Kādas pašizgāzēja puspiekabes izvēlēties veiksmīgai uzņēmējdarbībai.

0

Uzņēmējdarbības vajadzībām un pastāvīgajai vēlmei palielināt darbību efektivitāti un attīstību ir nepieciešama pareiza darba instrumentu izvēle – pēc iespējas mazāk ieguldīt tajos, bet iegūt visaugstāko darba kvalitāti. Viens no TOP instrumentiem, kas vajadzīgs gan maziem, gan vidējiem uzņēmumiem – pašizgāzēja puspiekabe.

Puspiekabes var būt dažāda veida, piemēram, tents piekabes un puspiekabes, puspiekabes ar cisternu, pašizgāzēju puspiekabes, un katra no tām atšķiras pēc konstrukcijas, izmēriem, pieejamās ietilpības, tehniskajiem parametriem. Jebkurā gadījumā ieguldījums puspiekabēs atmaksājas ilgtermiņā.

Puspiekabju piemērotība dažādās nozarēs.

Lauksaimniecība, zivsaimniecība, izejvielu ieguve un pārstrāde, būvniecība, dažādu pakalpojumu sniegšana – ir daudzas nozares, kurām ļoti nepieciešamas puspiekabes. Puspiekabes tips jāizvēlas arī atbilstoši veiktajai darbībai. Tos var iedalīt mērķos – kravas, pasažieru un īpašiem mērķiem. Var klasificēt pēc pacelšanas īpašībām – bortu, pašizgāzēja, furgona, tvertnes un platformas. Puspiekabēm ir maza, vidēja un liela ietilpība. Jebkura tipa puspiekabēm ir daudz modeļu ar dažādām modifikācijām, tehniskajiem parametriem, kas jānovērtē, iegādājoties tehniku.

Puspiekabes ar sānu vai aizmugures pašizgāšanu (izkraušanu).

Ja esat apņēmies izvēlēties pašizgāzēju puspiekabi, jums jāzina, ka ir divu veidu, t.i. g. tulkošana aizmugurē (izkraušana) un sānu tulkošana (izkraušana). Pašizgāzējus lielākoties izmanto celtniecības materiāliem (piemēram, smiltīm, akmeņiem), bet ir lieliski piemēroti arī citu materiālu (piemēram, ogļu) pārvadāšanai. Šī metode ir ideāli piemērota arī rūpniecisko izejvielu vai jebkura cita celtniecības materiāla iekraušanai. Aizmugurējā pašizgāzēja konstrukcija ir īpaši izstrādāta, lai atvieglotu izkraušanas procesu. Ierodoties galapunktā, pašizgāzēja puspiekabes priekšpuse paceļas, izraisot kravas krišanu no aizmugures. Svarīgi atzīmēt, ka pašizgāzēja (izkraušanas) pašizgāzēja puspiekabe nedrīkst būt garāka par 12 m, bet jebkurš šī garuma pārsniegums var būt bīstams. Puspiekabe ar sānu izgāšanu (izkraušanu) ir ļoti līdzīga aizmugurējai. Atšķiras tikai izkraušanas virzienā. Turklāt, atšķirībā no aizmugurējā pašizgāzēja, sānu pašizgāzējs ir piemērots kravām ar nelielu atbalsta leņķi. Tas var izturēt arī lielākas slodzes.

Kastes modelis vai U veida pašizgāzēja puspiekabe.

Kastes modeļa puspiekabe atgādina taisnstūra formu un ir veidota, izmantojot vienkāršākus mehānismus, šīs tehnikas darbības funkcijas ir pilnīgi nesarežģītas. Un U formas puspiekabes nodrošina lielisku komfortu darba laikā. Tās ir ārkārtīgi stabili, izgatavotas no stiprām un nodilumizturīgām plāksnēm, ir vieglas, bet var izturēt lielas slodzes. Šie nosacījumi ir labvēlīgi, lai kravu izkrautu maksimāli ātri.

Pašizgāzēju puspiekabes ir vērts iegādāties, jo tās ir daudzfunkcionālas un ir piemērotas beramkravu (mazu) kravu, lielu vai šķidru kravu pārvadāšanai, kravu ar pazeminātu temperatūru un pat konteineru vai cita veida kravu pārvadāšanai.

Tātad, ja jūs attīstāt biznesu nozarē, kurā darba apjomus būtu iespējams palielināt, izvēloties pareizo puspiekabi, ieskatieties Mascus sortimentā.

Izvēloties pašizgāzēju puspiekabi, ir svarīgi izvērtēt tās tehnisko stāvokli.

Puspiekabju konstrukcija parasti ir līdzīga – tās sastāv no galvenajiem mehānismiem un īpašiem mehānismiem, kas padara puspiekabi piemērotu plašākām kravu pārvadāšanas iespējām. Pazīstamākie puspiekabju ražotāji pievērš lielu uzmanību puspiekabju kvalitātei un izturībai, tāpēc vienmēr rūpīgi un atbildīgi pārbauda konstrukcijas detaļas ar lielām slodzēm un ilgstošu pārbaudi.

Gan jaunām, gan lietotām pašizgāzēju puspiekabēm ir pieejama tehniskā informācija, kas, iespējams, ir vissvarīgākais aspekts to iegādē. Vienmēr ir svarīgi novērtēt puspiekabes izmērus (garums, platums, augstums), durvju atvēruma augstumu un platumu, ietilpību, piekabes svaru un maksimālo pieļaujamo svaru. Tomēr citi dati var būt svarīgi, izvēloties puspiekabi.

Cisternas puspiekabes.

Šāda veida puspiekabes sastāv no tvertnes, kas uzstādīta uz puspiekabes un ir velkama ar puspiekabi. Šādu puspiekabju sienu biezums ir proporcionāli atkarīgs no tvertnes lieluma un var svārstīties no 12 līdz 20 mm. Tvertnes tiek ražotas, izmantojot kvēldiega tinumu metodi, kas nodrošina tvertnes izturību un uzticamību. Tvertnē ik pēc 60 cm tiek pielīmētas 10 cm platas armatūras sloksnes. Tvertnes iekšpusē var uzstādīt arī iekšējās starpsienas un pastiprinājumus, lai novērstu satura (šķidruma) iekļūšanu. Iegādājoties lietotu puspiekabi, ir vērts pievērst uzmanību tā ass tipam, virsbūves tipam un piederumiem.

Tents puspiekabes.

Tents puspiekabes var atvērt aizmugurē, sānos un augšpusē, tas būtiski atvieglo kravas iekraušanu un transportēšanu. Tents puspiekabju standarta tehniskie parametri: iekšējais garums pie kravas iekraušanas ir 13,6 m; platums – 2,47 m; augstums – 3,65 vai 2,7 m; tilpums – 86–92 m3. Turklāt šāda veida puspiekabes var iekraut līdz 34 standarta eiro paliktņiem ar platumu līdz 1,2 m un garumu līdz 0,8 m.

Puspiekabes pašizgāzēji.

Latvijā strauji gūst popularitāti Schmitz cargobull un Wielton pašizgāzēju puspiekabes. To popularitāte, iespējams, ir saistīta ar novatorisku tehnoloģiju izmantošanu, kas ir ievērojami palielinājusi puspiekabes, vadītāja un citu satiksmes dalībnieku drošību. Turklāt šīs puspiekabes var izmantot ļoti sarežģītos laikapstākļos un ceļa apstākļos, jo aprīkojumu raksturo uzticamība, konstrukcijas izturība, optimāls sava svara un kravas līdzsvars. Pērkot lietotas pašizgāzēju puspiekabes, jāņem vērā to īpatnējais svars, ietilpība, iekšējais garums, izmēri (platums un augstums), durvju atvēruma platums un augstums.

Neatkarīgi no izvēlētā pašizgāzēja puspiekabes modeļa jūs varēsiet izbaudīt ne tikai pievilcīgus tehniskos parametrus, bet arī citas priekšrocības:

1. Puspiekabes ar tērauda korpusu līdzena grīda nodrošina zemu smaguma centru. Tas ir svarīgi, lai nodrošinātu augstu stabilitāti un drošību darbā.

2. Pašizgāzēja puspiekabes korpuss ir paredzēts, lai samazinātu svaru un palielinātu kravas automašīnas kravnesību.

3. Pašizgāzēja puspiekabes īpašā virsbūves forma neļauj kravai ietriekties griestos. Tas palielina drošību iekraušanas laikā.

4. Noapaļoti tērauda korpusi ir optimizēti lielām slodzēm no 24 līdz 56 m3.

Pašizgāzēji puspiekabes: cenu diapazons.

Lietotas puspiekabes cena ir atkarīga no ražotāja / modeļa, izlaiduma gada, pieejamajām funkcijām un nolietojuma līmeņa. Mascus piedāvā virkni aprīkojuma, kas atbilst jūsu finansiālajām iespējām, piemēram, lietotas Schmitz cargobull pašizgāzēju puspiekabes, kas maksā no 9 000 sterliņu mārciņu. Wielton lietotas puspiekabes maksā no 15 tūkst. eiro. Pieejamas arī dažādas cisternas puspiekabes un puspiekabes ar tentu.

Mascus pašizgāzēju puspiekabes ir vērts iegādāties, jo tās ir uzticamas, ekonomiskas un ļauj ātrāk pārvadāt dažādus materiālus. Un biznesam ir vajadzīgas puspiekabes, kas ļauj efektīvāk veikt savu darbu. Pat pazīstama ražotāja lietota pašizgāzēja puspiekabe ir izturīga, ilgstoša un garantē zemākas ekspluatācijas izmaksas. Pie mums atradīsiet arī lietotas piekabes ar temperatūras kontroli.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt