Vispārējs smagās un speciālās tehnikas nozares pārskats par 2019. gadu.

1

Ar vairāk kā 430 000 smagās, speciālās tehnikas un papildaprīkojuma sludinājumiem, Mascus ir pasaulē lielākais specializētais tehnikas portāls. Mascus iedalīts 6 galvenās kategorijās: Transports, Lauksaimniecība, Būvniecība, Mežizstrāde, Iekraušanas tehnika, Komunālā tehnika. Mascus tirgū ir zināms jau 20 gadus, ar pārstāvniecībām visā pasaulē.

Kādi dati tiek izmantoti atskaitē?

Tā kā MASCUS ir globāla tiešsaistes platforma ar lielu daudzumu lietotu smagās un speciālās tehnikas vienību, kas tiek pārdotas visā pasaulē, un katru mēnesi mūs apmeklē vairāk nekā 3,7 miljonu apmeklētāju, mēs varam iegūt daudz atbilstošu statistikas datu par šo nozari. Šajā pētījumā mēs esam apkopojuši analītiskos datus, kas atspoguļo pasaules pieprasījumu pēc lietotas smagās un speciālās tehnikas.

Šajā gada pārskatā ir ietverts Mascus vietnes darbības kopsavilkums šādās jomās: auditorija, saturs, kā arī pieprasījums, lai mēs varētu izveidot pilnīgu platformas darbības izklāstu.

1. Auditorijas pārskats.

Apmeklētāji joprojām ir viena no mūsu galvenajām prioritātēm, un mēs pastāvīgi strādājam pie tā, lai visā pasaulē uzlabotu Mascus statistiku, kas nodrošina arī lielāku skatījumu skaitu sludinājumiem, kas publicēti Mascus. 2019. gadā Mascus apmeklēja gandrīz 25 miljoni unikālo lietotāju, kas ir par 4% vairāk kā 2018. gadā. Pieprasījums un interese pirkt smago un speciālo tehniku saglabājas, tik pat liela kā 2018. gadā. Mēs esam novērojuši arī mobilās statistikas pieaugumu par 7%. 2019. gadā salīdzinājumā ar 2018. gadu.

Tā kā puse no Mascus lietotājiem apmeklē Mascus, izmantojot savus viedtālruņus, aizvien lielāku popularitāti iegūst arī Mascus aplikācija, kas dod iespēju ērti un ātri pārskatīt visu sludinājumu sarakstu, kas publicēts Mascus.

Mascus apmeklējuma statistika, ņemot vērā ierīci 2019. gadā ir sekojoša: 51,27% apmeklēja Mascus izmantojot viedtālruni, 41,50% izmantojot datoru un 7,23% izmantojot planšeti. Kā redzams pēc statistikas datiem, tad pircēji aizvien vairāk izmanto sev tik ļoti ērto viedtālruni, lai ar dažu klikšķu palīdzību pārskatītu smagās tehnikas piedāvājumu un sazinātos ar pārdevējiem. Mascus aplikācija ir pieejama jau kopš 2018. gada. Katru mēnesi aplikāciju izmanto vidēji 20 000 lietotāju. Mascus aplikācija ir pieejama Android un iOS ierīču lietotājiem.

Kā mēs arī gaidījām, mobilā datu plūsma 2019. gadā ieguva gandrīz 6% auditorijas daļu, savukārt apmeklējums no datora zaudēja 4%, salīdzinot ar 2018. gadu. Mascus ir responsīvs, līdz ar to spēj pielāgoties, un ir ērti pārskatāms no visa veida ierīcēm.

Piezīme: tehnikas ražotājiem, dīleriem un izplatītājiem būtu vēlams pielāgot savas mājas lapas viedtālruņiem un planšetēm, jo pēc statistikas datiem ir redzams, ka to popularitāte ir nemainīgi augsta. Mascus var palīdzēt Jums izstrādāt mobili draudzīgu lietotās tehnikas mājas lapu. Vairāk informācijas atradīsiet šeit.

Apskatot mūsu apmeklētāju atrašanās vietu redzam, ka 80.64% lietotāju ir no Eiropas, 7.79% no Āzijas valstīm 7.66% apmeklētāju no Amerikas.

Apskatot demogrāfiskos mērījumus redzam, ka lielākā daļa Mascus apmeklētāju ir vīrieši (78.58%) , un sievietes par smagās un speciālās tehnikas piedāvājumiem interesējās ievērojami mazāk (21.42%). Vairāk kā puse no mūsu lietotājiem ir vecumā no 35-44 (28%), bet vecumā no 25-34 (27%). Savukārt lietotāji no 45-54 sastāda 21% un vecumā no 55-64 tie ir 12%.

2019. gadā Mascus piedalījās vairāk kā 60 nozares izstādēs visā pasaulē, tai skaitā Bauma, CTT Bauma, Agritechnica, Solutrans, BICES, MAXPO un vēl daudzās citās. Paralēli dalībai starptautiskās izstādēs Mascus pārstāvi piedalījās arī lielākajās Ritchie Bros. izsolēs visā pasaulē. Visas šīs aktivitātes palielina Mascus apmeklētāju loku ne tikai tiešsaistē, bet arī nodrošina plašu atpazīstamību visā pasaulē klātienē, tiekoties ar smagās un speciālās tehnikas ražotājiem un izplatītājiem uz vietas.


2. Satura pārskats.

2019. gadā mēs koncentrējāmies uz to, lai Mascus pievienotu vērtīgākus sludinājumus un piedāvātu lielākas izvēles iespējas potenciālajiem pircējiem gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Kopējais Mascus sludinājumu skaits 2019. gadā (mēneša vidējais rādītājs pārsniedz 430 000 aktīvo sludinājumu) liecina par 7% pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Kopumā 2019. gadā mums Mascus vietnē bija 5,084,300 aktīvo sludinājumu (ieskaitot izsolē un nomā paredzēto aprīkojumu) ar 1 102 024 jauniem sludinājumiem un 1 399 116 dzēstiem sludinājumiem. Sludinājumi, kas dzēsti vai deaktivizēti, ir labs rādītājs tam, ka mašīnas tiek pārdotas. Mēneša dinamika 2019. gadā jaunpievienotajiem sludinājumiem (tiek uzskaitīti katra mēneša beigās kā jaunizveidotie attiecīgajā mēnesī) un dzēstiem sludinājumiem Mascus vietnē ir palielinājusies par 24%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas norāda uz aktīvāku piedāvājumu un pieprasījumu, rezultāts varētu būt saistīts arī ar izsoļu pasākumiem.

Nākamajā attēlā ir redzams tops ar visvairāk skatītākajām un visvairāk dzēstajām tehnikas kategorijām un zīmoliem 2019. gadā. Šis tops paliek nemainīgs jau no 2018. gada. Gandrīz puse no jaunajiem sludinājumiem ir būvniecības tehnika.

Lauksaimniecības traktori un kāpurķēžu ekskavatori 2019. gadā turpina ieņemt pirmās divas pozīcijas gan kā jaunākie, gan dzēstākie sludinājumi. Trešajā pozīcijā ierindojas kravas automašīnas.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kopējais dzēstas/ pārdotas būvniecības tehnikas saturs ir palielinājies par 4%, savukārt kravas automašīnu un citu transporta līdzekļu dzēsto sludinājumu skaits ir samazinājies par 2%.

Ja mēs pārbaudām aktīvo sludinājumu izcelsmes valsti konkrētās nozarēs 2019. gadā, tad varam redzēt, ka ASV, Polija un Francija bija 3 galvenās valstis ar lielāko lietotas būvniecības tehnikas piedāvājumu. Dānijā, Vācijā un Zviedrijā bija lielākais lauksaimniecības tehnikas piedāvājums, bet transporta kategorijā vadošie bija Spānija, Nīderlande un ASV. Zviedrijā, Polijā un Vācijā visvairāk lietotas tehnikas sludinājumu bija mežizstrādē. Ir vērts pieminēt, ka 24% no iekraušanas tehnikas sludinājumiem Mascus ir no pārdevējiem Vācijā.

Kopumā, ņemot vērā visu nozaru sludinājumus, desmit valstīs, kas tika izlikti pārdošanai Mascus 2019. gadā ir redzamas dažas izmaiņas, salīdzinot ar 2018. gadu. Nīderlande ar nelielu pārsvaru pārspēja Franciju, bet Apvienotā Karaliste iekļuva pirmajā pozīcijā un 9. pozīciju ieņēma Ķīna.

3. Pieprasījumu pārskats.

Potenciālajiem pircējiem, kas meklē lietotu aprīkojumu, ir divas vienkāršas iespējas, kā sazināties ar pārdevējiem Mascus: nosūtīt kontaktu pieprasījumus uz e-pastu vai zvanīt pārdevējam, lai saņemtu tūlītēju atbildi. Konkrētā informācija, ko esam apkopojuši attiecībā uz pieprasījumiem pēc e-pasta kontaktinformācijas pieprasījumiem, sniedz mums vērtīgu ieskatu par vispieprasītākajiem tehnikas veidiem un zīmoliem katrā nozarē, pircēju atrašanās vietu, kā arī to, kur atrodas pārdošanā esošā tehnika.

Procentuālais pirkšanas pieprasījumu skaits, kas 2019. gadā saņemts par Mascus sludinājumiem, izmantojot e-pastu, veidoja 25% no visa iepriekšējā gadā reģistrētā pieprasījuma, un salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu mēs esam pieredzējuši 3% pieaugumu. Turklāt 58% klikšķu atklāj pārdevēja tālruņa numuru no ieinteresētajiem pircējiem, kuri piekļūst Mascus, izmantojot datoru, savukārt 17% veic tiešos tālruņa zvanus no viedtālruņiem. Tā kā mobilo lietotāju skaits turpināja pieaugt visu 2019. gadu, arī kopējais tiešo zvanu skaits no mobilā tālruņa ir palielinājies par 5%, salīdzinot ar 2018. gadu.

Kā redzams, tad 7 no 10 vispieprasītākajām mašīnām ir paredzētas tieši būvniecības darbu veikšanai. Arī sludinājumu skaita ziņā Mascus ir ļoti plašs tieši būvniecības tehnikas piedāvājumu klāsts.

Interesants fakts ir tas, ka buldozeri vairāk nav atrodami top 10 sarakstā un pēdējā pozīcijā tos aizvieto mežizstrādes forvarderi

Tālāk mūsu ziņojumā mēs sīkāk izpētīsim visvairāk pieprasīto lietoto tehniku pēc veida un zīmola katrā nozarē 2019. gadā Mascus.

Caterpillar ieņem pirmo vietu, jo tieši par šo zīmolu būvniecības tehnikas sadaļā pircēji izrādījuši vislielāko interesi. Nākamās pozīcijās seko Volvo un JCB. Bet pēc tehnikas veida redzam, ka īpaši pieprasīti bijuši kāpurķēžu ekskavatori.

Lauksaimniecības nozarē 2019. gadā visvairāk pieprasītās lietotās mašīnas bija traktori, īpaši John Deere modeļi.


Kā populārākie zīmoli, pēc pieprasījumu saņemšanas 2019. gadā Mascus sadaļā “Transports” bijuši Mercedes-Benz, Volvo un Scania.

Pēc nosūtīto pieprasījumu skaita redzam, ka vislielākā interese ir bijusi par iekrāvējiem ar dīzeļa dzinēju. Rādītājs ir trīs reizes lielāks kā elektriskiem iekrāvējiem. Kā populārākie zīmoli bijuši Linde, Toyota un Hyster.  

Mežizstrādes sadaļā lielu interesi saņēmusi John Deere tehnika, jo īpaši apmeklētāji ir meklējuši forvarderus un harvesterus, kā arī koksnes šķeldotājus.

Zemāk varat apskatīt valstu sarakstu, no kurām lietotāji izsūtījuši visvairāk e-pastu pieprasījumus.

Kopumā lietotāji no Apvienotās Karalistes ir izsūtījuši pieprasījumus par lietotu tehniku visos sektoros, kas veido 11% no kopējā pieprasījumu skaita. Tad seko Vācija (7%), ASV (7%), Spānija (6%), Polija (5%) un Francija (5%). Liela lietotāju interese bijusi tieši par būvniecības tehniku, jo īpaši pieaugums redzams no Francijas (pieaugums par 34 %), kā arī no Vācijas (pieaugums par 15%).

2019. gadā (pret 2018. gadu) lietotas lauksaimniecības tehnikas pirkšanas pieprasījums ir visvairāk palielinājies Francijā (50%), Apvienotajā Karalistē (19%) un Zviedrijā (17%).

Secinājums

Nobeigumā apkopojām dažus galvenos punktus par smagās un speciālās tehnikas tirgu 2019. gadā, salīdzinājumā ar 2018. gadu:

  • Tā kā 2019. gadā strauji pieauga lietotās tehnikas sludinājumu skaits (pieaugums par 7%), bija novērojams arī izsūtīto pieprasījumu skaita pieaugums par 3% .
  • Jauno un dzēsto sludinājumu dinamika palielinājusies par 24%, salīdzinājumā ar 2018. gadu.
  • Mājas lapas statistika (tieša un organiska) 2019. gadā augusi par 3% salīdzinot ar 2018. gadu, savukārt apmeklējums no viedierīcēm audzis par 7%.
  • Visvairāk 2019. gadā Mascus tika publicēti būvniecības tehnikas sludinājumi (puse no kopējā sludinājumu skaita). Jāatzīmē, ka transportēšanas tehnikas sludinājumu pieaugums bija 3%, salīdzinājumā ar 2018. gadu.
  • ASV, Vācija un Polija bija visaktīvākās valstis lietotas tehnikas sludinājumu publicēšanas ziņa 2019. gadā.
  • Kāpurķēžu ekskavatori un traktori bija vispieprasītākie pēc tehnikas veida, savukārt Caterpillar un Volvo bija potenciālo pircēju vidū vispopulārākās smagās tehnikas markas.
Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt

one comment
vecākie
jaunākie