Elektriskie, LPG un iekrāvēji ar dīzeļa dzinēju- priekšrocības un trūkumi.

0

Elektriskie iekrāvēji kļūst arvien populārāki visā pasaulē. To veiktspēja ir uzlabojusies, pateicoties gan akumulatoru, gan elektromotoru tehnoloģiju attīstībai pēdējos gados. Elektriskie iekrāvēji atšķirībā no iekrāvējiem ar dīzēļdegvielu vai LPG iekrēvējiem, neizdala kaitīgas izplūdes gazes. Līdz ar to šie iekrāvēji ir lieliski piemēroti  noliktavām, pārtikas pārstrādes uzņēmumiem, kur izplūdes gazes nav vēlamas. Pateicoties nulles emisijām, tie ir arī draudzīgāki gan jūsu darbinieku, gan planētas veselībai. Tomēr jāsaka, ka ne visiem ir piemērots tieši šis risinājums, tāpēc pirms iekrāvēja iegādes apsveriet visus plusus un mīnusus.

Elektriskie iekrāvēji ir lieliski piemēroti darbam šaurās telpās, jo tiem piemīt ļoti laba manevrēt spēja, tādā veida samazinot risku sabojāt plauktos izvietotās preces vai inventāru. Elektriskajiem iekrāvējiem ir labāk pārredzama zona aizmugurē, jo tiem nav LP tvertnes, kas savukārt ir LPG iekrāvējiem. Tā kā akumulators atrodas zem operatora sēdekļa un darbojas kā pretsvars, visa aizmugures zona ir brīvi pārredzama.

Tomēr šīm mašīnām ir arī savi mīnusi. Elektrisko iekrāvēju akumulatoru uzlāde var būt sarežģīta, veicot darbības vairākās maiņās. Tradicionālajiem svina-skābes akumulatoriem ir nepieciešami ilgāki uzlādes un dzesēšanas cikli starp maiņām (8 stundas, lai uzlādētu, 8 stundas, lai atdzesētu), tāpēc tie ir ideāli piemēroti uzņēmumiem, kur strādā tikai vienā vai divās maiņās. Kā arī jāņem vērā, ka darbiniekiem būs jāiziet apmācība kā pareizi veikt akumulatora apkopi un uzlādi, lai palielinātu akumulatora darbības laiku un veiktspēju. Ar dīzeļdegvielas iekrāvējiem šādu problēmu nav, jo viss ir gana vienkārši, kā arī nav būtiski, cik maiņās darbs tiek veikts uz vienu un to pašu iekrāvēju- atliek vien uzpildīt degvielu un darbs var turpināties.

Vēl viens būtisks aspekts, kas jāņem vērā ir, ka elektriskos iekrāvējus nelabvēlīgi var ietekmēt krasas temperatūras svārstības. Tehniskas problēmas var rasties arī strādājot pārāk mitrā vidē, taču slēgtās akumulatora opcijas var palīdzēt novērst šo problēmu. Daudzi elektriskie iekrāvēji nav paredzēti lietošanai ārpus telpām, taču arvien vairāk ražotāju piedāvā lieljaudas elektriskos iekrāvējus, kas paredzēti tieši izmantošanai ārpus telpām.

Pirms jebkāda iekrāvēja iegādes ir vērts apdomāt, cik ilgi plānots to lietot un kāda būs tā noslodze, jo jauna iekrāvēja iegāde, vai arī iekrāvēja noma var maksāt pārāk dārgi. Tāpēc aizivien vairāk uzņēmumi īstermiņa vajadzībām izvēlas iegādāties lietotu iekrāvēju. Arī tad, ja plānots to lietot ilgtermiņā, ja iekrāvējs ir labā tehniskā stāvoklī tas var kalpot ilgus gadus.

MASCUS ir publicēts ļoti plašs lietotu iekrāvēju klāts no visas pasaules un populārākajiem zīmoliem: Linde, Toyota, Still, Hyster un citiem. Jums tikai jāizvērtē, kāds tieši iekrāvējs atbilst jūsu biznesa vajadzībām un jāsazinās ar pārdevēju, lai vienotos par iegādes nosacījumiem.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt