Ģeneratoru veidi un pielietojums.

0

Ģeneratori ir ierīces, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu vienmērīgu elektroenerģijas piegādi. Šīs ierīces ir īpaši noderīgas ekstremālos apstākļos, kā piemēram, vētras, elektropiegādes avārijas vai citu neparedzētu apstākļu dēļ, kad tiek pārtraukta standarta strāvas padeve. Bet kā izvēlēties piemērotāko ģeneratoru, kādi ģeneratoru veidi pieejami, un kuras no to priekšrocībām tiek novērtētas visvairāk ? Zemāk informācija, kas var noderēt, ja vēlaties iegādāties ģeneratoru.

MASCUS klāstā ir lietoti ģeneratori, kurus var iegādāties dažādā cenu amplitūdā.

Būtiski, ka ģeneratori darbojas pēc enerģijas uzkrāšanas (taupīšanas) principa, kas nozīmē to, ka ģenerators neražo enerģiju, tas tikai pārvērš vienu enerģijas veidu citā. Šī enerģijas pārveidošanas ierīce pārvērš mehāniskā griezes momenta enerģiju elektroenerģijā, izmantojot elektromagnētiskās indukcijas principu.

Kādu ģeneratoru izvēlēties- dīzeļa, benzīna vai gazes?

Ģeneratorus var iedalīt stacionārajos un mobilajos. Visizplatītākie un visbiežāk izmantotie ir ģeneratori, kurus darbina iekšdedzes dzinējs. Attiecīgi tos iedala šādos veidos: benzīna ģeneratori, dīzeļģeneratori un gāzes ģeneratori.

Mobilie ģeneratori. Tie ir vieglāki (salīdzinot ar stacionāriem), pilnīgi droši lietošanā, uzticami un klusi. Šīs īpašības ļauj ģeneratorus izmantot dzīvojamo māju pagalmos – saimnieciskām vajadzībām, piemēram, īslaicīga elektrības padeves pārtraukuma gadījumā. Šāda veida ģeneratori parasti ir dīzeļdegvielas un ir lieliski piemēroti kā pagaidu elektroapgādes risinājums būvlaukumos vai citos objektos, kur elektroapgāde netiek piegādāta vai īslaicīgi pārtraukta.

Stacionārie ģeneratori. Tie ir lieli, ļoti smagi, parasti ļoti jaudīgi ģeneratori, kurus izmanto, kad nepieciešamas lielas elektroenerģijas jaudas uz ilgāku laiku. Šie ģeneratori tiek izvēlēti dažādu projektu īstenošanai, piemēram, būvniecībā.

Dīzeļa ģeneratori. Tie ir vismazāk uzliesmojoši, salīdzinot ar cita veida ģeneratoriem. Tos parasti raksturo tādas priekšrocības kā izturība, efektivitāte (efektīvi darbojas ilgu laiku), vienkārša darbība, drošība. Tā ir diezgan ekonomiska izvēle. Pateicoties to konstrukcijai – bez aizdedzes svecēm un karburatora – dīzeļģeneratoriem nav nepieciešama liela apkope, to uzturēšanas izmaksas ir zemas. Viss, kas nepieciešams šāda veida ģeneratora apkopei, ir regulāra eļļas maiņa. Dīzeļģeneratori ir ideāli piemēroti, ja liela jauda nepieciešama lieliem projektiem.

Benzīna ģeneratori. Šis ir viens no labākajiem ģeneratora veidiem, kas meklē visekonomiskāko un vienkāršāko variantu. Tirgū šo ģeneratoru cena ir viena no zemākajām salīdzinājumā ar citiem ģeneratoru veidiem. Šie ģeneratori ir maza izmēra un kompakti. To galvenā iezīme ir tā, ka tos var nēsāt un pārvietot no vienas vietas uz otru. Tiesa, šī priekšrocība ir atkarīga no ģeneratora jaudas.

Benzīna ģeneratori ir ideāli piemēroti neliela apjoma darbiem. Tie ir piemēroti gan lietošanai mājās (garāžās, fermās u.c.), gan darbam (būvlaukumos, kempingos u.c.).

Gāzes ģeneratori. Šie ģeneratori ir pieejami dažādos modeļos ar dažādām saražotās gāzes daudzuma īpašībām. Tieši gāzes ģeneratori tiek uzskatīti par vieniem no uzticamākajiem, jo ​​tiek ražoti atbilstoši starptautiskajiem kvalitātes standartiem. Daži ražotāji piedāvā tādus ģeneratorus, kas izmanto ne tikai dabasgāzes degvielu, bet arī degvielu no atjaunojamiem energoresursiem (biogāze). Bez kapitālā remonta šos ģeneratorus var izmantot astoņus gadus un dažreiz pat ilgāk. Gāzes ģeneratori ir ļoti autonoms energoapgādes sistēmas veids, kas lieliski piemērots lietošanai iekārtās, kas savienotas ar centralizētiem gāzes apgādes tīkliem vai uzglabāšanas sistēmām. Tā kā gāzes ģeneratori izdala ļoti maz piesārņotāju, tos uzskata par videi draudzīgiem.

Piedāvājam iepazīties arī ar cita veida ģeneratoriem, kas publicēti portālā MASCUS LATVIJA. Neatkarīgi no jūsu lēmuma, neatkarīgi no izvēlētā ģeneratora veida un veiktspējas MASCUS piedāvātie produkti neliks vilties. Šeit tiek piedāvāti pazīstamu un tirgū atzītu ražotāju lietoti ģeneratori. MASCUS klāstā lietotie ģeneratori ir maksimāli produktīvi un kvalitatīvi. Visiem ģeneratoriem ir atšķirīga jauda, ​​dažādi parametri, un katrs no tiem ir ražots pēc progresīviem risinājumiem, nodrošinot to maksimālu uzticamību un drošību.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt