Lauksaimniecības traktoru veidi. Kuru traktoru izvēlēties savai saimniecībai!?

0

Traktors ir kā pamata tehnikas vienība, kas nepieciešams jebkura veida saimniecībā, ne tikai lauksaimniecība. Pirms lauksaimniecības traktora iegādes iespējams var rasties vairāki jautājumi- kādi ir populārākie traktoru modeļi? Iegādāties lietotu vai jaunu traktoru? Kur meklēt lietotu traktoru? Kādi tehniskie parametri būtu jāņem vērā pērkot traktoru. Par visu šo un vēl vairāk – lasiet šajā MASCUS bloga rakstā.

Traktors- to veidi un iespējas.

Traktors ir jaudīgs mehāniskais transportlīdzeklis saimnieciskajiem un lauku darbiem. Šo lauksaimniecības tehniku ​​var izmantot arī kopā ar nemotorizētu aprīkojumu. Piemēram, traktoru var apricot ar dažāda veida augsnes apstrādes aprīkojumu- ecēšām, pļaujmašīnām, smidzinātājiem, kā arī mēslojuma izkliedētājiem. Šis papildus aprīkojums parasti tiek pievienots, izmantojot trīspunktu savienotāju- sviras sistēma, kas ļauj piestiprināt pie hidrauliskā domkrata. Trīspunktu savienotājs atrodas traktora aizmugurē, bet to var uzstādīt arī priekšpusē, tādējādi paplašinot traktora pielietojumu.

Sakarā ar to daudzpusību un iespēju tehniku pielāgot dažādiem darba apstākļiem, traktorus var izmantot ne tikai lauksaimniecības nozarē, bet arī dārzkopībā, mežsaimniecībā un celtniecības darbos.

Traktoru bieži izmanto arī uzņēmumi, kas atbild par kārtības uzturēšanu pilsētās un zaļo zonu uzturēšanu. Traktora tips jāizvēlas atbilstoši izmantojamā darba veidam. Šo lauksaimniecības tehniku ​​klasificē pēc mērķa, šasijas uzbūves vai rāmja veida.

Universālie un speciālie traktori.

Atkarībā no to mērķa traktorus var izmantot aršanai, kultivēšanai, sēšanai, ražas novākšanai un tamlīdzīgiem darbiem. Parasti traktorus ar kuriem var veikt visdažādākos darba uzdevumus arī sauc par universālajiem traktoriem. Savukārt speciālo traktoru kategorijā ietilpst traktori, ar kuriem var veikt tikai viena veida uzdevumus.

Pusrāmju, rāmju un bezrāmju traktori.

Traktori tiek klasificēti pēc to rāmja veida. Pusrāmja traktoriem ir divas sijas priekšā un transmisijas virsbūves korpusi aizmugurē. Traktoru, kas aprīkoti ar pusrāmja shēmu specifika ir tāda, ka rāmja priekšējai daļai ir masīvāka konstrukcija. Tas ļauj neizmantot priekšpusē lielu atsvaru, jo visa nepieciešamā masa iedalīta pamattraktoram. Tas nodrošina līdzenāku gaitu un lielāko komfortu traktora vadītājam. Šis risinājums samazina degvielas patēriņu, jo priekšējie riteņi mazāk šūpojās, līdz ar to ir mazāka pretestība. Rāmja traktori sastāv no gareniskām un šķērsvirziena sijām. Bezrāmju traktors sastāv no kombinēta motora un transmisijas korpusa. No šiem komponentiem ir atkarīgs arī traktora darbības vispārējais princips un traktora jauda.

Vienmēr paturiet prātā, ka traktors jāizvēlās atkarībā no, kādus ikdienas darbus tas veiks: riteņu traktorus raksturo ātrums un daudzpusība, savukārt kāpurķēžu traktoriem ir laba saķere ar ceļu un grunti, kā arī mazāka iespēja nogrimt mīkstā augsnē. Kopumā šī lauksaimniecības tehnika ietaupa laiku un ļauj strādāt jebkuros apstākļos, pat ļoti sarežģītos. MASCUS pieejama dažāda veida traktortehnika no visas Eiropas, tai skaitā Latvijas.

Traktoru zīmolu daudzveidība.

Lauksaimniecības tehnikas tirgū atzītie ražotāji vienmēr cenšas nodrošināt izturīgas un kvalitatīvas traktoru sastāvdaļas, kas nosaka darba efektivitāti un darba gala rezultāta kvalitāti, taču katra ražotāja traktors atšķiras pēc dažādiem tehniskajiem parametriem.

MASCUS piedāvājumā ir atrodami John Deere, Case IH traktori, Kubota traktori, Massey Ferguson, New Holland, CLAAS, Belarus (MTZ) traktori un citu zīmolu traktortehnika. Lietoti traktori tiek piedāvāti tik plašā klāstā, ka neatkarīgi no veicamiem darbiem atradīsiet sev nepieciešamo.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēšana nav pieejama.