Pamatinformācija par disku ecēšām.

0

Sēšanai ļoti svarīga ir pareiza augsnes sagatavošana. Lai nodrošinātu ražas kvalitāti, augsne jāsagatavo ļoti rūpīgi un atbildīgi. Disku ecēšas ir labākais instruments šim darbam. Diski griežoties griež zemi un tādā veidā iear zemē arī augsnes atliekas un salmus. Ja nezināt, kāda veida disku ecēšas jums ir vispiemērotākās, zemāk variet iepazīties ar informāciju, kas var jums noderēt.

Piestiprināšanas iespējas.

Izvēloties disku ecēšas, vispirms jāizlemj, kurš modelis ir vispiemērotākais paredzētajam darbam. Ecēšas parasti ir piestiprinātas pie traktora. Piestiprinot ecēšas pie traktora, ir divas izvēles iespējas – ecēšas ar 3 punktu uzkari vai velkamās ecēšas. Piekabināmās ecēšas pie traktora var piestiprināt ļoti vienkārši un ātri. Tas garantē ārkārtīgi vieglu transportēšanu. Piekabināmās ecēšas var viegli pacelt un nolaist, kas ietaupa daudz laika. Turklāt šāda veida ecēšas ir piemērotas darbam nelielās platībās. Pieejamas arī disku ecēšas, kuras galvenokārt izmanto gružu noņemšanai pirms virsmas uzaršanas vai blīvēšanas.

Zemes griešanas iespējas.

Pēc griešanas iespējām iedala 3 disku ecēšu veidus: vienvirziena, divvirzienu un ar rotējošās disku ecēšas. Vienvirziena ecēšas pļauj augsni vienā virzienā. Divvirzienu disku ecēšas griež augsni divos dažādos virzienos. Parasti priekšējā asmeņu grupa griež augsni vienā virzienā un aizmugurējā asmeņu grupa pretējā virzienā. Un rotējošās ecēšas var noregulēt pa kreisi vai pa labi tā, lai ecēšas atrodas iestatītajā pozīcijā aiz traktora. Šis ir populārs griešanas paņēmiens, jo tas rada ļoti glītu, vienmērīgu griezumu augsnē.

Asmeņi.

Arī šeit ir iespēja izdarīt izvēli atkarībā no nepieciešamības. Varat izvēlēties ecēšas ar plakanu asmeni – tās daudz labāk manevrē pa akmeņainu, nelīdzenu zemi, to nesabojājot. Ļoti bieži tiek izmantota zobainu un gludu nažu kombinācija. Ja ir vajadzība nodrošināt jaudīgu un intensīvu griešanu asmeņus var uzstādīt uz priekšējām sijām,  bet tos var uzstādīt arī uz aizmugurējām sijām, lai nodrošinātu vienmērīgāku griešanu. Izlemjot, kurš disku ecēšu asmens jums ir vislabākais, ņemiet vērā arī asmens dizainu. Ecēšu asmeņi parasti ir divu veidu – plakani vai ieliekti. Izdariet izvēli atkarībā no ecēšu paredzētā lietojuma.  Principā visas kvalitatīvās disku ecēšas spēj iekļūt augsnē un sasniegt efektīvus rezultātus. Pirms iegādes vienmēr ir ieteicams pārskatīt visu informāciju un ieteikumus par lietotajām disku ecēšām, lai pārliecinātos, ka kvalitāte atbilst jūsu vajadzībām.

Lietotas ecēšas.

Arī lietotas disku ecēšas ir funkcionālas un ir saglabājušas savu augsto kvalitāti. Disku ecēšu pielietojums ir ļoti plašs. Ar kvalitatīvām disku ecēšām tiek nodrošināta laba augsnes apstrādes kvalitāte gan vidējās, gan grūti apstrādājamās augsnēs. Iegādājoties lietotas disku ecēšas no atzītiem ražotājiem jums nebūs jāšaubās ecēšu darba spējām un kvalitāti. Mascus atradīsiet plašu lietotu disku ecēšu klāstu. Vienas no populārākajām ir Vaderstad disku ecēšas, Lemken disku ecēšas, Amazone disku ecēšas, Kverneland disku lobītāji, kā arī citu ražotāju piedāvājumi.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt