Kultivatori – to veidi un Mascus publicēto populārāko zīmolu pārskats.

0

Kultivatori ir svarīgi augsnes apstrādes procesā. Lauksaimnieki tos izmanto, lai sagatavotu augsni stādīšanai. Kultivatori palīdz uzturēt augstu augsnes kvalitāti. Kādi ir šo mašīnu veidi un, kuru zīmolu kultivatori ir populārākie portālā Mascus, apskatīsim šajā bloga rakstā.

Kultivatoru veidi.

Tirgū ir pieejami dažādi kultivatoru veidi. Katram no tiem ir atšķirīgs pielietojums atkarībā no tādiem faktoriem kā augsnes tips vai kultivēšanas mērķis. Šīs lauksaimniecības tehniku var iedalīt vairākos tipos.

Disku kultivatori (disku lobītāji).

Iekārtas ir aprīkotas ar lieliem diskiem. Tie rotē ap vertikālo asi. Svarīgākais disku kultivatoru uzdevums ir sasmalcināt augu atliekas un samaisīt augsni. Visbiežāk lauksaimnieki šos kultivatorus izmanto laukos pēc ražas novākšanas.

Zaru kultivatori.

Kā liecina nosaukums, šiem kultivatoriem ir zari, kas tiek izmantoti, lai iekļūtu augsnē un uzirdinātu to. Tie arī labi iznīcina nezāles. Tos izmanto, lai sagatavotu augsni sēšanai un stādīšanai.

Zemes frēzes.

Tie ir kultivatori ar plakaniem asmeņiem. Tie darbojas uz augsnes virsmas. Tos izmanto, lai izlīdzinātu augsni un novērstu nelīdzenumus uz lauka. Tādējādi tiek radīti optimāli apstākļi sējai.

Universālie kultivatori.

Universālie kultivatori apvieno visus augstāk minētos kultivatoru veidus. Tie ir universāli, un ar tiem var aizstāt vairāku veidu mašīnas ar vienu. Tos var izmantot gan pirms sējas, gan pēc ražas novākšanas.

Mascus populārākie kultivatoru zīmoli.

Kultivatori ir noderīgi jebkurā saimniecībā, tāpēc ir svarīgi, lai tie būtu kvalitatīvi un uzticami. Ir vērts zināt, kuri zīmoli ir populārākie lauksaimnieku vidū. Mascus vietnē visvairāk sludinājumu ir no Lemken, Horsch, Vaderstad, Kverneland kultivatoru zīmoliem.

Lemken kultivatori.

Lemken ir viens no vadošajiem lauksaimniecības kultivatoru ražotājiem. Šis zīmols ir pazīstams un cienīts visā pasaulē. Uzņēmums ražo dažāda veida kultivatorus. Mascus vietnē jūs varat atrast dažādus Lemken kultivatoru modeļus pārdošanai. To vidū ir šādi:

Lemken KRISTALL – daudzpakāpju augsnes irdināšana līdz 18 cm dziļumam, divu zaru kultivators, kas ir īss un kompakts, prasa nelielu celšanas spēku; tā darba platums ir no 3 līdz 6 metriem.

Lemken KARAT – seklai un dziļai augsnes irdināšanai (līdz 30 cm), paredzēts intensīviem lauku darbiem; īpaši piemērots, lai samazinātu salmu daudzumu augšējā augsnes slānī; ieteicams augsnes sagatavošanai mulčēšanai; darba platums no 3 līdz 7 m.

Lemken RUBIN – disku kultivators ar darba platumu no 2,5 līdz 12 metriem; attālums starp disku rindām ir 107 cm, tāpēc mašīna neaizsērē pat tad, ja ir liels organisko vielu daudzums; sānu diski notur vielas agregāta platumā, kas novērš sānu veltņus.

Horsch kultivatori.

Horsch specializējas modernu kultivatoru ražošanā. Šis zīmols izceļas ar inovatīviem risinājumiem, kā arī ar savu mašīnu augsto kvalitāti un veiktspēju. Mascus sludinājumu portālā ir atrodami šādi Horsch kultivatoru modeļi:

Terrano – kompakts universāls kultivators, ko izmanto gan seklai augsnes apstrādei, gan salmu un augu atlikumu maisīšanai līdz 30 cm dziļumā; trīs asmeņu kultivators ar augstu klīrensu; ērta un ātra rīku nomaiņa.
Tiger – zaru kultivators, kas paredzēts vieglām līdz vidēji smagām augsnēm, uzirdina augsni līdz 35 cm dziļumam; nodrošina kultivēšanu un sēklas gultnes sagatavošanu ar vienu piegājienu; jaunākajiem modeļiem ir rotējoša šasija.

Vaderstad kultivatori.

Vaderstad kultivatoru raksturīgākās iezīmes ir precizitāte, efektivitāte un plašs modeļu klāsts. Plašais mašīnu klāsts ļauj jums atrast darba rīkus, kas ir piemēroti jūsu darba apstākļiem un kultivēšanas mērķim.

Vaderstad Cultus – izturīgs zaru kultivators darba platumam no 3 līdz 4 metriem; kultivēšanas dziļums līdz 25 cm; dubultas atsperes aizsargā rāmi no triecieniem; trīs zaru ar ik pēc 30 cm uzstādītiem zariem.
Vaderstad Swift – viegls zaru kultivators sausiem un mitriem apstākļiem; darba platums no 4 līdz 8,7 metriem; augsnes maisīšana līdz 20 cm dziļumā; zaru vibrācijas frekvence ir 100 vibrāciju sekundē; divi zari uz katra stieņa – viens stieņa priekšā un otrs aiz tā; attālums starp zariem 19,3 cm.
Vaderstad Opus – šo jaudīgo zaru kultivatoru izmanto intensīvai augu atlieku iestrādāšanai augsnē; darba dziļums līdz 30 cm; darba platums no 4 līdz 7 metriem; attālums starp zariem ir 27 cm.

Kverneland kultivatori.

Kverneland mašīnas tiek novērtētas to izturības un efektivitātes dēļ. Uzņēmums ir atzīts visā pasaulē un piedāvā lauksaimniekiem kvalitatīvus darba rīkus. Mascus pieejamie šādi Kverneland kultivatori:

Enduro – izmanto stiebrzāļu kultivēšanai, t. i., pēc ražas novākšanas radušos atlikumu sajaukšanai ar augsni un augsnes izlīdzināšanai un sablīvēšanai; darba platums no 3 līdz 5 metriem; 3 rindas ar zariem; stingra vai salokāma rāmja izvēle.
Turbo – universāls kultivators, ko izmanto sēklas gultnes sagatavošanai un kultivēšanai pēc ražas novākšanas; strādā līdz 20 cm dziļumā; darba platums no 3 līdz 7,68 m; 4 rindas ar zariem; atkarībā no modeļa – piekaramais vai salokāmais rāmis.
CTC – stiebrzāļu kultivators; 2 veidu zari; darba platums no 4 līdz 6 metriem; zaru 3 rindas ar 27 cm atstarpi; strādā dziļumā līdz 30 cm.

Apskatiet arī citus ar lauksaimniecību saistītus rakstus Mascus Latvija blogā:

Lauksaimniecības tehnikas sagatavošana nākamai sezonai;

Kas jāņem vērā iegādājoties augsnei piemērotāko kultivatoru;

Pamatinformācija par disku ecēšām.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt