RITUĻU PRESES- PĀRSKATS PAR ZĪMOLIEM.

0

Preses – iekārtas sasmalcinātu vai nesasmalcinātu augu (parasti zāles) iesaiņošanai ruļļos vai saspiestos taisnstūrveida saišķos un iesaiņošanai ar noteiktu materiālu (auklu, sietu vai plēvi). Šādas ietītas zāles vai salmu ruļļi tiek novietoti uz augsnes virsmas vai sakrauti kravas mašīnā, lai nogādātu staļļos.

Pirms rulonu preses iegādes ir vērts iepazīties iepazīties ne tikai ar preses īpašībām un tehniskajiem parametriem, bet arī to priekšrocībām. Pasaulē zināmie ražotāji norāda, ka ruļļu preses izmanto īpašu tehnoloģiju, kas ir īpaši piemērota izmantošanai gan mazās, gan vidējās saimniecībās.

Kvalitatīvas rulonu preses darbojas efektīvi un ātri. Lauksaimnieki, kuri jau izmanto preses, uzsver, ka darbam ar presi pietiek ar vienu traktoru, tādējādi ietaupot gan laiku, gan naudas līdzekļus.

Preses – kā tās klasificē?

Ķīpu preses ir ļoti pieprasītas, tāpēc to izvēle ir diezgan liela. Daži ražotāji piedāvā standarta preses, bet citi piedāvā ļoti funkcionālas mašīnas, kas vienlaikus nospiež zāli un ietin ruļļus ar auklu, sietu vai plēvi. Preses klasifikācija ir atkarīga arī no preses darbības principa un to izmantošanas iespējām. Preses ir stacionāras, piekāramas un velkamas.

* Stacionāras preses sagriež sasmalcinātus augus (parasti zāli)  un veido kaudzi vai saspiež saišķos.

* Uzmontētās ķīpu preses lielākoties tiek izmantotas nelielās saimniecībās un ir iecienītas tiem, kas vēlas strādāt ar uzticamu un viegli darbināmu mašīnu. Piekabināmas ķīpu preses ir pievilcīgas ar tādām īpašībām kā viegli regulējams augstums.

* Velkamās ķīpu preses var būt apaļas vai taisnstūrveida. Taisnstūra ķīpu preses savāc sasmalcinātu zāli vai salmus, nesasmalcinātus vai sasmalcinātus augus saspiež taisnstūrveida ķīpās, sasien ar pārsēju un noliek uz zemes. Tikmēr apaļās ruļļu preses savāc ietītas zāles vai siena ķīpas, sarullē ruļļos, ​​kuros masas blīvums ir vai nu nemainīgs, vai mainīgs.

Populārākās rulonu preses tirgū.

Ruļļu preses ir zemnieku vidū ir ļoti iecienītas. Lai darbs noritētu raiti ir svarīgi, lai tehnika darbotos ārkārtīgi tīri un efektīvi jebkuros apstākļos; ka preses konstrukcija ir spēcīga un stabila; lai kolektors precīzi un rūpīgi kopētu zemes virsmu; ka preses darbs pat lielā ātrumā dod maksimāli kvalitatīvus rezultātus.

1. Krone ruļļu preses

Krone ražotājs piedāvā dažādu modeļu izvēli – Bellima, Comprima, Fortima – veicot izvēli ir svarīgi ņemt vērā dažus aspektus. Piemēram, Bellima modelis vienā stundā var izgriezt vairāk ruļļu nekā citas preses. Šīs preses ir aprīkotas arī ar jaudīgām presēšanas ierīcēm, kas savāktos materiālus ar pastāvīgu plūsmu pārnes uz presēšanas kameru, padarot darbu vēl efektīvāku. Comprima modelim ir diezgan daudz uzlabotas funkcijas, modernāks dizains (vienmērīgāka un mazākas apkopes intensīva ķīpu prese), kas nepārprotami palielina ruļļu blīvumu un produktivitāti. Un Fortima presē ir mazāk kustīgu detaļu, padarot to ārkārtīgi klusu. Tam parasti ir arī lielas caurlaides spējas rotors, pilnībā noslēgta kompresijas kamera ar nepārtraukti strādājošu ķēdes konveijeru, tāpēc tā savērpj īpaši cietu ruļļus.

Ja arī jūs vēlaties iegādāties Krone ruļļu preses, ienāciet Mascus.

2. Claas rituļu preses.

Claas piedāvā dažādas preses: kvadrātveida ķīpu preses, Rollant un Variant ruļļu preses. Visas šīs preses ir kompaktas un ērti lietojamas, to saspiestās ķīpas un ruļļi izceļas nevainojamas formas. Rollant modeļi ar izturīgiem pārnesumiem, fiksētām presēšanas kamerām un pastiprinātiem veltņiem ir īpaši piemēroti ikdienas darbam. Presi ir ļoti viegli vadīt un uzturēt. Būtiski, ka Claas ruļļu preses atšķiras pēc ruļļu izmēra.

3. John Deere rituļu preses.

John Deere piedāvā maināma tilpuma kameru preses. Šīs preses ir samērā iecienītas, jo nav varīgi vai jūs presējat salmus, sienu, lopbarību vai skābbarību lielā apjomā, šī prese jums būs lieliski piemērota. Ir iespēja izvēlēties dažādas sērijas G, M vai R rituļu preses. John Deere saviem klientiem piedāvā arī fiksēto kameru preses un ruļļu preses ar ietīšanas mehānismu.

Rituļu preses pieejamība un cenas.

Bieži tiek uzskatīts, ka jaunākā un vismodernākā aprīkojuma iegāde vienmēr ir labākais risinājums, taču ir arī vairāk iespēju iegūt kvalitatīvu un uzticamu aprīkojumu. Viens no populārākajiem veidiem ir iegādāties ruļļu preses lietotas. Labi pazīstamu un tirgū atzītu ražotāju ruļļu preses ir stabilas un uzticamas konstrukcijas, augstas kvalitātes, ražotas, izmantojot progresīvas tehnoloģijas, tāpēc to kalpošanas laiks var būt ārkārtīgi ilgs. Cenas atšķiras no jauna aprīkojuma. Preses cena Mascus diapazonā var svārstīties no dažiem tūkstošiem līdz vairākiem desmitiem tūkstošu eiro. Piemēram, lietotas Claas ruļļu preses cena sākas no aptuveni 5000 EUR, bet var sasniegt 60 tūkst. eiro. Krone ruļļu preses ir nedaudz dārgākas – tās atšķiras savā cenu diapazonā – tās var iegādāties no 10 tūkst. EUR, bet tie, kas meklē ārkārtīgi jaudīgu aprīkojumu, var samaksāt arī 89 tūkst. eiro. Parasti izmantoto ruļļu presu cena ir atkarīga no iekārtas izgatavošanas gada, nostrādātajām stundām, pieejamajām funkcijām un defektiem (ja tādi ir).

Jāpatur prātā, ka preses efektivitāte (presēšanas veiktspēja un ruļļu blīvums) un kvalitāte ir lielā mērā atkarīga no preses ātruma, tādēļ ir svarīgi rūpīgi iestatīt un pielāgot preses kameras un iesaiņojuma darbības parametrus.

Ja jums interesē meklējiet, kur un kā nopirkt lietotas ruļļu preses? Apmeklējiet Mascus un jūs noteikti atradīsit to, kas vislabāk atbilst jūsu saimniecības vajadzībām ne tikai ruļļu preses, bet arī grābekļus un siena ārdītājus, pļaujmašīnas ar kondicionieriem un dažādu ražotāju ruļļu preses: Claas, John Deere, Krone, Welger un citas.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēšana nav pieejama.