Ruļļu preses. Pieprasītākie modeļi Eiropas tirgū.

0

Lauksaimniecības tehnika paātrina daudzas saimniecībās veicamos darbos. Viena no šādām ierīcēm ir ruļļu preses, pateicoties kurām vienlaikus tiek presēta un velmēta lopbarība, salmi vai siens. Piedāvājam nelielu apskatu par pieprasītākajiem modeļiem Eiropas tirgū.

Ruļļu preses un ķīpu preses – kāda ir atšķirība?

Tirgū ir pieejamas vairāki prešu veidi, tostarp, ruļļu preses un ķīpu prese. Lai gan to darbība šķiet līdzīga, starp tām ir dažas atšķirības. Pirmkārt, tās dažādi apstrādā augu materiālu.

Kvadrātveida prese (ķīpu prese) veido mazus kubus, kas parasti sver līdz 10 kg, kurus var pārvietot ar rokām. Šāda veida tehnika lieliski noder mazās saimniecībās. Savukārt lielākām saimniecībām labāka izvēle būs ruļļu prese, kas veido lielus un kompaktus cilindriskas formas ruļļus. Ruļļu presēm ir augstāka efektivitāte nekā ķīpu presēm un lielāka daudzpusība.

Galvenās ruļļu preses priekšrocības ir:

*augsta efektivitāte – tas daļēji ļauj samazināt darbaspēka izmaksas; daudzpusība;

* tā var izmantot dažādu augu materiālu savākšanai;

*iekārtu tehnoloģiskā attīstība – atsevišķi modeļi šajā ziņā var atšķirties, taču kopumā tās ir tehnoloģiski progresīvas mašīnas;

*lietošanas vienkāršība – neskatoties uz tehnoloģiju attīstību, šīs iekārtas ir viegli lietojamas;

*pastiprināta aizsardzība pret mitrumu;

*efektīvs darbs pat sliktos laika apstākļos; daudzu procesu automatizācija, kas ietaupa laiku.

John Deere, Claas un Case zīmolu ruļļu preses, kas publicētas Mascus.

Mascus šobrīd pieejamas vairāku zīmolu lietotas ruļļu preses. Šādam aprīkojumam ir daudz priekšrocību, tāpēc ir vērts apsvērt tieši lietotas tehnikas iegādi. Pirmkārt, tās ir izmaksas. Lietotas mašīnas ir pilnībā funkcionālas, un to cena ir pieejamāka. Turklāt tas ir pārbaudīts aprīkojums, kura darbība un kvalitāte ir apstiprināta tieši uz lauka. Vēl viena priekšrocība ir viegli pieejamas rezerves daļas, kuras nepieciešamības gadījumā bez problēmām var iegādāties un nomainīt. Mascus sludinājumu vietnē citu starpā varat atrast lietotas ruļļu preses no tādiem uzņēmumiem kā John Deere, Claas un Case.

John Deere ruļļu preses.

Šis uzņēmums tirgū darbojas jau gandrīz 200 gadus (kopš 1837. gada). Šo gadu laikā tas ir uzlabojis iekārtas un ieviesis daudz inovācijas iekārtās, pateicoties kam uzņēmums ir iemantojis daudzu klientu uzticību, kuri augstu vērtē tā produkciju.

Pieprasītākie John Deere ruļļu prešu modeļi:

*John Deere V461M – augstas veiktspējas iekārta, kas veido ķīpas ar diametru 1,00 – 1,85 m Iekārtas svars ir 4200 kg. Šai universālajai mašīnai ir raksturīgs liels savākšanas ātrums un plašs funkciju klāsts. Tam ir augstas veiktspējas HC Premium rotori, nolaižamā grīda, kas ļauj novērst pat lielus aizsprostojumus, monitori, kas ļauj pielāgot funkcijas operatora vajadzībām un standarta 2,2 m plats savācējs ar attālumu starp ārējiem zariem 1,92. m.

*John Deere C441R – ir 2 m plats savācējs. Tā ir universāla iekārta, kas piemērota visu veidu kultūrām. Tam ir folijas iesiešanas sistēma, kuras tīšanas sviras veic 40 apgriezienus/min, kas padara presēšanu ātru. Iekārta var saražot līdz 80 ķīpām stundā ar diametru 1,25 – 1,35 m Regulējama un izturīga kamera nodrošina ļoti labu ķīpu blīvumu un formu. Turklāt pilna platuma nolaižamā grīda nodrošina, ka jebkādus aizsprostojumus var novērst, neizkāpjot no kabīnes. Tam ir arī universāls 4240 displejs, kas palielina operatora komfortu.

Claas ruļļu preses.

Claas ir labi pazīstams vācu lauksaimniecības tehnikas ražotājs, kas ražo arī ruļļu preses. Uzņēmums ir pārstāvēts daudzās pasaules valstīs dažādos kontinentos, tostarp Latvijā. Mascus atradīsiet šādu Claas ruļļu prešu piedāvājumu:

*Claas Rollant 520 RC – veido ķīpas ar diametru 1,25m. Stabila iekārta, kas darbojas pat sarežģītos laika apstākļos. Tai ir iebūvēta MAXIMUM PRESSURE SYSTEM II sistēma un moderns, ergonomisks CEMIS 700 vadības terminālis ar skārienekrānu. Aprīkojums piedāvā arī inteliģentu ķēdes eļļošanu. Tas ir izgatavots no izturīgiem materiāliem, un tam ir uzlabota auklas un tīkla tīšanas funkcija. Turklāt vadāmais savācējs pielāgojas katrai augsnes kontūrai pat lielā ātrumā, un lielie līdzstrāvas riteņi stingri notur mašīnu sliedē.

*Claas Rollant 455 RC Uniwrap – iekārtai ir iebūvēti 25 griešanas naži un tiek izveidotas ķīpas ar diametru 1,20 – 1,25 m. Iekārta nodrošina ātrs tīšanas ciklu, pateicoties diviem 750 mm UNIWRAP plēves spriegotājiem, kas ilgst 23 sekundes. Citas funkcijas ietver: nolaižama kameras apakšdaļa un agrīnās brīdināšanas sistēma. Lieljaudas galvenās piedziņas pārnesumkārba nodrošina ātrumu 1000 apgr./min. Mašīnai ir arī iebūvēts ķīpu piepildīšanas indikators un efektīvs 2,10 m plats savācējs, kas nodrošina augstu efektivitāti.

Case ruļļu preses.

Case ir vēl viens pieredzējis ražotājs, kas tirgū darbojas jau ilgu laiku, precīzāk sakot, kopš 1842. gada. Šajā laikā uzņēmums ir kļuvis par pasaulē atzītu zīmolu, par ko liecina fakts, ka tas darbojas vairāk nekā 160 valstīs. Pateicoties gadu gaitā iegūtajai pieredzei, zīmols ir uzlabojis un radījis arvien labākas lauksaimniecības mašīnas, un, attīstoties tehnoloģijām, tas ir ieviesis inovatīvus risinājumus produktivitātes paaugstināšanai.

Case ruļļu prese ir augstas kvalitātes aprīkojums ar daudziem tehnoloģiskiem jauninājumiem, tostarp: attiecībā uz dzinējiem, automatizāciju un velmēšanas metodēm.

Case ruļļu preses, kas atrodamas Mascus:

*Case RB465 ruļļu prese – veido ķīpas ar vienmērīgu blīvumu 90 – 180 cm. Mašīnai ir iebūvēts liels 2,05 cm plats savācējs ar 5 līstēm un lieljaudas tērauda zariem un 1,3 m plata tīkla tīšanas sistēma. Iekārtai ir arī iebūvēts mūsdienīgs ar ISOBUS III standartu saderīgs monitors, universāls un piemērots jebkuram traktoram neatkarīgi no tā veida, kas ir ļoti ērti lietojams. Korpusam RB465 ir raksturīgs arī daudzu procesu automatizācija, kas atvieglo un saīsina darba laiku.

*Case RB344 ruļļu prese – modelis ar vienkāršu, bet tajā pašā laikā uzticamu un izturīgu dizainu. Intuitīvais interfeiss padara to ļoti vienkāršu lietošanai. Elektroniski kontrolēta tīkla vai auklas padeve nodrošina izturīgu ķīpu veidošanos ar diametru 1,20 – 1,25 m, turklāt tā ir ļoti manevrējama un nodrošina efektīvu ķīpu veidošanu pat sarežģītos laika apstākļos. Presei ir 2 m plats savācējs un divi iebūvēti vējstikli. Šī modeļa efektivitāti nodrošina 4 zaru rindas ar 112 profilētiem tērauda pirkstiem.

Portālā Mascus atradīsiet plašu smagās un speciālās tehnikas klāstu no visas Eiropas. Atcerieties, ka Mascus nav šīs tehnikas tirgotājs, ja vēlaties iegādāties tehniku, atveriet sludinājumu un sazinieties ar pārdevēju.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt