Apmeklējot Bauma 2019- Mascus nozīmīgākie notikumi!

0

Bauma tiek uzskatīts par vienu no svarīgākajiem notikumiem Mascus kalendārā, un mēs uzsveram to, cik svarīgi ir apmeklēt šo izstādi, lai gūtu tiešu nozares izjūtu. Mēs esam piedalījušies 2013. un 2016. gadā un vēlreiz piedalījāmies šogad no 8. līdz 14. aprīlim, šoreiz zem viena, kopīga stenda ar Ritchie Bros, IronPlanet un Mascus.

Ritchie Bros., IronPlanet un Mascus stends izstādē Bauma 2019

Ana Maria Jurca, Mascus Komunikāciju speciāliste, bija uz vietas, lai piefiksētu labākos notikuma mirkļus. Pēc šī gada izstādes apmeklējuma, viņa ir sagatavojusi īsu kopsavilkumu par šo izstādi, izejot cauri šiem mirkļiem no jauna apmeklētāja skatupunkta.

2019. gada rekorda sniegums

Pirmais pasaules lielākās būvniecības un kalnrūpniecības tehnikas izstādes apmeklējums var būt pagodinoša un ievērojama pieredze. Vēl jo vairāk, ja apmeklējat šī pasākuma rekorda izstādi, lielāko Bauma izstādi vēsturē.

  • vairāk kā 620 000 apmeklētāju no vairāk kā 200 valstīm (40 000 vairāk nekā iepriekšējā izstādē, 2016. gadā)
  • 3700 dalībnieku no 63 valstīm, kas aptver 614 000 m2 telpas (palielināts par 9 000 m2 kopš 2016. gada)
  • 18 zāles, divas jaunas pievienotas priekš šī gada izstādes

Mascus klātbūtne un sasniegumi

Mascus uz šo izstādi sev līdzi atveda 18 cilvēku komandu no 10 valstīm, kuri stendā strādāja uz maiņām, sveicinot apmeklētājus un satiekoties aci pret aci ar esošiem un topošiem klientiem. Un tā arī bija labākā iespēja redzēt Ritchie Bros, Iron Planet un Mascus pārstāvjus darbojoties kopā kā vienotai komandai, informējot par tehnikas tirdzniecības risinājumiem un pārdošanas kanāliem.

Piedalīšanās Baumas izstādē ir ne tikai veiksmīgas uzņēmējdarbības katalizators, bet arī jaunu kontaktu veidošana, produktīvu sanāksmju organizēšana ar klientiem un esošo klientu vajadzību noskaidrošana, kā arī mūsu pakalpojumu priekšlikumu pielāgošana.

Šīs izstādes laikā mēs atzīmējām divus lielus biznesa panākumus: mēs esam oficiāli parakstījuši darījumu ar Komatsu Eiropa par pielāgotu RB Aktīvu IT risinājumu (RB Asset Solutions) un nodevām lietošanai Tehnikas Pārbaudes rīku (Inspection Tool) CASE būvniecības tehnikas ražotājiem.

 Mascus at BAUMA 2019, Komatsu stand
BAUMA 2019, Komatsu stends.
No kreisās uz labo, Giovanni GUIDI (lietoto iekārtu apgabala pārstāvis no Komatsu Europe), Christian SONNEVILE (Eiropas stratēģiskais kontu pārvaldītājs no Ritchie Bros), Rickard KRØTØ (Izpilddirektors no Mascus), Mas MORISHITA (Komatsu Europe izpilddirektors), Karl WERNER (Starptautiskais prezidents no Ritchie Bros.), Dirk STUKKENS ( Atkārtotā mārketinga ģenerāldirektors no Komatsu Europe), Jeroen RIJK (EMEA rīkotājdirektors Latīņamerikā no Ritchie Bros.).

Bauma lielākoties ir orientēta uz jaunu produktu ieviešanu un pircēju meklēšanu, tomēr oriģinālās tehnikas ražotāji paliek aktīvāki arī lietotās tehnikas pārdošanas jomā un piešķir vairāk resursu, lai palīdzētu tehnikas izplatītājiem atkārtoti reklamēt un pārdot lietoto iekārtu krājumus. Un tas ir brīdis, kad Ritchie Bros un Mascus var pievienoties un atvieglot šo procesu.

Mascus at BAUMA 2019, Case Construction stand
BAUMA 2019, Case celtniecības tehnikas ražotāju stends
No kreisās uz labo Luca PERLATI, Valsts vadītājs no Mascus Itālija, Jean-Philippe SOUSSAN (dīleru attīstības vadītājs no Case Construction), Rickard KRØTØ (Izpilddirektors no Mascus).

Kas ir dalībnieki?

Līdz šim lielākā nozare, kas pārstāvēta Baumā bija celtniecības tehnika un aprīkojums; šai nozarei paredzētā platība palielināta no četrām līdz piecām zālēm un jāpievieno jauna ārējā zona. Celtniecības mašīnu zona arī ir visaizraujošākā, jo tajā ir pazīstami zīmoli, kas demonstrē iespaidīgākās un jaunākās smagās iekārtas. Bez tam, aprīkojuma zona aizņēma 5 zāles. Apmeklēt veidņu un sastatņu sektoru bija īpaši interesanti. Lieki piebilst, ka Bauma apmeklējuma laikā var viegli nostaigāt 10 km dienā, tādēļ iesaku ņemt līdzi ērtus apavus.

Cranes at Bauma 2019 seen from the Selfie Tower
Celtņu stends Bauma 2019

Tirgū lielākie apmeklētāji un lielākā tehnika.

Baumā var atrast visus lielākos celtniecības un kalnrūpniecības iekārtu ražotājus. Un telpa, ko viņi sev rezervē Bauma izstādē, arī liecina par viņu ieņemtajām pozīcijām šajā nozarē. Liebherr ieņēma lielāko izstāžu zonu ar 14 411 m2, kam sekoja Wirtgen Group ar 12 960 m2 un Caterpillar ar 11 237 m2. Protams, šāda apjoma zonas izveidošana nav viegls darbs. Piemēram, Liebherr bija nepieciešamas 160 dienas, lai pabeigtu trīsstāvīgās izstādes zonas celtniecību. Izstādē piedalījās 1500 Liebherr darbinieku.

Overview of the Caterpillar hall at Bauma 2019
Caterpillar halle izstādē BAUMA

Katrs izstādes dalībnieks centās parādīt labāko un jaunāko no sava pārstāvētā zīmola, lai maksimāli piesaistītu apmeklētāju uzmanību.

Šī gada ievērojamākie giganti bija:

  • Liebherr LR1800 kāpurķēžu celtnis (1,070t)
  • Komatsu PC4000-11 hidrauliskais ekskavators (400t)
  • Ammann ABP240 asfalta maisīšanas iekārta (39 m augstumā)
  • Caterpillar 777G bezceļu kravas automašīna (165t)
  • Wirtgen Group asfalta maisīšanas iekārta (jauda 320t/h)
  • Volvo R100E pašizgāzējs (100t kravnesība)
Mascus at Bauma 2019. Komatsu PC4000-11 hydraulic excavator (400t)
Komatsu PC4000-11 hidrauliskais ekskavatorsInov (400t)

Jaunumi tirgū

Volvo Construction Equipment apmeklētājus iepazīstināja ar ECR25 elektriski kompakto ekskavatoru un L25 riteņiekrāvēju kā daļu no jaunā elektriski kompakto iekārtu klāsta ar nulles izplūdes gāzu emisiju, ievērojami zemāku trokšņa līmeni un samazinātām enerģijas izmaksām.

Case apmeklētājus iepazīstināja ar savu jaunāko inovāciju: metāna piedziņas riteņiekrāvēju, kas pazīstams kā projekts TETRA, lai uzsvērtu alternatīvo degvielu nozīmi un demonstrētu tās dzīvotspēju būvniecības vidē.

Zem “Elektrificējoši!”/“Electrifying!”/ saukļa, viens no galvenajiem Wacker Neuson stenda objektiem bija nulles emisijas produktu saime. DW15e elektriskais riteņu pašizgāzējs bija viens no jaunajiem produktiem, kas iekļauts viņu nulles emisiju portfolio.

Mascus at Bauma 2019. Project TETRA from Case Construction
 TETRA no Case 

Tas ir daudzsološs signāls, ka lielo iekārtu ražotāji atzīst nepieciešamību samazināt emisijas, jo īpaši pilsētu teritorijās, un risina šo problēmu, ražojot produktus, kas ir videi droši, bet arī produktīvi un rentabli.

Mascus at Bauma 2019. Liebherr zero emissions product
Liebherr nulles emisijas iekārta

Vispārīgā atmosfēra Baumā

Ātri uzmetot aci, teju uz katra soļa Baumā norisinās kaut kas interesants: biznesa tikšanās, kas notiek nedaudz izolētos sektoros, draudzīgas sarunas starp dažādiem uzņēmumu pārstāvjiem, daloties ar savām idejām un pieredzi, ģimenēm, kas jautri pavada laiku ar mazajiem bērniem, un pat bērnudārzu un skolu grupas, kas apmeklē izstādi. Tā ir ne tikai vieta, kur lielākie nozares pārstāvji satiekas un veic uzņēmējdarbību, bet arī skatuve, uz kuras tiek demonstrēti visizcilākie cilvēku inteliģences un radīšanas produkti būvniecības nozarē, lai visi tos varētu apbrīnot.

Mascus at Bauma 2019. Bauma visitors watching the Volvo show
Bauma apmeklētāji vēro Volvo šovu

Interesantas lietas, ko darīt Baumā

Neskatoties uz to, vai esat šajā nozarē, vai arī vienkārši apmeklējat izstādi intereses pēc, interesantāko smago mašīnu demonstrācijas šovi, mūsuprāt, ir pati labākā lieta, ko darīt Baumā. Volvo un Hitachi izklaidēja pūļus ar īstiem šoviem vairākas reizes dienā, demonstrējot savas lielākās un daudzpusīgākās mašīnas, kā arī savas prasmes, ne vienmēr izmantojot praktiskus piemērus, kā buļļu cīņas starp smagajām mašīnā.

Mascus at Bauma 2019. Crowds gather at Bauma for the Volvo show
Interesentu pūlis Baumā vēro Volvo šovu

Ja kādreiz esat vēlējies kļūt par kravas automašīnu vadītāju vai pabraukāties ar ekskavatoru, tad Baumā jūs varat nokļūt tuvāk savam sapnim, iekāpjot katrā iespējamajā kabīnē, kur jūs varat atrast un izjust to, kāda sajūta ir atrodoties ļoti lielai mašīnai pie stūres.

Pirmo reizi ārējā zonā tika uzcelts pašbilžu tornis. Lai saglabātu būvniecības tēmu, tas tika uzcelts no 24 kuģu konteineriem un piedāvāja apmeklētājiem 360° skatu uz Baumu no 54 m2 skatu platformas, 22 m augstumā.

Vēl viena aizraujoša pieredze bija uzkāpšana uz Liebherr platformas, kur varēja redzēt iespaidīgu skatu ar vairāk nekā 60 mašīnām no augšas.

Apmeklētāji varēja arī braukt ar panorāmas ratu, kas bija atrodams Wacker Neuson Group 179 eksponātu vidū, tas arī bija lielākais eksponātu skaits, ko viens ražotājs nogādājis Baumā.

Visbeidzot, ja esat noskaņojumā iepirkties, bet jūsu rīcībā ir ierobežots budžets un nevarat atļauties ekskavatoru, jūs varat izstaigāt šo ražotāju firmas preču veikalus un iegādāties firmas drēbes un automašīnu modeļus kā suvenīrus.    

Izsmalcināta organizācija

 Šīs izstādes organizācija šķiet milzīgs darbs. Bet viss bija tik labi sagatavots un katrs sīkums tik labi pārdomāts, lai apmeklētāji varētu savu laiku BAUMA pavadīt vienkārši un relaksēti. Sākot ar visu nepieciešamo informāciju, ko nodrošināja viņu mobilā lietotne, lai palīdzētu Jums izplānot savu apmeklējumu pat pirms ierašanās izstādē, un turpinot ar jautro sociālo mediju komandu, kas piedalās visos pasākuma galvenajos mirkļos, un beidzot ar īpašo un pacietīgo Minhenes metro komandu, darbiniekiem droši noorganizējot pūļa iekraušanu un izkraušanu, kā arī transporta koordinēšanu pēc iespējas vienkāršākā veidā.

Tādēļ noteikti rezervējiet biļeti uz nākamo Baumu 2022. gadā! Mēs noteikti arī būsim tur!

Mascus izstādē Bauma 2019
Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt