Teleskoposkie manipulatori būvniecības un lauksaimniecības nozarei.

0

Iekrāvēji neatkarīgi no izvēlētā veida, modeļa vai ražotāja ir ļoti noderīga tehnika tādās nozarēs kā loģistika, būvniecība un lauksaimniecība. Šīs tehnikas ieviešana uzņēmumā ievērojami samazina nepieciešamību pēc cilvēku resursiem uzņēmumā, aizstājot tos ar augstas veiktspējas mehanizētu darbaspēku.

Izvēloties telesopisko manipulatoru, nav ieteicams paļauties uz izmaksu samazināšanas principu. Izvēlētajam teleskopiskā iekrāvēja modelim jābūt optimālam, tāpēc paredziet, kādos apstākļos tas tiks ekspluatēts, kādas tam ir izvirzītas pamatprasības. Ražotāji piedāvā izvērtēt izvēlei būtiskos kritērijus: tehniskie darba apstākļi un darba zona, uzglabāšanas augstums, plānotā darba intensitāte, kravas apjoms, izmēri un citi dati, darba maršruti. Ir arī citi padomi, kā izvēlēties pareizo iekrāvēju, kā arī teleskopisko iekrāvēju modeļi portālā Mascus. Piedāvājumā ir ne tikai teleskopiskie manipulatoru, bet arī iekrāvēji un mini iekrāvēji, kā arī cita tehnika, kas atvieglos jums darbu.

Teleskopisko manipulatoru klasifikācija- ar ko tie atšķiras?

Iekrāvēji ietilpst augstas veiktspējas aprīkojuma kategorijā. Tos var klasificēt pēc celšanas aprīkojuma veida (iekrāvēji ar kausu) vai pēc dzinēja veida (dīzeļa, gāzes un elektriskie iekrāvēji). Elektriskajiem iekrāvējiem var būt trīs vai četri ritentiņi. Trīsriteņu iekrāvēji ir manevrētspējīgāki, bet četrriteņu iekrāvēji ir stabilāki.

Standarta iekrāvējam var būt līdz pat 60 tehniskiem parametriem, kas ir būtiski un to pērkot jāņem vērā, piemēram, smaguma centra atrašanās vieta, krustojumu platums, iekraušanai nepieciešamais platums, dakšu pacēlāja augstums, braukšanas ātrums, laiks, ko var darbināt ar vienu uzlādi. (elektromotors), degvielas patēriņš (iekšdedzes dzinējs) utt. Neskatoties uz to, par galveno raksturlielumu ražotāji uzskata celtspēju, pacelšanas augstumu, dzinēja tipu, kā arī kravas automašīnas masta augstumu, riepu veidu un hidrauliskā sadalītāja sekciju skaitu. Šādi parametri ir jāņem vērā, izvēloties jebkura veida un jebkura ražotāja kravas automašīnas.

Latvijā tiek izmantoti dažādi iekrāvēju veidi. Visbiežāk tiek izmantoti noliktavās un loģistikas centros. Iekrāvēji tiek izvēlēti tad, kad nepieciešams palīglīdzeklis vieglākai kravas pārvadāšanai. Tikmēr teleskopiskie manipulatori ir funkcionālāki, tos var izmantot iekraušanai, celšanai, stumšanai un rakšanai, padarot tos piemērotus izmantošanai daudzās jomās: lauksaimniecībā, celtniecībā un loģistikā. Pat lietoti teleskopiskie manipulatori ir kompakti, manevrētspējīgi, ar augstu caurlaidspēju (pat ļoti šaurās telpās). Turklāt teleskopiskie iekrāvēji atšķiras no cita veida iekrāvējiem ar celtspēju, stieņu parametriem. Piemēram, graudu iekraušanai var pietikt ar 5 metru iekrāvēja izlici, bet salmu ķīpu iekraušanai var būt nepieciešama 7 vai pat 9 metru gara iekrāvēja izlice. Zināmu ražotāju dažādie autoiekrāvēju modeļi un plašais Mascus piedāvātais klāsts ļauj izvēlēties, kas katram gadījumam der vislabāk.

Populārākie teleskopiskie iekrāvēji tirgū.

Manitou teleskopiskie manipulatori ir izpelnījušies patērētāju uzticību, ražojot kravas automašīnas ar īpaši izturīgu konstrukciju, funkcionalitāti, uzticamību un augstiem kvalitātes standartiem. To tehnika, iespējams, ir labākā izvēle, ja jums ir nepieciešams veikt dažādus darbus. Kopš 1971. gada Manitou darbība ir paplašinājusies starptautiskā mērogā, un pieprasījums pēc viņu aprīkojuma ir tikai pieaudzis. Visizplatītākais modelis ir Manitou teleskopiskais iekrāvējs MT 1840, kas ir ļoti manevrējams, piemērots darbam sarežģītos apstākļos un aprīkojams ar dažādiem piederumiem. Katra Manitou kravas automašīnu sērija ir paredzēta noteiktai nozarei, piemēram, MLT modeļi lauksaimniecībai, MT modeļi būvniecībai un MHT modeļi lielai jaudai, padarot tos piemērotus sarežģītiem un liela apjoma darbiem.

Kopš darbības sākuma JCB ir nepārtraukti investējis attīstībā, dažādos tehniskajos pētījumos un testēšanā, sekojis jaunākajām tirgus inovācijām, ieviesis inovatīvus risinājumus, lai kļūtu par tirgus līderiem un piedāvātu patērētājiem uzticamas un augstākās kvalitātes tehnoloģijas. Rezultātā no sākuma, kad JCB prezentēja savu pirmo iekrāvēju, uzņēmuma darbība ir izaugusi līdz vienam no lielākajiem būvniecības tehnikas uzņēmumiem.

JCB teleskopiskajiem iekrāvējiem ir daudz dažādu modeļu, viens no populārākais modeļiem ir 531, kuru raksturo augsta veiktspēja un izturība, degvielas ekonomija, vienkārša darbība, ergonomiska kabīnes uzstādīšana.

Merlo jau no paša sākuma ir centies nodrošināt, lai viņu tehnoloģija atbilstu augstākajiem standartiem, atbilstu daudzu klientu vēlmēm un tiktu novērtēta. Rezultātā liela uzmanība tika pievērsta pašas iekārtas ražošanai. Šobrīd Merlo teleskopiskajiem iekrāvējiem ir daudz dažādu modeļu, no kuriem visizplatītākais ir P40, ko raksturo daudzpusība un lieliski tehniskie parametri. Piemēram, tam ir īpašs aizsargrāmis, kas pasargā no negadījumiem un novērš kravas automašīnas bojājumus. Tam ir arī īpaša patentēta sānu izlices nobīdes sistēma, kas ievērojami atvieglo kravu pacelšanu un novietošanu. Visbeidzot, izlices amortizācijas sistēma sastāv no izlices pacelšanas cilindrā iebūvēta hidropneimatiskā spiediena akumulatora, kas ļauj uzlabot transportēšanas komfortu un kravas stabilitāti.

Lietoti teleskopiskie manipulatori ir lētāki nekā jauni. Lietotās tehnikas cena ir atkarīga no tehnikas vecuma, īpašībām, ražotāja u.c. Merlo teleskopiskie manipulatori, piemēram, ir pieejami par dažādām cenām, sākot no 20 000. līdz 100 tūkst. eiro. Manitou teleskopiskie manipulatori var maksāt no 18 tūkst. līdz 60 tūkst. un JCB teleskopiskie iekrāvēji – no 13 tūkst. līdz 50 tūkst. eiro. Jūs varat atrast arī citus lietotus teleskopiskos manipulatorus Bobcat, Case un citu ražotāju tehniku portālā Mascus

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēšana nav pieejama.