Populārākie mežizstrādes harvesteri, kas publicēti MASCUS!

0

Astoņdesmitajos gados Austrumeiropā parādījās pirmās meža mašīnas, kas uzlaboja koksnes zāģēšanas un apstrādes procesu. Mežistrādes tehnikas lietošanas vajadzība katru gadu pieaug. Kādi mežizstrādes harvesteri ir populāri un kāpēc? Apskatiet 3 populārākos zīmolus, kas pieejami vietnē Mascus.

John Deere – pārdotākie mežizstrādes harvesteri.

Deere & Company ir pasaules līderis lauksaimniecības un mežsaimniecības tehnikas tirgotājos. To 1837. gadā dibināja amerikānis Džons Dīrs, kurš bija kalējs. Papildus traktoriem, pļaujmašīnām un smidzinātājiem uzņēmuma piedāvājumā ir arī daudz mežizstrādes harvesteru, t.i., meža mašīnas īpašiem uzdevumiem. Arī mūsu zemnieki un mežizstrādes nozarē strādājošie īpaši novērtē John Deere produktus ne tikai to atpazīstamības, bet arī uzticamības, inovāciju un moderno tehnoloģiju dēļ.

Lietoti kombaini ir aprīkoti ar Intelligent Boom Control (IBC). Šī sistēma ļauj mašīnas operatoram visu uzmanību veltīt satvērēja darbināšanai un plānot nākamos darba posmus. Izlices darbība un tās ceļš tiek automātiski pielāgoti kombaina darba ciklam. Pateicoties tam, koksnes griešana un apstrāde ir ātrāka, efektīvāka un precīzāka.

  1. Lietoti harvesteri ir aprīkoti ar Intelligent Boom Control (IBC). Šī sistēma ļauj mašīnas operatoram visu uzmanību veltīt satvērēja darbināšanai un plānot nākamos darba posmus. Izlices darbība un tās ceļš tiek automātiski pielāgoti kombaina darba ciklam. Pateicoties tam, koksnes zāģēšana un apstrāde ir ātrāka, efektīvāka un precīzāka.
  2. Palīdz arī rotējošā un pašizlīdzinošā kabīne, kas pozitīvi ietekmē gan darba efektivitāti, gan nodrošina operatora drošību.

Starp pārdodamajiem lietotajiem harvesteriem ir John Deere 1270. Šai 6 riteņu mašīnai ir jaudīgs 200 kW dzinējs un vilces spēks 178-197 kN. Tas patērē mazāk degvielas, lai gan parametri ir līdzīgi astoņu riteņu versijai. D, E un G sērijas modeļi, kas ražoti kopš 2005. gada, var tiks aprīkoti arī ar kāpurķēdēm. Rotējošā kabīne un augstākās klases tehnoloģiskie risinājumi ļauj harvesterim efektīvi pārvietoties, neskatoties uz tā lielajiem izmēriem (garums 7,69 metri, platums 2,75 metri).

Lietoti Ponsse hārvesteri – mūsdienīgas mežizstrādes mašīnas.

Zīmols Ponsse nāk no Somijas. Uzņēmuma dibinātājs ir mežizstrādes nozarē strādājošais Einari Vidgrēns. Nepietiekamā kokapstrādes iekārtu pieejamības dēļ viņš pats projektēja un izgatavoja ekspeditoru. Atšķirībā no Deere & Company, Ponsee specializējas tikai mežizstrādes tehnikas pārdošanā.

Vai zinājāt, ka Ponsse pastāv kopš septiņdesmitajiem gadiem. Uzņēmums pirmajos 45 pastāvēšanas gados saražoja vairāk nekā 10 000 ierīču mežsaimniecības darbiem.

Ponsee harvesteri parādījās tikai 1973. gadā, un jau tad tos izvēlas savam darbam izmantot uzņēmēji. Tā kā tie ir izgatavoti ļoti pārdomāti, kā arī tie ir izturīgi pret laikapstākļiem, tā bija un ir laba investīcija. Tie labi pilda darba uzdevumu kā lielā aukstumā, tā karstumā. Gan jauni, gan lietoti harvesteri no Somijas ir lieliski piemēroti intensīvai meža retināšanai vai tīrīšanai. Uzņēmums uzsver ergonomisku vadāmību, ērtu darbību, operatora komfortu un labu redzamību mežizstrādes darbu veikšanas laikā. Starp harvesteru sludinājumiem, kas publicēti MASCUS vispopulārākā izvēle ir Ponsee Ergo. Salīdzinot ar John Deere 1270, dzinējs ir jaudīgāks pie 205 kW. Vilces spēks ir 160-195 kN. Tie galvenokārt tiek izvēlēti smagākiem darbiem sarežģītākā reljefā vai stāvās nogāzēs, jo tiem ir lielāki izmēri (garums 8,02 metri 6 riteņi un 8,13 metri 8 riteņi).

Timberjack harvesteri– lietoti vai jauni lieliski pildīs uzdoto uzdevumu.

Kanādas uzņēmums Veslijs Maggils un Roberts Simons sāka darbību pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados un sāka ražot Timberjack meža tehniku.  Amerikāņu gigants Džons Dīrs pārņēma vadību 2000. gadā. Pēc 6 gadiem meža tehnikas ražošana tika pārtraukta.

Vai zinājāt, ka sākotnēji Timberjack bija oranži sarkanā krāsā? 1992. gadā tehnika nomainījās uz  zaļu ar melniem un dzelteniem elementiem.

Timberjack lietoti harvesteri, noteikti ir laba izvēle, jo tie joprojām spēs paveikt uzticēto darbu, pie nosacījuma, ja iepriekšējais saimnieks būs to turējis labā tehniskā kārtībā. Timbejack ir ne tikai izturīgas, bet arī lētākas nekā konkurējošās mašīnas. Timberjack 1270, neskatoties uz mazajiem izmēriem (garums 7,07 metri, platums 2,86 metri), salīdzinājumā ar konkurentiem ir augsta projekcija, kas pārsniedz 10 metrus. harvesters var tikt galā ar  koku atzarošanu, plānoto ciršanu vai dārzkopību.

Noteikti aplūkojiet arī citus harvesteru piedāvājumus, kas publicēti MASCUS: Komatsu, Sampo, Eco Log un citi populāri zīmoli atrodami vienuviet.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt