Finanšu līzings vai kredīts – kas uzņēmumam piemērotāks smagās un speciālās tehnikas iegādei?

0

Abi risinājumi ir ērti uzņēmuma ideju finansēšanai – ir situācijas, kurās piemērots ir finanšu līzings un citas, kad kredīts ir īstais.

Kas raksturo finanšu līzingu?

Industra Bank finanšu līzingsjuridiskām personām paredzēts jaunas un mazlietotas tehnikas un iekārtu iegādei.

Pavisam īsi – kā tas notiek? Industra Bank pēc aizņēmēja norādes iegādājas tehnikas vienību un nodod to izpirkumā līzinga ņēmējam. Samaksājot visus līzinga maksājumus, līzinga ņēmējs kļūst par tehnikas vienības īpašnieku.

Līzinga periods parasti ir 3-5 gadi un tā atmaksa var notikt ar regulāriem ikmēneša maksājumiem vai arī pēc uzņēmuma darbības sezonalitātei pielāgota grafika.

Par finansējuma nodrošinājumu kalpo pats līzinga objekts un papildu nodrošinājums nav nepieciešams.

Kādos gadījumos izvēlēties kredītu?

Kredīts juridiskām personām ir piemērots investīciju un ES struktūrfondu projektu realizēšanai un tiek izsniegts uz vairākiem gadiem. Tas ir paredzēts nekustamā īpašuma un citu saimnieciskajā darbībā nepieciešamo pamatlīdzekļu iegādei vai izveidei.

Kredīta gadījumā juridiskās personas īpašums, tehnikas vienība vai iekārta tiek ieķīlāta par labu bankai līdz aizdevums ir atmaksāts. Aizdevuma nosacījumi un atmaksas grafiks tiek pieskaņoti projekta ietvaros paredzētajai naudas plūsmai vai arī atbilstoši uzņēmuma darbības specifikai.

Palīdzēsim noorientēties

Ja uzņēmumam ir skaidra vīzija par attīstību, tad Industra Bank finanšu konsultanti palīdzēs izvēlēties piemērotāko risinājumu biznesa idejas finansēšanai! Vairāk: https://industra.finance/krediti, rakstot uz info@industra.finance vai zvanot 6701 9393.

Reklāmraksts tapis sadarbojoties ar “Industra Bank” AS, lai atrastu sev nepieciešamo tehniku iegādei, apskatiet Mascus Latvija piedāvāto tehnikas klāstu.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt