem, sākot ar zemes pārvietošanu, atkritumu celšanu, raktuvju rakšanu, nojaukšanu, bagarēšanu un daudziem citiem mērķiem. Kāpurķēžu ekskavatoru pieprasījums sastāda 44% no vispārējā ekskavatoru pieprasījuma, savukārt mini ekskavatoru īpatsvars ir 28%, kam seko riteņu ekskavatori, kas veido 16% no pieprasījuma.

Iekārtas ražotājs ir viens no izšķirošajiem faktoriem, kad vēlaties iegādāties ekskavatoru. Būvniecības aprīkojuma nozarē visi zina lielāko un uzticamāko ražotāju nosaukumus. Ja neesat pārliecināts, kuriem ekskavatoru zīmoliem vispirms jāpievēršas pirkšanas procesā, izmantojiet mūsu pētījumu, kurā apkopoti dati no šī gada sākuma līdz maija beigām ar top 3 ekskavatoru zīmoliem, kuriem pircēji dod priekšroku noteiktā valstī.

Populārākie ekskavatoru zīmoli, kurus pieprasa pircēji no Rietumeiropas.

Redzam, ka Caterpillar ekskavatori ir vispopulārākie Rietumeiropas pircēju vidū. Tie ir 15% pieprasījuma īpatsvarā no kopējā e-pasta pirkšanas pieprasījumu skaita, kas tika nosūtīti no 2020. gada sākuma līdz maija beigām. Hitachi ieņem otro vietu ar 13% no visiem ekskavatoru pieprasījumiem, ko saņēmuši tirgotāji Mascus no pircējiem šajā reģionā.

Pircēju vēlmju augšgalā ir arī šādi ekskavatoru zīmoli: Volvo (9%), Komatsu (8%), Kubota (7%), Takeuchi (6%) un JCB (6%).

Ir vērts pieminēt, ka Rietumeiropā ar Mascus starpniecību tiek nosūtīti 48% no visiem ekskavatoru pirkšanas pieprasījumiem.

Populārākie ekskavatoru zīmoli, kurus pieprasa pircēji no Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona.

Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā Volvo ir spēcīga pozīcija lietotu ekskavatoru pieprasījumā ar 23% no kopējā pirkumu pieprasījuma, vienlaikus atrodoties augstākajā pozīcijā lielākajā daļā valstu, izņemot Latviju, kur Kubota ir pircēju iecienītākais ražotājs. Nākamie zīmoli pēc pieprasījuma ir Hitachi (9%) un Caterpillar (8%).

Pircēji no Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona izmantojot portālu Mascus nosūtīja 13% no ekskavatoru pirkšanas pieprasījumu kopskaita.

Populārākie ekskavatoru zīmoli, kurus izvēlās pircēji no Austrumeiropas.

Trīs populārākie zīmoli, kas saņēmuši visvairāk pirkšanas pieprasījumu no Austrumeiropas, pārstāv vairāk nekā trešo daļu no kopējā pieprasījumu daudzuma, līdzīgi kā Rietumeiropā. Tomēr interesanti, ka JCB ir iekļuvis šajā topā un ieņem tikai trešo pozīciju (10%), otrajā vietā ierindojas Volvo (11%). Caterpillar ekskavatori arī Austrumeiropā ir topa līderi ar 15% no kopējā pieprasījumu skaita.

Vēl vienu trešdaļu no Austrumeiropas pieprasījuma veido Komatsu (7%), Liebherr (7%), Hitachi (65), Kubota (6%) un Takeuchi (6%) ekskavatori. Vēl viena īpaša iezīme pieprasījuma raksturojumam šajā reģionā ir tā, ka trīs labākie zīmoli katrā valstī ir ļoti atšķirīgi, lielākajā daļā valstu mēs neredzam vienu TOP zīmolu, kas ieņemtu augstu pozīciju visās valstīs vienādi.

Populārākie ekskavatoru zīmoli, kurus pieprasījuši pircēji no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Vispopulārākie ekskavatoru zīmoli, pēc Amerikas Savienoto Valstu e-pastu pieprasījumu skaita ir: Caterpillar (32%), Komatsu (12%), Hitachi (10%) un Doosan (9%).

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt