Ekskavatoru veidi smagās un speciālās tehnikas tirgus vietnē MASCUS.

0

Vai plānojat nomāt ekskavatoru? Vai apsverat iespēju iegādāties jaunu vai lietotu ekskavatoru? Jebkurā gadījumā jums būs jāiedziļinās to veidos, tehniskajās iespējās, priekšrocībās un trūkumos. Tikai zinot tehnikas īpatnības, jūs izvēlēsieties sev piemērotāko variantu.

Ekskavatori ir zemes pārvietošanas mašīnas, kas izceļas ar īpašu konstrukciju (kauss, rotējoša kabīne un kustīgas sliedes vai riteņi). Lielākā atšķirība starp dažādiem ekskavatoru modeļiem ir to izmērs, kas ir cieši saistīts ar tehnikas mobilitāti, rakšanas iespējām un celtspēju. Piemēram, Caterpillar mini ekskavatora dzinējs ir aptuveni 13 ZS, bet lielākais ekskavatora dzinējs ir 4500 ZS. Atšķirība patiešām ir acīmredzama.

Ņemiet vērā, ka vajadzīgā ekskavatora veida izvēli nosaka darba apstākļi un darba prasības. Vai jūs strādāsit kalnainās vietās? Tad labākā izvēle ir kāpurķēžu ekskavators. Vai veiksiet hidrotehniskos vai derīgo izrakteņu ieguves darbus? Izvēlieties īpašus ekskavatorus. Un, ja plānojat būvdarbus, tad derēs gan riteņu ekskavatori, gan demontāžas ekskavatori. Zemāk ir aprakstīti septiņi dažādi ekskavatoru veidi un to pielietojums. MASCUS klāstā ir kvalitatīvi lietoti ekskavatori, starp kuriem ir viegli izvēlēties sev piemērotāko.

Speciālie ekskavatori. Tos galvenokārt izmanto būvniecības vai kalnrūpniecības darbiem, un parasti šim darbam ir viens agregāts. Speciālie ekskavatori var būt viena kausa un vairāku kausu. Speciāls viena kausa ekskavators parasti ir paredzēts noteiktiem būvniecības (hidrauliskie darbi, ceļu būve, grāvju tīrīšana, tuneļu veidošana) vai kalnrūpniecības (karjeri, kūdrāju izmantošana) darbiem, un tam parasti ir viena specializēta šiem darbiem piemērota iekārta. Tikmēr vairāku kausu ekskavators sadala augsni ar kausiem, kas piestiprināti pie ķēdes (ķēžu ekskavators) vai pie rotora (rotora ekskavators) un pārvietojas slēgtā trajektorijā, ar frēzi (frēzēšanas ekskavators) vai skrāpjiem (kāpurķēžu ekskavators) ; izraktā augsne tiek noņemta ar konveijeru.

Pārlūkot: lietoti speciālie ekskavatori.

Kāpurķēžu ekskavatori. Šo ekskavatoru galvenās pielietojuma jomas ir kalnrūpniecība, ainavu veidošana un tranšeju rakšana. Tie ir lieliski piemēroti arī nelīdzenam reljefam. Jāpiebilst, ka ātruma ziņā kāpurķēžu ekskavators ir lēnāks nekā riteņu ekskavators.

Kāpurķēžu ekskavatori parasti ir vispopulārākie, pieprasītākie un iecienītākie. Iespējams, tāpēc tos sauc par standarta ekskavatoriem. Šāda veida ekskavators darbojas uz divām rotējošām kāpurķēdēm, izmanto hidraulisko jaudu un, lai arī ir lēnāks nekā riteņu ekskavators, tomēr ir stabilāks, pateicoties kāpurķēžu šasijai. Šī iemesla dēļ kāpurķēžu ekskavators ir laba izvēle stāvam, nelīdzenam vai lipīgam reljefam – kāpurķēžu riteņu sistēma nodrošina līdzsvaru uz nelīdzena reljefa.

Pārlūkot: lietoti kāpurķēžu ekskavatori.

Riteņu ekskavatori. Šo ekskavatoru galvenā darba vieta ir plakanas, cietas virsmas. Šāda veida aprīkojums tiek augstu novērtēts, pateicoties ātrai un vienkāršai pārvietošanas iespējai, savukārt daži lietotāji norāda uz trūkumu, ka riteņu ekskavatori nav efektīvi mīksta seguma vai kalnainā apvidū.

Riteņu ekskavatora darbības princips ir tāds pats kā kāpurķēžu, tikai kāpurķēžu vietā tam ir riteņi. Tā kā riteņu ekskavatoram ir mazāka saķere nekā kāpurķēžu ekskavatoram, to vislabāk izmantot uz asfalta vai betona. Lai gan riteņu ekskavators nav piemērots apgabaliem ar mīkstu augsni vai kalniem, tas ir ātrāks par kāpurķēžu, ja to izmanto uz gludas, cietas virsmas. Ir arī vieglāk manevrēt.

Pārlūkot: lietoti riteņu ekskavatori.

Demontāžas ekskavatori. Šo ekskavatoru galvenās pielietošanas jomas ir būvlaukumi. Šāda veida ekskavators ir lieliski piemērots gan augstu ēku, gan pamatu nojaukšanai. Tie nodrošina drošu un ātru darbu, ir viegli transportējami un ietaupa daudz laika.

Pārlūkot: lietoti demontāžas ekskavatori.

Ekskavatori amfībijjas. Tos pārsvarā izmanto upju padziļināšanai, ūdens baseinu apsaimniekošanai, ūdenstilpju attīstībai un citiem vides atjaunošanas darbiem. Lielākajai daļai šāda veida ekskavatoru ir jaudīgs dzinējs un hidrauliskā sistēma, tāpēc gan iekārtu uzticamība, gan darba efektivitāte ir ļoti augsta. Liela šāda veida ekskavatora priekšrocība ir tā, ka tas ir piemērots darbam gan ūdenī, gan uz sauszemes. Uz tā var uzstādīt labi izvēlētu darbam nepieciešamo ierīču komplektu. Ar ekskavatoru var transportēt visdažādākos materiālus, un nav nepieciešams papildus pacēlājs vai cits papildus aprīkojums materiālu iekraušanai vai izkraušanai uz ūdens.

Pārlūkot: lietoti ekskavatori amfībijas.

Neapšaubāmi, ekskavatoru veidi ir svarīgs kritērijs, izvēloties aprīkojumu konkrētiem uzdevumiem. Riteņu ekskavatori, kāpurķēžu ekskavatori, mini ekskavatori un daudz cita veida tehniku jūs atradīsiet MASCUS tirgus vietnē. Katru gadu MASCUS analizē populārākos ekskavatoru veidus, tāpēc to klāsts bieži tiek papildināts ar lietotu, lietotāju iecienītu tehniku.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt