Būtiska informācija, kas var noderēt iegādājoties lietotu pašizgāzēju.

0

Lietotu pašizgāzēju iegāde palielina jūsu uzņēmuma efektivitāti un produktivitāti. Visur, kur nepieciešams kaut ko pārvietot, pašizgāzēji ir kļuvuši par neatņemamu transportlīdzekļu parka sastāvdaļu. Tie ir pieejami dažādās versijās, gan lieli, gan mazi, ar dažādu piedziņu vai ar riteņiem vai kāpurķēdēm. Šeit uzziniet vairāk par lietota pašizgāzēja iegādes priekšrocībām un to, kā pieņemt pareizo lēmumu.

Kas ir pašizgāzējs?

Pašizgāzējs ir transportlīdzeklis, ko var izmantot dažādu materiālu transportēšanai. Neatkarīgi no tā, vai tie ir būvgruži vai atkritumi, berami vai cieti materiāli – lietota pašizgāzēja izmantošana atvieglo daudzu darbu veikšanu. Tos izmanto dažādu beramkravu (akmeņu, šķembu, smilts, oļu, grants u.c.) pārvadāšanai. Pašizgāzējus parasti izgatavo uz standarta kravas automobiļu šasijām. Kravas krišanu uz šofera kabīnes novērš kravas kastes pagarinājums. Pašizgāzēji izber kravu, atverot aizvaru kravas kastes lejasdaļā un sagāžot kravas kasti uz labajiem (kreisajiem) sāniem vai aizmuguri. Būvmateriālu karjeros, atklātās raktuvēs un lielu hidrostaciju būvdarbos izmanto lieljaudas pašizgāzējus, kuru kravas kastēm ir kausa forma, pie tam nav pakaļējā borta.

Pašizgāzēju veidi.

Ja apsverat iespēju iegādāties lietotu pašizgāzēju, varat izvēlēties no dažādiem modeļiem. Visizplatītākie ir šarnīrveida pašizgāzēji, kas ir ļoti lieli un smagi. Pateicoties hidrauliskajiem cilindriem, pašizgāzēju var noliekt un izkraut kravu. Šādi šarnīrveida pašizgāzēji piedāvā 10 līdz 15 tonnu kravnesību, tāpēc tos galvenokārt izmanto būvlaukumos un kalnrūpniecības nozarē.

Turpretī ir tā sauktie kalnrūpniecības pašizgāzēji, kas izceļas ar milzīgiem izmēriem, un to riteņu diametrs var sasniegt pat trīs metrus. Tie ir piemēroti smagam apvidum un gadījumiem, kad nepieciešams transportēt īpaši smagus materiālus, piemēram, akmeņus, akmeņus vai būvgružus. Šo transportlīdzekļu kravnesība ir no 350 līdz 400 tonnām, lai gan to elastība ir diezgan ierobežota.

Mini pašizgāzēji.

Ja jūsu vedamās kravas nav īpaši lielas un specifiskas, iespējams jums darbu veikšanai nepieciešamas iegādāties lietotu mini pašizgāzēju. Šie transportlīdzekļi, kas ražotāju transportlīdzekļu sarakstos var tikt sastopami arī kā kompaktie pašizgāzēji vai mini pašizgāzēji, ļauj ērti un efektīvi pārvadāt vienkāršas materiālu kravas. Tie ir ļoti līdzīgi tradicionālajiem pašizgāzējiem, taču to konstrukcija ir daudz mazāka un kompaktāka. Mini pašizgāzējus ir viegli vadīt un izmantot, un tos var efektīvi pārvietot. To trokšņu līmenis ir ļoti zems, kas ir būtiska priekšrocība, tāpat kā tas, ka ar tiem var pārvietoties nelielās vai šaurās telpās, pateicoties to kompaktajiem izmēriem. Mazs, bet jaudīgs! Tāds varētu būt šī kompaktā pašizgāzēja moto. Jo, lai gan tie nav īpaši lieli, tie tomēr var viegli pārvietot smagas kravas un ir arī ļoti efektīvi. Tāpēc tie ir piemēroti visdažādākajiem pielietojumiem.

Kāpurķēžu pašizgāzēji.

Ja jums ir daudz darāmā nelīdzenā apvidū, apsveriet iespēju iegādāties kāpurķēžu pašizgāzēju. Tas ir būvēts tāpat kā tradicionālais pašizgāzējs, taču tam ir nepārtrauktas gumijas kāpurķēdes. Tās nodrošina stabilitāti braukšanas laikā, kā arī sniedz priekšrocības reljefam, kurā tās tiek izmantotas. Tas ir tāpēc, ka kāpurķēdes ir ļoti saudzīgas pret zemi un rada ļoti mazu spiedienu uz virsmu. Pērkot kāpurķēžu pašizgāzēju, rūpīgi pārdomājiet, kādus darbus vēlaties ar to veikt. Šāda pašizgāzēju pielietojuma jomas, piemēram, kalnrūpniecība, kā arī transportēšana pa nelīdzenu apvidu, kad transportlīdzekļa apaļie riteņi ir diezgan nepraktiski un dažkārt pat rada apdraudējumu. Vēl viens populārs pielietojums ir ekskavatora platformas atbalsta transportlīdzeklis. Tas nozīmē, ka, ja nepieciešams pārvietot, piemēram, ekskavatora torni, to var lieliski izdarīt ar lietotu kāpurķēžu pašizgāzēju, pateicoties tā nemainīgajai stabilitātei.

Elektriskais pašizgāzējs – pašizgāzēju nākotne ar akumulatoru.

Ilgtspējas jēdziens arvien biežāk tiek izmantots būvniecības nozarē, kā arī transporta nozarē. Klienti arvien vairāk pievērš uzmanību vides apsvērumiem un piemērotām piedziņas tehnoloģijām saviem autoparkiem. Tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka no daudziem ražotājiem var iegādāties arī lietotus elektriskos pašizgāzējus. Līdzīgi kā tradicionālie pašizgāzēji, tie ir lieliski piemēroti augsnes un citu materiālu – gan beramu, gan cietu – pārvadāšanai. Jūs varat izvēlēties starp dažādiem tipiem un modeļiem, kas parasti atšķiras ne tikai pēc izmēra un funkcionalitātes, bet galvenokārt pēc cenas. Šie pašizgāzēji nerada emisijas, tāpēc tos var ļoti labi izmantot slēgtās telpās vai zālēs. Turklāt tie rada tikai zemu trokšņa līmeni, kas nozīmē, ka tos var izmantot arī dzīvojamās zonās vai starp blakus esošām ēkām. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, lietotie elektriskie pašizgāzēji pārsteidz arī ar savu vienkāršo darbību, jo tie nav aprīkoti ar sarežģītiem mehānismiem. Skaidrs, ka, ņemot vērā tik daudz priekšrocību, ir jāmin arī daži trūkumi. Ja pērkat elektrisko pašizgāzēju, jārēķinās ar to, ka tā darbības rādiuss ir ļoti ierobežots. Tos var izmantot tikai noteiktu laiku, pirms tie ir jāatgriež atpakaļ uzlādes stacijā. No šī trūkuma var izvairīties, ja tiek izmantoti vairāki akumulatori, taču dīkstāve to nomaiņai ierobežo to efektivitāti.

Arī Mascus Latvija ir atrodams plašs dažādu modeļu pašizgāzēju klāsts, piemēram, Caterpillar pašizgāzēji, Volvo pašizgāzēji, Komatsu pašizgāzēji un daudzi citi pasaulē pazīstami zīmoli.

Informāciju par cita veida būvniecības tehniku, lasiet mūsu bloga rakstā : “Lietota celtniecības tehnika un tās priekšrocības”.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt