Ko ņemt vērā iegādājoties ūdens sūkni.

0

Tie, kas jau izmanto ūdens sūkņus, neapstrīdētu, ka šīs iekārtas ir noderīgas daudzu iemeslu dēļ un ir nepieciešamas daudzās nozarēs, piemēram, mājsaimniecībā, lauksaimniecībā, rūpniecībā, celtniecībā, transportā, pārtikas ražošanā, kalnrūpniecībā, naftas ieguvē utt. Citiem vārdiem sakot, ūdens sūkņus var izmantot gandrīz visur un to izmantošanas iespējas ir diezgan dažādas: ūdens padevei, notekūdeņu izvadīšanai, izmantošanai lauksaimniecības darbos vai mājsaimniecības darbos, ūdenstilpju novadīšanai, ugunsgrēku dzēšanai un citur. Ir virkne gadījumu, kad ūdens sūkņa neizmantošana rada zināmas problēmas – netiek nodrošināta kvalitatīva ūdens ieguve, rodas santehnikas vai kanalizācijas problēmas. Tātad, lai arī ūdens sūkņi ir ļoti nepieciešami, to izvēle ne vienmēr ir vienkārša, jo ir jāzina galvenie aspekti un jāpievērš uzmanība specifiskām lietām, Īpaši uzmanīgiem jābūt, pērkot lietotus ūdens sūkņus.

Sūkņa vienmērīga darbība.

Pirms ūdens sūkņa iegādes jums jāzina, kā tas darbojas. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad esat nolēmuši iegādāties lietotu ūdens sūkni. Gandrīz visi sūkņi rada vakuumu, kurā apkārtējā gaisa spiediens liek šķidrumam kustēties. Visi sūkņi darbojas, izveidojot zema spiediena zonas, kurās šķidrums tiek spiests zem atmosfēras spiediena. Tomēr, runājot par sūkņa veiktspēju, svarīgs ir arī sūkņa veids. Piemēram, centrbēdzes sūknī centrbēdzes spēks paātrina šķidruma kustību uz lāpstiņriteņa ārpusi, radot zemu spiedienu lāpstiņriteņa centrā. Turpretī virzuļa sūkņos virzuļa pacelšanās/nokrišana rada vakuumu. Un zobratu sūkņos zobrati saslēdzas viens ar otru un atdalās, radot vakuumu. Tādā veidā spiediena starpība rada sūkšanu. Ūdens sūknis vienmēr darbosies pareizi, ja tas nebūs nolietots vai bojāts.

Šobrīd tirgū pieejami sūkņi dažādos izmēros un specifikācijās, taču lielākā daļa ir veidoti no piecām galvenajām sastāvdaļām. Pērkot lietotus ūdens sūkņus, ir svarīgi rūpīgi pārbaudīt šīs sastāvdaļas. Vispirms tiek izvērtēts korpuss – vai tas pareizi nosedz un aizsargā sūkņa darba elementus, vai nav ļoti spēcīgu bojājumu vai redzamu defektu. Pēc tam ir jānovērtē šķidruma pārvietošanas ierīce. Šķidrums var pārvietoties divos veidos, proti. t.i. centrbēdzes piedziņa un tiešā šķidruma piedziņa. Centrbēdzes sūkņiem ir rotējoši diski ar piestiprinātām spurām vai lāpstiņām, kas, strauji griežoties, paātrina šķidruma plūsmu uz izeju. Būtiski pievērst uzmanību arī gultņa kvalitātei, kas nodrošina nepārtrauktu vārpstas rotāciju ar lāpstiņriteni, samazina rotācijas berzi un iztur sūkņa blokos esošās slodzes. Ūdenssūkņa vārpstai jādarbojas pēc iespējas labāk, lai lāpstiņriteņa griešanās jaudas avots vienmērīgi tiktu pārvadīts no elektriskā vai iekšdedzes dzinēja. Visbeidzot, jānovērtē arī blīvējums, kas aizsargā gultņu bloku no piesārņojuma, neļauj sūknī esošajiem šķidrumiem noplūst, vienlaikus ļaujot vārpstai griezties. Ja lietota ūdens sūkņa konstrukcijas daļas – korpuss, šķidruma pārvietošanas ierīce, gultņi, ass, blīve – strādā perfekti, ja tās nav pārmērīgi nolietotas (vai nomainītas pret jaunām), visticamāk, sūknis savu darbu paveiks nevainojami.

Faktori, kas ietekmē ūdens sūkņa darbību.

Lai sūknis darbotos ar maksimālu efektivitāti, ir jāņem vērā faktori, kas ietekmē tā darbību, cik augstu sūknis ir uzstādīts virs ūdens avota, cik augstu izplūdes gals atrodas virs sūkņa, kāda ir cauruļvada šķidruma caurlaidība (var izmērīt litros minūtē vai kubikmetros stundā), kāds ir augstums, kurā sūknis darbosies, kāds ir šķidruma izplūdes augstums virs sūkņa, kādi samazinājumi, savienojumi, līkumi un vārsti. Pirms sūkņa iegādes jāpadomā, kā minētie faktori to ietekmēs vai var ietekmēt.

Ūdens sūkņu veidi.

Ūdens sūkņi var būt benzīna, dīzeļdegvielas, iegremdējamie, iegremdējamie, pašsūcošie, nerūsējošā tērauda, ​​daudzpakāpju vertikālie, horizontālie utt. Galvenās grupas, kurās tiek sadalīti ūdens sūkņi, ir zemūdens un virszemes sūkņi. Sūkņus var arī iedalīt kategorijās, pamatojoties uz to, kā tie sūknē šķidrumus.

Katrs sūkņa veids tiek izmantots dažādiem mērķiem. Piemēram, pašsūcošā sūkņa pielietojums ir diezgan plašs, to var izmantot kanalizācijai, būvniecības ūdens aizvadīšanai un plūdu seku likvidēšanai. Vienpakāpes sūkņi ir vislabākie zemas viskozitātes šķidrumu bez cietām vielām sūknēšanai. Celulozes sūkņi ir īpaši izturīgi sūkņi, parasti izgatavoti no bieza čuguna, kas ir izturīgi pret abrazīviem šķidrumiem, kas sajaukti ar cietām vielām, piemēram, betonu, dubļiem utt. Iegremdējamie sūkņi tiek efektīvi izmantoti būvniecības, komerciālās, sadzīves, komunālās, sadzīves, rūpnieciskās un lietus ūdens sistēmās aku ūdens, lietus ūdens, kanalizācijas, rūpniecības, pārtikas atkritumu, ķīmisko vielu, kodīgu šķidrumu sūknēšanai. Lai kāds sūknis jums būtu nepieciešams, ieskatieties MASCUS, pie mums atradīsiet arī labi pazīstamu zīmolu, kā piemēram, Garden Denver, Pioneer, BBA un citus.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt