10 svarīgas lietas, kas jāņem vērā, pērkot lietotu iekrāvēju.

0

Nepieciešamība iegādāties jaunu iekrāvēju ne vienmēr nozīmē, ka jums ir nepieciešams jaunākais modelis vai pilnībā nelietots iekrāvējs. Kvalitatīvi lietoti iekrāvēji var būt arī ļoti efektīvi un ietaupīt naudu. Tomēr ļoti svarīgi ir atrast savam biznesam piemērotāko aprīkojumu un modeli – to var izdarīt portālā MASCUS.

Ja jūs nekad iepriekš neesat iegādājies lietotu iekrāvēju, iespējams, jūs interesēs uzzināt, ko meklēt un kā izvēlēties pareizo iekrāvēju. Šī tehnika ir pieejama no dažādiem ražotājiem, dažādos izmēros un modeļos konkrētiem uzdevumiem un slodzēm. Pirms pērkat lietotu iekrāvēju, pievērsiet uzmanību zemāk aprakstītajiem 10 punktiem – iespējams, tas palīdzēs labāk novērtēt savu autoiekrāvēju.

1. Kāda krava ar to tiks pārvadāta/pārvietota?

Nepareizi izvēlēti autoiekrāvēji var pievilt jūsu cerības un neveikt darbu, kā iecerēts. Lai gan jūs ietaupīsit naudu, pērkot lietotu autoiekrāvēju, jūs iztērēsit naudu, iegādājoties nepiemērotu iekrāvēju. Pirms šādas tehnikas iegādes ieteicams atbildēt uz jautājumiem: Ko tas transportēs? Cik tālu iekrāvējam vajadzēs pārvadāt kravu? Vai tas darbosies telpās vai ārā? Cik liels svars būs regulāri jāiztur? Vai to izmantos bieži? Izvēlieties iekrāvēju, kas atbilst jūsu darba vajadzībām. Ja iekārta neveic uzdevumu vai neiztur nepieciešamo kravas svaru, tā var sabojāties un prasīt dārgu remontu. Dažas iekrāvēja detaļas prasa lielu uzmanību – arī tās ir vērts apskatīt iepriekš.

Vēl viens ļoti svarīgs aspekts ir papildus aprīkojums. Pareizi izvēlēti iekrāvēja piederumi var padarīt mašīnu vēl funkcionālāku. Iegādājoties autoiekrāvēju, pārliecinieties, vai tam ir papildus aprīkojums.

2. Novērtē pie iegādes, vai iekrāvējs nav bojāts.

Lielākajai daļai lietoto autoiekrāvēju var būt buktes un skrāpējumi, kas neietekmē to darbību vai atlikušo kalpošanas laiku. Atsevišķi tehniski defekti var būt grūti pamanāmas, tāpēc būtu vēlams pie iegādes konsultēties ar speciālistiem, lai saprastu, kam pievērst uzmanību. Protams jāsāk ar to, ka jāpārliecinās vai tehnikai nav redzamu defektu. Veiciet testa braucienu, lai pārliecinātos, ka tā spēj veikt jums nepieciešamos uzdevumus. Bojātas dakšas vai riepas var radīt nopietnas problēmas.

3. Pievērsiet uzmanību iekrāvēja ražošanas gadam.

Iekrāvējs, kas vecāks par desmit gadiem, cenas ziņā būs labs pirkums un tajā pat laikā arī tehniski labā stāvoklī.  Tikmēr iekrāvējs, kas vecāks par pieciem gadiem, var būt diezgan padārgs, tāpēc šajā gadījumā jauna iekrāvēja iegāde var būt pat izdevīgāka. Atrodiet labāko variantu, kas atbilst jūsu vajadzībām un budžetam.

4. Pievērsiet uzmanību iekrāvēja servisa vēsturei.

Ir svarīgi noskaidrot, vai bijušie iekrāvēja īpašnieki ir pievērsuši uzmanību regulārai tehnikas apkopei. Pat jaunāka modeļa autoiekrāvēju var būt tehniski sliktā stāvoklī, ja pēc intensīvas lietošanas tam savlaicīgi nav veiktas apkopes un mainītas rezerves daļas pēc nepieciešamības. Pievērsiet uzmanību darba stundu skaitam. Ir vērts rūpīgi apskatīties, cik bieži iekrāvējs  ir bijis izmantots un kādas kravas pārvadājis.

5. Novērtējiet iekrāvēja kopējo tehnisko stāvokli.

Novērtējiet autoiekrāvēja ārējo izskatu un pievērsiet uzmanību detaļām. Labi funkcionējoša tehnika ir lielisks ieguldījums, taču nepalaidiet garām brīdinājumus, kas parādās, kad dzinējs uzsilst. Pārbaudiet, vai nav noplūdes, nodilušas siksnas, vaļīgas skrūves vai kronšteini, kā arī bojātas vai salauztas detaļas. Dažu uzskaitīto defektu novēršana var būt lēta, taču, piemēram, dzinēja problēmas var izmaksāt dārgi.

6. Vai dakšām un riepām, kas ir vissvarīgākās  sastāvdaļas iekrāvējam, nav defektu?

Pārbaudot iekrāvēju, sāciet no priekšpuses – meklējiet plaisas, buktes vai citas nolietojuma pazīmes. Plaisas ir galvenā pazīme, ka drīzumā var būt nepieciešams nomainīt dakšas. Novērtējiet arī dakšu nodiluma līmeni. Jāņem vērā arī riepas – to protektora dziļums. Ja pamanāt, ka riepas ir ļoti nodilušas, tās ir jānomaina.

7. Vai iekrāvējam ir veikta apkope.

Iekrāvējs ir jāekspluatē saskaņā ar stingru apkopes grafiku, lai tas pēc iespējas ilgāk būtu labā stāvoklī un  darba kārtībā. Pat ja šķiet, ka aprīkojums darbojas labi, pieprasiet apkopes ierakstus, lai pārliecinātos, ka iekārta ir uzticama. Lietota iekrāvēja iegāde, kam nav veikta regulāra apkope un pārbaudes, var būt ne tikai neefektīva, bet arī nedroša.

8. Iekrāvēja akumulatora darbības laiks.

Mēģinot iedarbināt mašīnu, pārbaudiet, vai nav korozijas pazīmju, vai zema akumulatora uzlādes līmeņa. Uzziniet, kad pēdējo reizi tika nomainīts akumulators. Parasti tas jāmaina ik pēc pieciem gadiem. Ja autoiekrāvējs ir izmantots vairāk nekā vienu maiņu dienā, akumulatora darbības laiks būs samazināts.

9. Drošības sistēmas.

Drošības sistēmas, lai novērstu negadījumus un traumas, ir svarīgas ikvienam iekrāvēja vadītājam. Pirms lietota iekrāvēja iegādes un lietošanas pārbaudiet, vai darbojas visas drošības funkcijas, piemēram, drošības josta, bremzes, sēdekļu regulēšana utt. Pārliecinieties vai visas sviras darbojas pareizi.

10. Vai cena atbilst iekrāvēja stāvoklim?

Lietota iekrāvēja cenu nosaka tā komplektācija,  nolietojuma līmenis un tehniskais stāvoklis kopumā. MASCUS klāstā ir pieejami dažādu marku un modeļu iekrāvēji ar plašu cenu amplitūdu, atkarībā no izlaiduma gada un komplektācijas. Linde autoiekrāvēji, Toyota iekrāvēji, Hyster iekrāvēji, Caterpillar iekrāvēji, Still iekrāvēji un daudzi citi.

Dalieties sociālajos medijos
FacebookTwitterLinkedIn

Komentēt