Arī lietots traktors būs lielisks palīgs lauksaimniecības darbu veikšanai.

0

Mūsdienas traktortehnika saimniecībās ir neaizstājams palīgs ikdienas darbu veikšanai. Pateicoties to modernajām tehnoloģijām un izturīgajai konstrukcijai, tie ir vērtīgs palīgs visdažādākajās darbos nelielās un lielās saimniecībās. Tirgus piedāvājums ir ļoti plašs, tāpēc ne vienmēr saimniecībai jāinvestē jauna traktora iegādē, iespējams jūsu ikdienas vajadzībām pilnīgi pietiks ar lietota traktora iegādi. Pirms lietota traktora iegādes, jums iepriekš jāapsver dažas lietas un tās rūpīgi jāpārbauda.

Traktoru loma lauksaimniecībā.

Traktoru pielietojums ir ļoti daudzveidīgs un plašs, jo īpaši izvēloties atbilstošu papildus aprīkojumu, tāpēc nosauksim tikai populārākos: ainavas un lauku ikdienas uzturēšana, lielu zālienu uzturēšana, piemēram, pašvaldību teritorijās, krūmu tīrīšana, mēslojuma iestrādāšana apstrādātajos laukos, kultūraugu stādīšana un kultivēšana, izmantojot kultivēšanas iekārtas, piemēram, arklus vai ecēšas, materiālu transportēšana u.c.

Traktoru izmantošanas priekšrocības.

Neatkarīgi no tā vai esat iegādājušies jaunu vai lietotu traktoru savai saimniecībai, tas noteikti atvieglos jūsu ikdienu un palielinās darbu efektivitāti, kā arī būtiski pieminēt šos ieguvumus: cilvēku un dzīvnieku darba slodzes samazināšana, labklājības pieaugums, pateicoties efektīvai darba izpildei, lauksaimniecības darbību savlaicīguma palielināšanās, t. i., darbu laukā vai saimniecībā var veikt un pabeigt optimālā laikā, kas ievērojami palielina ražas apjomu.

Lietota traktora kalpošanas ilgums.

Traktoru vidējais kalpošanas laiks ir vismaz 4000 stundas- augstas kvalitātes modeļi, var nostrādāt līdz pat 10 000 darba stundu. Pērkot lietotu traktoru, jāņem vērā vairāki aspekti, kas būtiski ietekmē lauksaimniecības tehnikas kalpošanas laiku. Tie ietver atbildes uz šādiem jautājumiem:

Uz kādas virsmas tika izmantots traktors?
Kā tas tika uzglabāts, kad netika izmantots?
Kādām darbībām traktors tika izmantots?
Vai ir veikta atsevišķa modernizācija vai detaļu nomaiņa?
Kas ir zināms par iepriekšējiem īpašniekiem?


Atbildes uz šiem jautājumiem ļauj labi novērtēt, vai, pērkot lietotu traktoru no privāta pārdevēja, jūs saņemat labu piedāvājumu.

Lauksaimniecības tehnikas sagatavošana ziemai.

Lai jūsu tehnika pavasarī varētu ar pilnu jaudu atsākt veikt darbus uz lauka, mēs iesakām veikt vismaz šīs apkopes lietas, pirms lauksaimniecības tehnikas ziemas miega: veikt tehnisko apkopi un pamatīgi iztīrīt vai ieeļļot tehniku, pārbaudiet arī traktora eļļu un dzinēju.
Nekad neglabājiet lauksaimniecības tehniku aukstos vai mitros apstākļos- nebūtu vēlams to turēt laukā. Vislabāk aukstajos mēnešos tos turēt sausā šķūnī.
Tomēr ne tikai lauksaimniecības tehnikai, bet arī augsnei ir nepieciešama laba kopšana. Aukstās ziemās tā parasti ir ļoti sausa. Izvairieties no izžūšanas, mēslojot ar barības vielām bagātu mēslojumu, jo tas uzlabo augsnes kvalitāti un palīdz sēklām vēlāk labvēlīgi attīstīties.

Traktora iegāde – kā atrast piemērotāko lauksaimniecības traktoru.

Tirgus ir ļoti plaši pārstāvēts ar dažādu marku un modeļu lietotiem lauksaimniecības traktoriem. Dažādās platformās pieejami piedāvājumi no privātajiem tirgotājiem, kā arī no izplatītājiem un dīleriem. Arī portālā Mascus atradīsiet ļoti plašu traktoru klāstu no no tādiem zīmoliem kā: John Deere, New Holland, Massey Ferguson lietoti traktori, CASE IH, Fendt, Claas ir tikai dažas markas, kas pieejamas plašajā Mascus sortimentā. Pirms iegādes jums jāzina traktora pielietojums- kādi darbi tam būs jāveic, cik liela būs noslodze vai būs nepieciešams arī papildus aprīkojums, iespējams jums jau laicīgi jānoskaidro servisa iespējas, jo neatkarīgi vai tā ir jauna, vai lietota tehnika tai nepieciešama apkope. Novērtējiet arī tehnikas vizuālo un tehnisko stāvokli pirms iegādes. Iesakām tehniku arī apskatīt pie pārdevēja klātienē, tā jūs vislabāk pārliecināsieties par lietotā traktora patieso stāvokli un izdarīt lēmumu par iegādi būs daudz vienkāršāk.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt