Galvenie apsvērumi, pērkot jaunu komunālo tehniku- ceļu tīrīšanas tehnika.

0

Ir vairāki ielu tīrīšanas (slaucīšanas) tehnikas veidi, kas iedalās trīs plašās kategorijās, proti, mehāniskās slotu slaucīšanas mašīnas, vakuuma slaucīšanas mašīnas un reģeneratīvās slaucīšanas mašīnas (ar gaisu). Lai darbs tiktu paveikts labi un pareizi, ir jāizmanto atbilstošs aprīkojums.

Uzņēmums, kas ir apņēmies piedāvāt vislabākos un profesionālākos ceļu slaucīšanas pakalpojumus, investēs iegādājoties labu aprīkojumu. Piedāvājam īsu pārskats par to, ko labākie ceļu slaucīšanas uzņēmumi ņem vērā, izvēloties slaucīšanas iekārtas, ko pievienot savam autoparkam.

1. Rūpīgs prasību novērtējums.

Dažas ielu slaucīšanas mašīnas ir vairāk piemērotas ielām pilsētā un lielceļiem, bet citas ir vairāk piemērotas izmantošanai būvlaukumos. Izvēloties modeli, jāņem vērā slaucīšanas mašīnas izmantošanas veids, lai izvairītos no neatbilstības vajadzībām. Piemēram, tīrītājiem, ko izmanto uz lielceļiem, var būt nepieciešams braukt ar noteiktu ātrumu.

2. Pareizā ražotāja izvēle.

Tāpat kā jebkurā nozarē, arī ceļu tīrītāju ražošanā ir populāri zīmolu nosaukumi. Uzņēmums, kas cenšas sasniegt vislabāko rezultātu, ļoti labi zina, ka zemākā cena vai lētākie produkti tirgū var nebūt labākā izvēle. Galu galā jūs saņemat to, par ko maksājat, un profesionāls uzņēmums nevilcināsies tērēt nedaudz vairāk, lai iegādātos tirgū labākos ceļu tīrītājus. Un šādas kvalitātes tehnika arī ar nelielu nolietojumu jums kalpos ilgi.

3. Nelielas izmaksas papildus ekstru iegādei.

Dažas papildu ekstras, lai operatoram būtu ērtāk, ietekmēs arī viņa darba ražīgumu. Piemēram, ergonomiski gaisa sēdekļi, gaisa kondicionieris ir vairāk obligāta prasība nevis greznība. Tomēr standarta gaisa kondicionētāju varat aizstāt ar sistēmu, kas darbojas efektīvāk, nodrošinot operatoram vēl lielāku komfortu.

4. Demonstrācijas un apmācības.

Ikvienam ceļu slaucīšanas uzņēmumam nevajadzētu izlaist iespēju sarīkot demonstrācijas pasākumu pēc jaunas tehnikas iegādes. Ražotāja vai piegādātāju pārstāvji, bez šaubām, ar prieku sarīkos tik daudz demonstrāciju, cik vien tas var būt nepieciešams, un labprāt atbildēs uz visiem jautājumiem. Šīs demonstrācijas var palīdzēt noteikt, vai slaucīšanas mašīnas ir piemērotas. Ja operatori nepiedalās piegādātāja demonstrācijā, uzņēmumam ir jānodrošina, lai attiecīgā informācija nonāktu līdz viņiem. Lai nodrošinātu maksimālu efektivitāti un ikviena drošību, operatoriem ir jāsaņem plaša apmācība par visām darbībām ar aprīkojumu, ko drīkst darīt un ko nedrīkst.

5. Uzturēšanas jautājums.

Pirms konkrētas tehnikas iegādes uzņēmums var vēlēties apsvērt, cik viegli vai grūti būs iegūt rezerves daļas, ja būs nepieciešama to nomaiņa. Vai apkope un remonts būs kaut kas tāds, par ko var parūpēties uzņēmuma komanda, vai aprīkojums tiks nosūtīts piegādātājam vai ražotājam.

Lieki piebilst, ka pēdējā iespēja var būt diezgan neērta. Tomēr ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai ikvienam būtu skaidrs, kā rīkoties saistībā ar apkopi. Ir arī vērts atzīmēt, ka, neievērojot ražotāja vai piegādātāja ieteikumus, garantija var tikt anulēta.

Vienmēr ir jāpatur prātā, ka tirgū ir pieejamas arī lietotas ielas tīrīšanas mašīnas, kas iespējams, nebūs ar jaunākajām ekstrām, bet doto uzdevumu spēs izpildīt pietiekami labi un kvalitatīvi. Mascus pieejamas Tennant ielu slaucīšanas mašīnas, Broce ielu slaucīšanas mašīnas, Schmidt un citi zīmoli.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt