Market Trends Report Q4 2021

Lietotas smagās un industriālās tehnikas tirgus tendenču pārskats par 2021. gada 4. ceturksni Eiropā.

0

Piedāvājuma un pieprasījuma tendences.

Mūsu ceturkšņa tirgus tendenču pārskatā mēs sniedzam ieskatu par lietotas tehnikas un aprīkojuma tirgus tendencēm Eiropā, pamatojoties uz datiem, kas pieejami no Ritchie Bros., pasaules vadošā smagās tehnikas un rūpniecisko transportlīdzekļu izsoļu un tirdzniecības tīkla, un Mascus, kas ir vadošais Eiropas lietotas smagās un speciālās tehnikas tirgus internetā.

Visvairāk pieprasītās industriālās vienības bija artikulētie pašizgāzēji, ekskavatori- iekrāvēji, midi ekskavatori, riteņu ekskavatori, kāpurķēžu ekskavatori un celtņi visurgājēji. Piedāvājam aplūkot šīs tehnikas tirdzniecības apjomus 2021. gadā, pēdējā ceturksnī, ņemot vērā pieprasījumu skaitu.

“Balstoties uz sludinājumiem, kas publicēti Mascus statistikas datiem, varam secināt, ka klientiem ievērojami samazinājies tirgojamās tehnikas un aprīkojuma apjoms, un būtiski pieaug arī tehnikas vecums. Tāda pati tendence vērojama ar tehnikai, kas izlikta izsolēs, tur jūtami pieauga gan tehnikas vecums, gan cenas. ”

Johan Lustig
Produktu direktors, vērtēšanas serviss

Visurgājēji celtņi.

Pārdodamo visurgājēju celtņu apjoms 2021. gada 4. ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu saglabājās nemainīgi augsts. Pieprasījums pēc šiem celtņiem Eiropā pārsniedza 2020. gada 4. ceturksni par 32% un 11%, šie dati atspoguļojas zvanos un pieprasījumos, ko saņēma šīs tehnikas pārdevēji.

Eiropā, Mascus lapā pārdoto visurgājēju celtņu skaits

TOP 5 populārākie zīmoli un valstis, kas pērk visurgājējus celtņus portālā Mascus.

Liebherr bija vispieprasītākais visurgājēju celtņu zīmols 2021. gada pēdējā ceturksnī Eiropā. Šie dati ir balstīti uz pirkšanas pieprasījumu (e-pastu, tālruņa zvanu) skaitu ko saņēma pārdevēji Mascus. Lielākais pieprasījums bija Nīderlandē un Vācijā.

TOP pieprasījums pēc visurgājējiem celtņiem vietnē Mascus 2021. gada 4. ceturksnī

Ekskavatori- iekrāvēji.

Ritchie Bros. izsolēs Eiropā pārdoto ekskavatoru-iekrāvēju vidējā cena pieauga par +44%.

2021. gads noslēdzās ar ļoti augstiem ekskavatoru- iekrāvēju pārdošanas rezultātiem, izmantojot Ritchie Bros. un Mascus pārdošanas kanālus, un pārdoto vienību skaits ceturtajā ceturksnī gandrīz dubultojās salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Eiropā pārdotie ekskavatori-iekrāvēji 2021. gada 4. ceturksnī, izmantojot Ritchie Bros.

Šo vienību vidējās cenas kāpums 4. ceturksnī sasniedza +44%, salīdzinot ar 2020. gadu. JCB palika zīmolu saraksta augšgalā ar lielāko pārdoto vienību skaitu 4. ceturksnī. Nīderlande, Spānija un Itālija bija trīs lielākās valstis, no kurām pircēji visvairāk iegādājās ekskavatoru-iekrāvējus.

Ieskats par ekskavatoru-iekrāvēju pārdošanu, izmantojot Ritchie Bros. kanālus Eiropā

Abonējiet, lai bez maksas saņemtu šo pārskatu savā e-pastā un atklātu jaunākās tendences šajā nozarē.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt