Sešas galvenās kategorijas interneta tirgus vietnē Mascus.

0

Lielai daļai smagās un speciālās tehnikas ir daudz kopēju īpašību un izmantošanas iespējas, tomēr neskatoties uz to tehnika tiek iedalīta pēc nozarēm, kur to izmanto visbiežāk. Lai lietotājiem būtu ērtāk orientēties, smagās un speciālās tehnikas interneta tirgus vietnē Mascus tehnika iedalīta sekojošās kategorijās: Būvniecība, Lauksaimniecība, Mežizstrāde, Iekraušanas tehnika, Transports un Komunālā tehnika.

Būvniecība

Šajā nozarē tiek izmatota ļoti dažāda smagā un speciālā tehnika, kā arī papildaprīkojums. Ekskavatori rok zemi, bet pašizgāzēji pārvadā granti un aizvāc dubļus no būvlaukuma. Buldozeri, kas mūsdienās ir konstruēti precīzai darba uzdevumu veikšanai pat paaugstinātas sarežģītības zemes pārvietošanas darbu apstākļos veiks savu uzdevumu bez aizķeršanās. Būtiska loma ir arī veco ēku nojaukšanai, kur savu darbu lieliski spēj paveikt tieši buldozeri. Veicot būvniecības darbus neiztikt arī bez pacēlājiem, torņa celtņiem un citām lielu smagumu pacelt spējīgām smagām mašīnām un iekārtām, bez kurām realizēt celtniecības ieceri būtu neiespējami.  Ņemot vērā, ka Mascus ir izvietotas ap 150 000 būvniecības tehnikas vienības, pie mums atradīsiet nepieciešamo tehniku un aprīkojumu būvniecības projekta realizēšanai.

Lauksaimniecība

Lauksaimniecība ir viena no senākajām saimniecības nozarēm, tad arī liela daļa šīs tehnikas ražotāju ir ar ļoti senu vēsturi.  Samērā universāla tehnika, bez kuras nav iedomājama lauksaimnieka ikdiena ir traktors. Traktors ir aprīkojams ar dažāda veida papildaprīkojumu, lai veiktu ļoti dažādus lauksaimniecības darbus, piemēram ,artu laiku vai arī pārvadātu sienu. Tik pat neaizstājama tehnika ir siena novākšanas iekārtas- pļaujmašīnas, rituļu preses un grābekļi. Mūsdienas lauksaimnieku ikdienas darbu atvieglo arī dažādas dārzeņu stādāmās mašīnas un lopu aprūpes iekārtas, ar kuru palīdzību iespēja aprūpēt lielas zemes platības un lielu ganāmpulku. Mascus lauksaimniecībai paredzētā kategorija ir ar ļoti lielu skaitu sludinājumu- vairāk kā 82 000 vienību.

Mežizstrāde

Mežsaimniecība ir svarīgs ekonomikas segments daudzās pasaules valstīs. Latvijā meži aizņem 2 965 118 ha sauszemes teritorijas. Mežizstrāde ir nozare, kurā apvienojas gan atbildība pret dabu, gan darbu efektivitāte, izvēloties kvalitatīvu tehniku. Mascus piedāvā visu nepieciešamo tehniku mežizstrādes darbu veikšanai. Harvesteri aptver visu mežizstrādes darbu spektru – no sākotnējas koku retināšanas līdz lielo koku gāšanai. Forvarderu galvenais uzdevums ir baļķu iekraušana un izvešana no meža. Šķeldotāji, atzarotāji, harvaderi un gateri ir tikai dažas no daudzajām kategorijām Mascus, kur atradīsiet nepieciešamo meža izstrādes un koksnes pārstrādes vajadzībām- šobrīd publicēti vairāk kā 7000 sludinājumi.

Iekraušanas tehnika

Rūpniecības, tirdzniecības, loģistikas un citās tautsaimniecības nozarēs ātra un efektīva darba izpilde nav iedomājama bez kvalitatīvas iekraušanas tehnikas. To sortiments un veidi tirgū ir ļoti dažādi, atkarībā no veicamā darba. Palešu ratiņi palīdzēs viegli un ērti nogādāt ne tik lielas kravas tur, kur tas nepieciešams. Palešu ratiņiem ir ergonomiski rokturi, speciāli riteņi un lieliska manevrēt spēja, lai palīdzētu veikt uzdevumu pat uz smilšainām un šķembotām virsmām.

Vilcēji, komplektēšanas tehnika, elektriskie vai dīzeļa/gāzes dzinēja iekrāvēji, mobilās rampas un dažādas hidrauliskās iekraušanas mašīnas, ik dienu atvieglo darbu noliktavās un ostās, kur preces tiek krautas kravas mašīnas, lai nogādātu tās patērētājiem. Mascus iekraušanas tehnikas klāsts jau pārsniedz 25 000.

Transports

Vienmēr kustībā esošās smagās kravas mašīnas ir daļa no ekonomikas asinsrites, pārvietojot lielu preču apjomu un kalpojot par dzinējspēku citām nozarēm. Mūsdienu starptautiskie kravu pārvadājumi ir organizēti tā, kravas mašīnu un furgonu vadītāji strādā samērā nenoteikti laiku, jo  kravu saņemšanas un nodošanas punkti ir izkaisīti pa visu kontinentu, tādēļ ceļā var nākties pavadīt no dažām dienām līdz pat vairākām nedēļām. Tā kā pārvadājumu kompānijas veic ļoti dažādus pārvadājumus, pavisam parasta ir situācija, kad reiss, uzņemot kravu, sākas citā zemē. Kravas auto ekipāžā var būt viens vadītājs, tomēr garajos reisos parasti strādā divi šoferi un saskaņā ar noteikumiem viņi ievēro 30 stundu ciklu. Tā ietvaros katrs šoferis brauc deviņas stundas, ne vēlāk kā pēc 4,5 stundām ņemot pārtraukumu. Trīs nākamās stundas ir paredzētas citiem darbiem kā kravas iekraušana vai izkraušana, bet vēl deviņas stundas šoferi atpūšas. Divreiz nedēļā šoferi var braukt pa desmit stundām, bet tad proporcionāli samazinās laiks, ko var veltīt citiem darbiem vai atpūtai. Lai veiktu jebkādus transportēšanas darbus, Mascus ir vairāk kā 75 000 tehnikas vienības , kas paredzētas transportēšanas darbu veikšanai.

Komunālā tehnika

Ainavu labiekārtošanas, ielu tīrīšanas un atkritumu savākšanas mašīnas, kanalizāciju tīrīšanas iekārtas un cita līdzīga tehnika, bez kuras mūsu ikdiena ir neiedomājama. Visas šīs iekārtas palīdz uzturēt mūsu vidi sakoptu un tīru. Vakuumslaucīšanas  mašīnas paredzēta pagalmu, ietvju un būvlaukumu slaucīšanai un mazgāšanai, tāpat lidostu un citu lielu teritoriju tīrīšanai. Kanālu tīrīšanai un mazgāšanai noderēs hidrodinamiskās iekārtas. Protams, neiztikt arī bez zāles un krūmu pļāvējiem, sāls/smilts kaisītājiem ziemas sezonā. Pašvaldības komunālo tehniku  gan nomā, gan iegādājās savā īpašumā, lai uzturētu apkārtējo vidi sakoptu un tīru. Mascus atrodami vairāk kā 7800 komunālās tehnikas piedāvājumi no pārdevējiem Latvijā un citām valstīm.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt